fredag den 3. september 2010

Når skriften udvikler sig

Jeg er jo ikke kun håndarbejdsnørd... Jeg er også lærer og nyligt uddannet læsevejleder. Børns udvikling af skriftsprog og tidlig stimulering af skriftsprog har altid interesseret mig. Sylvester, som lige er fyldt 6 er inde i en rivende udvikling lige nu omkring bogstaver, lyde og skrift. Det er bare så skønt at følge med i.

Denne hilsen er skrevet lige efter hele familien havde været i Berlin, og derfor havde han lært at sig "Auf wiedersehen". Det skulle selvfølgelig skrives i brevet til mormor.

Jeg har holdt et oplæg i Sylvesters børnehave om vigtigheden af at stimulere børns skriftsprog, fra de er helt små. Hvis du har børn i børnehavealderen og synes det lyder spændende, vil jeg gerne lave et lille indlæg her på bloggen med gode råd. Bare sig til!

Vidste du f.eks. at undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem, hvor godt børn læser og mængden af bøger i forældrenes bogreol?

Ja, det var bare mine tanker sådan en fredag morgen. Hav en rar dag:)

8 kommentarer:

 1. Spændende - have uden at vide det gættet på ca 6-7 år med "dobbeltskriften" - har både en på næsten 6 og en på 8, og de elsker at lege med ordene, både i form og lyd. Skal man tage efter bøgerne i vores reol, og min mands forfatterskab, burde have læst som 3 årige...:-))

  Rigtig god weekend - og auf wiedersehen for idag...:-))

  SvarSlet
 2. Og så skriver moderen så hurtigt, at ikke alle ord og bogstaver når med...-))

  SvarSlet
 3. Kan mærke den gamle pædagog rykke på sig :-)
  Et meget spændende emne!

  SvarSlet
 4. Lyder spændende :)

  Jeg vil også gerne høre mere om emnet.

  Dejligt når man også kan blive lidt klogere af at læse blogs ;)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 5. Jeg er også helt klart på et oplæg - det lyder meget spændende...har et par piger på 4 og 7 år, så det må absolut være noget for os...
  Fantastisk at du tilbyder at dele din viden.
  Kh Anne Dorte

  SvarSlet
 6. Ha ha hvis det er rigtigt med bøgerne i bogreolen, så er det måske derfor at 3 ud af 5 børn er blevet turbo læsere ;)

  SvarSlet
 7. Ja tak - ville elske at læse et sådant indlæg. Har en søn på 4,10 - som skal i skole næste år. Og som nu er begyndt at skrive bogstaver selv.
  Fin blog i øvrigt - melder mig straks som fast læser.

  SvarSlet
 8. Jeg synes også det kunne være et meget interessant indlæg. Og hvor er det dejligt at du sådan tilbyder..
  Fortsat god dag
  Hilsen Helle

  SvarSlet