torsdag den 11. august 2011

Jeg, en gadekunstner

Garn-graffitti sat op i Berlin (af mig)
Ha, ha. Måske en lidt storladen titel på et blogindlæg, men ikke desto mindre var det sådan jeg blev præsenteret i Nyhederne på P4 København i går. Jeg blev bogstaveligt talt taget på sengen i går morges kl. 6.37, da en journalist ringede og ville interviewe mig om min holdning til garn-graffitti i gadebilledet. Anledningen var dels nogle gadeskilte, der var blevet beklædt med hækling i Københavns Nordvestkvarter og dels en ændret holdning til gadekunst hos de københavnske politikere.


Hvorfor ville de høre min mening om det, tænker du måske? Fordi jeg for tre (!) år siden lavede hæklet street art i København og blev skældt ud for det. Journalisten havde fundet min blog og havde læst, hvordan Københavns Kommune så på gadekunsten dengang


Det ser ud til, at man nu ser mere lempeligt på reglerne omkring kunst i gadebilledet i København, og det er jeg rigtig glad for. Jeg selv laver mest garn-graffitti for at gøre andre glade og tilføre byen lidt farve og humor. Desværre for det aktuelle projekt i Nordvestkvarteret var visse trafikskilte helt dækket, så man ikke kunne læse dem. Derfor vil politiet nu have dem fjernet. Jeg synes heller ikke, at hækling og strik i gadebilledet skal være til fare for nogen, men ud over det så jeg gerne meget mere garn i gaderne.


Har du selv fået blod på tanden? Eller garn på nålen? Så kan du bare gå i gang med at hækle eller strikke og finde et godt sted at sætte værket op. Helst et sted, hvor rigtig mange ser det. Garn-graffitti kan også sagtens laves som et fælles projekt. Det gjorde jeg sidste år. Læs evt. om det her.


Artiklen hvor jeg kaldes en gadekunstner, kan du læse her.


Ville du være frisk på at lave gadekunst?
Hørte du om yarn bombing i radioen i går?
Jeg hører rigtig gerne en kommentar fra dig.

7 kommentarer:

 1. Hej Puk. Jeg hørte omtalen i Københavns Radio i går og vidste straks at det var dig (jeg er fast læser :) Fedt at man nu ser med mildere øjne på gadekunsten. Jeg har straks lyst til at lave noget til et træ og en lygtepæl foran mit hus. Det er mest cyklende gymnasieelever, der kommer forbi, men de skal vel også have noget pænt/sjovt at se på...
  Hilsen Anne

  SvarSlet
 2. Hej PUK...
  Som nævnt før, er det fedt at lave den slags gadekunst.. Jeg har i sinde at blive ved.. har min lygtepæj pyntet i øjeblikket og et par biler på anhænger trækket.. Der kommer mere fra mig i min by - helt sikkert.. Tak for din tilbagemelding i dit forrige indlæg.. Synes stadig du er en slags berømthed.. :0)

  SvarSlet
 3. Hej Puk! Fantastisk! Imponerende! Og tillykke med den officielle udnævelse til gadekunstner.
  Dejlig frisk blog.
  Venlig hilsen fra Erika

  SvarSlet
 4. :-) dejligt !Jeg elsker garn-gade-kunst!
  cool nok dejligt for dig !

  SvarSlet
 5. Anne: Hvor er det bare fedt at høre, at du har lyst til at lave noget garn-graffitti, og det vil helt sikkert vække opsigt:)

  Iben: Tak for de søde ord:) Dejligt at du laver garn i gaden!

  Erika: TUSIND TAK!

  SvarSlet
 6. Hej Puk!
  Ved du hvem som har lavet disse her jeg har blogget om for noget tid siden?
  http://enafdagene.blogspot.com/2011/06/candy-eye-friday_24.html

  Der har man jo kun beklædt en side af skiltene så man som bilist stadig kan se hvad der står når man kører frem imod skiltet-

  Hav en god dag- og keep on med at pynte op på byen..

  SvarSlet
 7. Ellen Kathrine: Håber de får lov til at blive. Har skrevet til dig på din blog.

  SvarSlet