søndag den 28. oktober 2012

Jeg gæsteblogger i dag om hækling og håndarbejde


For at skabe opmærksomhed om projektet “Garn til Grænsen”, har Sarah spurgt mig, om jeg vil skrive lidt om, hvad håndarbejde er for mig. Lidt om, hvem der har lært mig håndarbejde, og hvordan min glæde ved det er opstået.Hvad betyder hækling og håndarbejde for mig, som kvinde og menneske?

Læs med på Sarahs blog Mimis ego. Her får du også svaret på, hvem de to arbejdende kvinder er.

Today I'm guest blogging on Sarah's blog Mimi's ego

4 kommentarer:

 1. Jeg så godt dit gæsteindlæg tidligere i dag.
  Hvor hyggeligt med sådan et 'spontant håndarbejdsmøde'. :-)

  SvarSlet
 2. hej Puk. når nu du taler om at bryde grænser, så undrer det mig faktisk lidt at du siger "Jeg håber sådan, at mange unge KVINDER vil tage håndarbejdet op igen".
  Du taler om kontakt på tværs af alder, kultur og sprog, men alligevel er der en kønsdistance som ikke bliver brudt?

  nå, det var bare en tanke. fint indlæg, og godt at høre hvordan det hele startede for dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sisse-Sofie

   Ja, der er vist en kønsdistance! Jeg tænkte faktisk over det, da jeg skrev det.... Mine tanker om mænd og håndarbejde er lidt ambivalente. Er det ikke sådan nu om dage, at hvis en mand strikker eller hækler, så er der grundlæggende to reaktioner:
   a. Han er homo
   b. Nej, hvor vildt! Hvor er han god!
   Her tænker jeg f.eks. på hvordan folk faldt i svime over Kaffe Fassett i 1980'erne. Ville den begejstring have været lige så stor, hvis det havde været en kvindelig strikdesigner? Det er som om, at når mænd strikker eller hækler, så bliver det et udstyrsstykke, og det skal omtales i medierne. Jeg kan godt lide det hverdagsagtige, der også ligger i at lave håndarbejde.

   Selvfølgelig skal mænd også have lov til at udfolde sig kreativt og indenfor håndarbejde, men jeg synes bare, det er en anden snak. Lidt ligesom en omvendt kvindekamp, og hvis mændene gerne vil lave håndarbejde uden at blive set lidt skævt til, så er det deres kamp.

   Håber du forstår bare lidt af, hvad jeg har skrevet.
   Tak for din reaktion! Altid spændende at høre andres tanker:)

   Kh Puk

   Slet