onsdag den 21. december 2011

Den bedste dag i december?!

Jovist, det ser hyggeligt ud med stearinlys og hyacinter til at lyse lidt op på de meget mørke dage. Jeg gør, hvad jeg kan for at slippe igennem de mørkeste måneder, men jeg indrømmer gerne, at det ikke er let. Jeg lider virkelig af en tendens til vinternedtrykthed (vil ikke ligefrem kalde det depression - det er for stærkt et ord, trods alt) og kæmper for at bevare det gode humør her i kulden og mørket. 


Selvfølgelig glæder jeg mig til juleaften; børnenes glæde og forventning; det smukke træ; den lækre mad og samværet med dem, man elsker... men den bedste dag i december er næsten i dag! D. 21. december. Vintersolhverv. Dagen, hvor det hele vender, og vi igen går mod lysere dage. Langsomt, det ved jeg, men sikkert. Åh, bare bevidstheden om det...


Betyder det noget for dig?

11 kommentarer:

 1. Enig:-D Tanken om forårslyset gør mig helt ør:o)

  SvarSlet
 2. Jeg elsker følelsen af, at det går den rigtige vej!

  SvarSlet
 3. selve dagen betyder ikke det store for mig. Anerkender den og snakker lidt om det, men mærker først lyst i slutningen af Januar.
  Jeg griber også til lys og blomster i denne mørke tid- og det hjælper:-)

  SvarSlet
 4. Hej Puk.

  Jeg har det lidt ligsom dig, de mørke måneder er lidt svære. For nogle år siden mødte jeg så en klog kone og hun anbefalede mig at spise et naturprodukt som hedder Omni Vital og de virker. Du kan købe dem i helsekost butikker. Tag to hver morgen, så tror jeg, at du hurtigt vil mærke en forandring.

  Glædelig jul til dig og dine.

  Knus Rikke

  SvarSlet
 5. Har det helt på samme måde...har virkelig svært ved de lange mørke morgener. Giv mig noget lys tak:-)

  SvarSlet
 6. Ja, jeg liker også at det er en mnd til soal er tilbake her. Det er ganke så mørkt her nord fra nov-januar. INgen sol i det hele tatt! Og mørket... det er tungt det. Så man får tenne lys, og glede seg over at det snart snart blir lysere.... Ønsker deg en fin adventstid videre, og en rolig og fin jul.
  klem

  SvarSlet
 7. Pssttt (med lille stemme) der er faktisk først i morgen, at det er vintersolhverv. På grund af et par ting. Det endte med at blive morgenens samtaletema her på matriklen. Fordi jeg netop også i min nedslukkethed over den mørke morgen og min optisme over, at NU vendte det, blev korrigeret på en nænsom måde. Og så blev jeg nødt til at skrive lidt om det hos mig selv. For overrasket? Jeps.
  Hvis du har lyst, kig her: http://bykatrinekarlebo.wordpress.com/2011/12/21/rets-korteste-dag/
  Men i morgen? Så vender vi de korte dage ryggen. :-)

  SvarSlet
 8. Åååh, jeg er en af dem, der synes det er hyggeligt med lys i mørket. Dog lidt upraktisk nogle gange, at det blir så tidligt mørkt.... Jeg elsker årstiderne! Hver har sin charme :-)

  SvarSlet
 9. Tusind tak for de søde hilsner. De lyser jo også op på en mørk dag:)

  Rikke: Jeg fulgte dit råd og smuttede i Helsam efter Omni Vital. Glæder mig til at mærke, om de virker. Tak for tippet. Du er en skat.

  Katrine: Jeg læste det faktisk i avisen allerede onsdag morgen, men indlægget her var lavet tirsdag aften, og så tænkte jeg, jeg lader det stå, for der er nok en sød læser eller to, der lige korrigerer. Og det var der jo. Tak:)

  SvarSlet
 10. Vi har de senere år "fejret" det med bål i haven. Vi markerer at dagen er kort - at lyset er på vej tilbage.
  Har også noteret Rikkes råd.

  SvarSlet
 11. Glæder mig allerede til at sommeren nærmer sig :)

  Ps. vind små illustrationer hos mig; http://silkebonde.blogspot.com/

  SvarSlet