torsdag den 2. marts 2017

Strik som politisk protest (HUSK 8. marts!)


Kvindernes internationale kampdag nærmer sig med hastige skridt, og i år vil dagen blive pink! Måske har du hørt om The Pussyhat Project, som startede i USA efter præsidentvalget i november? Her blev det besluttet, at man ville tage til genmæle overfor Trump, bl.a. ved en stor demonstration dagen efter hans indsættelse i januar. Det blev til en kæmpe Women's March, hvor 500.000 mennesker deltog i Washington, og omkring fem millioner mennesker tog del i begivenheden verden over. 

Bevægelsens symbol blev en strikket eller hæklet hue med ører. Den er pink og meget let at få øje på. "Huen refererer til Trumps sexistiske kommentar fra for 12 år siden om, at han var så stor en berømthed, at kvinder lod ham slippe afsted med hvad som helst f.eks. når han ‘grab ‘em by the pussy’- på dansk ‘tog dem (altså kvinderne) i fissen’." (Dorte Rasmussen, P.O.V. Læs hele artiklen her). 
For at vise utilfredshed med det syn Trump har på kvinder og de forringelser, han har varslet for kvinders rettigheder, opfordrede gruppen bag The Pussyhat Project folk til at gribe strikkepinde og hæklenåle og komme i gang med at lave en meget visuel protest i form af en pussyhat. 
Der ligger GRATIS OPSKRIFTER på deres hjemmeside, så du kan også være med på bølgen. Selv modehuset Missoni lod under Milano Fashion Week  i sidste uge deres modeller bære pussyhats for at signalere solidaritet, så skynd dig i gang, 8. marts nærmer sig.

Vis solidaritet med kvinder verden over. Strik eller hækl en pussyhat og del den med hele verden! God strikke-/hæklelyst og GOD KAMP!

PS. Back in the days... Mere kvindekamp på bloggen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar