mandag den 24. januar 2011

Den længste dag overhovedet...
Hjemme en hel lang dag. Jeg er syg. Sylvester er syg. Heldigvis kunne vi sidde sammen under tæppet og spille stavelotteri.

6 kommentarer:

 1. ...og totalt politisk ukorrekt billedlotteri. Neger! Hm.... Den var nok ikke gået i dag.

  SvarSlet
 2. Hehe, jeg skulle lige til at skrive det samme! Men hyggeligt alligevel!

  SvarSlet
 3. Sikke et skønt retro spil. Man kan måske stille spørgsmål ved det politisk korrekte, men fra en dansklærers synspunkt er princippet i spillet bare super skønt :)

  SvarSlet
 4. Malene: Ja, det ville være fy fy at lave sådan et spil i dag. Jeg synes, det er lidt inderholdende, at man kan finde sådan nogle spil fra tiden før, det hele blev så korrekt:)

  Gowry: Ja, det var superhyggeligt OG politisk ukorrekt.

  Ditte: Du har ret. Faktisk utrolig lærerigt!

  SvarSlet
 5. Min lille kusine på 6 fik et lignende spil i julegave i år - desværre uden regler til. Jeg måtte i hast opfinde nogle regler, men synes ikke det blev så godt.

  Hvordan spiller I stavelotteri? Må man bare lægge brikkerne efterhånden som man trækker dem - eller skal man trække indtil det danner et ord?!

  Og nej - der var ikke ord som neger, men mener jeg kan huske and!

  SvarSlet
 6. krAm: Der er heller ingen regler til vores spil, men vi skiftedes til at trække et bogstav op uden at kigge - eller man kan sørge for, at de allesammen vender med bagsiden opad. På den måde trænes barnet i at genkende og navngive bogstaverne.
  Den, der trækker bogstavet, spørger, om den anden spiller kan bruge det. Hvis ja, lægges bogstavet på pladen. Hvis nej, må den der har trukket se, om han/hun selv kan bruge det.
  Man må samle bogstaver til alle ord på én gang.
  Sommetider må man hjælpe lidt. Det kan f.eks. være svært at høre, at der der er "r" i stork.
  Håber det var en hjælp:)

  SvarSlet