torsdag den 28. januar 2010

DIY - lygte med hæklet bånd

Hvorfor ikke lave en lille lygte i søde forårsfarver?, tænkte jeg. Havde et indlæg og et billede fra Losarinas mor i tankerne. Nu skal det komme jer til gode, hvis I får lyst til at lave en lygte magen til min, for her kommer en lille opskrift med billeder:

Jeg går ind for genbrug, så jeg fandt et syltetøjsglas i kassen med tomme glas

Slog luftmasker op, så det passede til omkredsen af glasset

Hæklede en række med fastmasker. Vendte med 2 luftmasker og hæklede en række med skiftevis 1 stangmaske og 1 luftmaske

Skiftede til lilla og hæklede igen en række med skiftevis 1 stangmaske, 1 luftmaske hele rækken hen. Stangmaskerne hækles i mellemrummene fra sidste række

Skiftede til gult garn og gentog sidste række

Med rosa (glimmer-)garn hæklede jeg en række som de øvrige med skiftevis 1 stangmaske og 1 luftmaske. Sluttede af med en række fastmasker. Bryd garnet med en lang ende, som skal bruges til at sy det hæklede bånd sammen med

Hæft ender og sy sammen. VOILA! Klar til at lyse op i mørket, selvom dagen allerede er blevet 1 time og et kvarter længere:)

15 kommentarer:

 1. Sikke fin Puk! Og glasset kan jo også bruges til alle de skriveredskaber man har til at lige..tsk!

  SvarSlet
 2. Så utrolig fin og super ide. Du er kreativ :-)

  SvarSlet
 3. KIRKEBY: Mange tak:-)

  Frk. Evigglad: Ja da, Sådan nogle glas kan bruges til lidt af hvert...

  Turid: TAK. Du er sød.

  SvarSlet
 4. Uhms hvor lækker, og tak for forklaring. Forsøger ivrigt at lære at hækle så det her skal jeg helt klart prøve. Har hæklet guldmedaljer til mange af børnene i min omgangskreds efter din forklaring. Super fantastisk ide som har gjort mange børn glade!!! Håber sådan på at du en dag udgiver en hæklebog:-) Jeg er stor fan og ny her i blogland. Har været med på en kigger og beundret din blog længe men er nu hoppet ud i det selv og det er sjovt!

  SvarSlet
 5. Hej Puk

  Ja, jeg bed også mærke i Miris billede, og din idé og diy er vældig fin. Din lygte er så dejlig forårsagtig, og det er en nem og god idé... Også et hit til din mønsterbog, når nu du inden længe skal udgive en sådan ;)

  KH Helle

  SvarSlet
 6. Rigtig god ide !
  Jeg må prøve med det "hulmønster".
  Kære Puk, håber du stadig overvejer et hæklekursus- jeg vil som sagt melde mig med det samme :-)
  (Og glæder mig til om en lille uge, at overrække ÆldsteDatter Sælen :-) )

  SvarSlet
 7. Og dejligt at høre , at jeg ikke er den eneste der samler syltetøjsglas :-)

  SvarSlet
 8. Line: Hvor bliver jeg bare glad for sådan en kommentar! Og tænk, at du faktisk kunne bruge min opskrift på guldmedaljerne: Ih, hvor dejligt. Jeg må vist tage mig sammen og komme videre med den hæklebog. Får så mange positive tilkendegivelser på mine hæklerier.

  En fugl i hånden: Ja, jeg er vist nødt til at gøre en indsats mht. den hæklebog. Tak fordi du skriver, at lygten også kunne bruges. Havde måske ikke tænkt den, som en idé til at tage med i en bog, men der skal selvfølgelig både være nogle projekter for begyndere og lidt øvede.

  Losarinas mor: Hæklekursus - jo - skal jeg ikke bare kaste mig ud i det? Tænker bare på, hvad folk gerne vil lære at hækle?

  SvarSlet
 9. Hejsa - super idé - og et overskueligt projekt for en hæklenybegynder som mig :-)
  Tak for inspirationen - og en skøn blog.

  SvarSlet
 10. Lotte: Tusind tak for dine søde ord. Glad for at du kan bruge idéen:)

  SvarSlet
 11. Kære Puk; jov kast dig ud i det ! Jeg ville gerne lære at hækle ...Ja andet en armbånd og penalhuse :-)

  SvarSlet
 12. smart lygte, man kan åbenbart bruge hækl til meget :)

  SvarSlet
 13. Næmmen! Dette var morsomt! Jeg kom tilfeldig inn på din blogg i dag via en "Giveaway" link hos Bad Monkey, og så la jeg merke til dette innlegget :) Tidligere i dag la jeg selv ut et innlegg bla. om et tomt rødbeteglass som jeg skal lage til lysestake for kubbelys! Nå fikk jeg da en god ide til hvordan jeg skal dekorere det! Takk så mye <3 :)

  SvarSlet
 14. Jeg har linket til denne DIY på min blog, håber det er ok? Er godt nok kommet til at skrive, at det er grannystripes, du har lavet, det skal jeg da lige ha lavet om, kan jeg se:) Har for øvrigt også anbefalet den på slyngebarn.dk:)

  KH
  Kat

  SvarSlet