lørdag den 28. august 2010

Knækbrød, pension og fest

Fredag var sidste arbejdsdag for en rigtig dygtig og sød kollega, der går på pension. Hun havde lavet denne fine opsats efter mine anvisninger, og jeg synes faktisk hendes blev flottere end mine egne.

Lige nu sidder jeg og drikker te og spiser hjemmebagte knækbrød med katten på skødet. Min mand og jeg har haft travlt med forberedelserne til yngste søns 6 års fødselsdag i morgen. Familien kommer til brunch, og min far har fået lov at komme ud fra Rigshospitalet for at være med - SÅ SKØNT!

Og så sidder jeg og tænker; hvorfor er der en sammenhæng mellem de to billeder? Og pludselig slår det mig, at opskriften på knækbrød fik jeg af Elsebeth, min kollega, der nu går på pension, før jeg sådan rigtig lærte hende at kende. Jeg kommer til at savne hende, hendes store viden på specialområdet, hendes søde kommentarer og interesse for mit håndarbejde, hendes varme omsorg for eleverne og festlige indslag til lærerfesterne:)

Knækbrød du let kan lave:

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 dl vand
1,25 dl olie
2 tsk salt

Havregryn, frø, mel, salt og bagepulver blandes. Tilsæt vand og olie. Røres til en lind dej, som deles i 2 portioner og rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Lægges på bageplade og skæres i firkanter.
Bages 15 til 20 minutter ved 200 grader.

God fornøjelse. Må snart i seng. Skal jo være frisk til at synge fødselsdagssang for Sylvester.

7 kommentarer:

  1. Hvor skønt når "store" mennesker krydser ens vej.
    Mon ikke det vil glæde din kollega at hun vil blive husket både for sin faglige ekspertice og sin knækbrødsopskrift :)
    Rigtig god fødselsdagssøndag, håber I får den dejligste fødselsdagsfest med bedstefar på udgang.

    SvarSlet
  2. Tillykke med den nu store Sylvester :-)
    Og hvilken fantastisk opsats og så smuk med blomster , frugt osv.
    Og hvor er det en glæde at du dog nåede at kende hende.

    SvarSlet
  3. Nu ved jeg ikke om jeg bryder god blogetik, ved at reklamere lidt her på din blog;) Men de der knækbrød smager fantastisk!
    Jeg har også på et tidspunkt fået den opskrift af en kollega;) og den havde efterhånden været i kopi maskinen utallige gange, så jeg valgt at den skulle have et nyt layout, som var lige til at printe ud, jeg kalder dem godt nok for for hjemmebagte kiks!
    http://tam-tam-maja.blogspot.com/2009/12/hjemmebagte-kiks.html

    SvarSlet
  4. Tillykke med Sylvester og tak for opskriften.
    Ønsker jer en god dag og at din Far vil være frisk til lidt fest.

    SvarSlet
  5. Hanne: Jo, jeg vil sige det til hende, når jeg ser hende igen - at der er mange gode ting, jeg husker hende for. Altid godt at rose andre.

    Losarinas mor: Tak. Ja, opsatsen er skøn og lavet af en skøn dame:)

    Maja B: Du har da ikke brudt nogen blogetik. Det er fint at vide, at andre også kender denne gode opskrift.

    Margith: Tusind tak, og min far var faktisk frisk til at feste for Sylvester:)

    SvarSlet
  6. Super oppskrift - den skal jeg prøve :)

    SvarSlet
  7. Det er den bedste opskrift, bruger den også selv. Man kan også mixe ½ rugmel og ½ hvedemel. Det giver også giver et dejligt resultat hvis man ønsker lidt grovere knækbrød. (Og så et drys groft salt på toppen inden den bages) Super Blog. Johanne

    SvarSlet