søndag den 5. april 2015

Art journal - en visuel dagbog

Kunne du tænke dig et kig ind i mine art journals? Så se med her!

Disse tre notesbøger er fyldt med gode minder, tegninger, breve, beskeder, billetter, tanker og ord om stort og småt. Jeg begyndte på den røde bog i maj 2013 under en rejse til Amsterdam, hvor jeg skulle besøge min penneven, Giova. Den midterste med det grafiske mønster var en gave fra min ven, Camilla. Den med den flotte tegning af mig har jeg fået af min penneven, Jane.

For mig har det ikke den store betydning, om der er linjer eller blanke sider, og bøgerne kan sagtens være billige notesbøger fra Søstrene Grene. Det vigtigste er, hvad der kommer i dem.

Jeg har en håndfuld rigtig dejlige pennevenner. Ofte kommer de fine ting, de sender til mig ind i mine art journals. På den måde får de et andet liv, end hvis de blev liggende i en kuvert i en æske.

Jeg havde længe gået og gemt på en kvittering for købet af min gamle kat, Bellis. Jeg var på vej til at smide den ud, men kunne ikke få mig selv til det. Bellis var mit første kæledyr, og hun døde på en meget tragisk måde. Her fandt jeg en løsning, der både kunne se fin ud og hjælpe mig til at gemme en åndssvag regning, der ikke er køn i sig selv, men alligevel betyder noget for mig. 

Nogle gange tænker jeg ikke så meget over indholdet - leger bare! 

Jeg finder masser af inspiration på Instagram. Her fra @meichiko 

Når der er gået et år og et nyt skal til at begynde, holder jeg af at skrive ned, hvilke gode ting, der er hændt mig i løbet af året og samtidig se frem til, hvad jeg håber, der kommer til at ske i det nye år. 

Vigtige dage i mit liv foreviges - her min og Jespers 10 års bryllupsdag.

Sommerferie giver altid ekstra tid til at være kreativ og arbejde på mine art journals.

Som det fremgår er masking tape (farvet tape af rispapir) en vigtig bestanddel af siderne i mine bøger. Det giver en dejlig farveklat og kan danne ramme om et opslag i bogen.

Jeg håber, du har nydt at kigge med i mine bøger. Hvis du kunne tænke dig selv at komme i gang med at lave art journals, kan du melde dig til min workshop onsdag d. 15. april i Butik Flittig på Vesterbro. Det koster 300 kr. og du kan læse meget mere om workshoppen her.

Since I began working with art journaling in May 2013 I've filled three notebooks with drawings, letters, quotes, memories, thoughts and words about this and that. I'm working on my fourth book now and hosting a workshop in Vesterbro, Copenhagen April 15th. 

4 kommentarer:

 1. Lovely! I like stmaps from penpals!

  SvarSlet
 2. Det var da en god ide... Jeg har sådan en stor kasse med mystiske ting, en vin etiket fra Paris 1981 med min kæreste, busbilletter fra Kreta, bon for køb af kanin, kulørte frimærker fra Kina som bare er fine - de skal da i den lille bog!

  SvarSlet
 3. Det er en god ide at samle oplevelser, kvitteringer og ord i skøn forening. Jeg elsker mine notesbøger.

  SvarSlet
 4. Hvor er de hyggelige, hvis man kan sige det ;)

  SvarSlet