onsdag den 4. august 2010

Har ingen ord... (ADVARSEL: Dette indlæg har INTET med hækling at gøre, og følelserne har frit spil)

Har ingen ord for de tanker, der farer rundt i mit hoved...

Mandag aften kom min far på besøg hos os. Omkring midnat blev han ringet op af Rigshospitalet. Han ville blive hentet om en time og gjort klar til lungetransplantation. Sammen kørte vi i ambulancen til Riget. Natten gik med venten og først næste morgen kom min far på operationsgangen. Hele tirsdagen gik jeg rundt som en zombie og kunne ikke andet end at vente, prøve at være stærk og tænke gode tanker. Ringede hver time til intensiv, men der var intet nyt. Først klokken otte om aftenen fik jeg lov at komme ind til min far, der netop var færdigopereret. Jeg vågede over ham i tre timer, mens sygeplejerskerne vimsede rundt om ham og hele tiden gav ham mere smertestillende og ordnede prøver og røngtenbilleder. Til sidst måtte jeg overgive mig til søvnen på Patienthotellet.
I morges så jeg min far igen, og han havde fået lidt farve i kinderne. Han trak vejret selv og var ved bevidsthed. Han kunne huske, at jeg havde været hos ham et par minutter aftenen før - ellers fortabte det meste sig i tåger. I løbet af formiddagen kom han op at sidde, fik lidt at spise og vi drak sågar en kop kaffe sammen.

Der hvor ordene slipper op er nok nu, når man sidder herhjemme... Det er jo et mirakel, at en donor har givet min far muligheden for et bedre liv. Alligevel er jeg tænksom og trist. Har det skidt. Vil være her. Vil være hos ham. Må være stærk, men føler mig meget lille...

Nu har jeg skrevet det. Overvejer kraftigt delete-knappen. Normalt skriver jeg helst om mine krea-projekter hjemme og på jobbet, men lige nu har jeg intet andet end min far og min familie i hovedet. Hvorfor dele det med jer? I er en del af min verden.......

Har det selv svært med alt for private indlæg på bloggen - om familie, sygdom, søvnløshed og hvad folk ellers deler. Nu sidder jeg her selv.... Pis.

23 kommentarer:

 1. Gode tanker herfra!!!!
  Til både dig og din far.
  Dit indlæg får mig da lige til at genoverveje det med at blive organdonor. Man kan da ikke andet end lade andre mennesker få ned organer hvis det kan hjælpe og redde liv!

  SvarSlet
 2. Sterk lesning. Har fulgt bloggen din over tid uten å kommentere, men dette sterke innlegget fortjente defintivt en kommentar. En stor klem fra Avdelingsjentene.

  SvarSlet
 3. Hej
  Hvor er det dejligt at høre at din far har fået en mulighed for et "nyt" liv.
  Det er en af grundene til at jeg har meldt mig som organdonor.
  Håber det bedste for jer alle.

  Mange varme tanker og knus
  Dianna

  SvarSlet
 4. Godt, at du ikke trykkede på delete... Godt, at du skrev, for det vækker tanker og følelser! Tanker om at vælge at være parat til at give - og modtage organer. Tanker om, at det alligevel ikke er så let, selv om man selvfølgelig er taknemmelig. For en far er jo ikke bare en gammel bil, der skal have skiftet oliefilter... Han er kød og blod og din og sårbar, og 100 andre ting... Det har været mange hårde timer - jeg håber og ønsker for jer, at der snart bliver ro i sindene igen. Mange hilsener fra LisBeth.

  SvarSlet
 5. Det er jeg virkelig ked af at høre. :( Sender jer gode tanker!

  SvarSlet
 6. Hvorfor du har det svært med de meget personlige eller private indlæg ved jeg ikke. Jeg er glad for at du delte med os.
  Det er et mirakel at din far har fået nye lunger !
  Tænk engang- nye lunger.
  Men den balanceren mellem liv og død, må skabe et følelskaos.
  Knus :-)

  SvarSlet
 7. Så fint et indlæg.. Forstår godt det med, at personlige indlæg kan være lidt grænseoverskridende. Men sikke en historie...Et sandt mirakel at vi kan give livet videre til andre. Alle de bedste tanker fra mig til dig og din familie (ikke mindst din far).

  SvarSlet
 8. Måekse fordi det er nemmere at dele med nogen der ikke er følelesmæssigt involveret men som stadig kan give et ordentlig kram og varme tanker??

  SvarSlet
 9. STORT Tillykke til din far...fantastisk at der lige var et match. Der er jo desværre så få organdonorer i Danmark, at nogle må vente forgæves.

  Sender dig og din familie styrke og varme tanker til at klare den næste tid - knus fra Camilla

  SvarSlet
 10. Jeg kender godt dine følelser, eller jeg kan forestille mig hvad du føler. Min egen store stærke far som altid har været der for mig, en far jeg altid kunne vende mig til når alt brændte på og jeg bare havde brug for støtte og trykhed, blev opereret d. 20 April.
  Han blev ikke transplanteret, men blev opereret for en cancer i bugspytkirtlen, og dagen efter fik han en blodprop i halspulsåren, jeg ventede i 7 timer og kunne slet ikke fatte mig, da jeg så endelig blev forenet med ham igen, var mine følelser så stærke, åhh at han levede, det er så stort et ord og jeg var og er så taknemmelig for livet. 4 timer efter jeg var taget hjem fik min far hjertestop.. Men lægerne fik ham tilbage til livet igen.. Han lever, og han lever endnu og har det efter omstændighederne godt.. Han lever på lånt tid, for kræften kunne de alligevel ikke helt fjerne.. Men han lever og jeg er så taknemmelig for hvert minut han lever og hvert minut jeg har ham.. Livet er vigtigt og værdifuldt. Og har man som din far og min far og os to oplevet at livet er ved at være slut, og bøtten så vender og man får en ny chance så værdsætter man livet voldsomt

  SvarSlet
 11. Tak fordi du deler. Både hækling og det svære.
  Jeg vil gerne kende andre facetter.

  Klem og god bedring til ham (og dig)
  Karen

  SvarSlet
 12. God bedring med din far, jo det kan være svært at være privat, men der strømmer så megen sympati mod os her i Blogland, at jeg ikke personlig synes, det gør noget...sender varme tanker til dig og din far.

  SvarSlet
 13. Godt at du deler dette med os, det skulle jo helst blive en stor glæde for jer alle. Håber det bedste for din far, at den nye lunge vil komme til at fungerer som den skal, og gøre hverdagen letterer.

  SvarSlet
 14. Å for et innlegg. Skjønner deg godt, jeg skriver selv ingen personlige ting men det foregår jo en del rundt oss alle. Jeg forstår deg godt, man tenker kun på det som skjer når det er så store saker. Sender deg en stor klem! Og en til din far. Og din familie.

  SvarSlet
 15. Sikke en opringning for jer at få, og hvor er I heldige! Jeg synes, det er rigtig godt, at du deler med os andre, for ikke nok med, at du får dine frustrationer ud, så giver du os noget at tænke over!
  Alt godt til dig og din far.

  SvarSlet
 16. Jammen kæreste dag...Hvor er det godt, at der kan transplanteres..Da min far døde af en hjerneblødning, afgav han alt hvad han kunne...Det blev til hornhinder, lever, nyre og hjertet...Hans sjæl vil for altid være hos os, og tænk at man selv i døden kan gøre noget for nogen, jeg mener der er så mange perspektiver...Tænk at noget af min far har reddet nogen andre...

  Jeg er heller ikke så god til alt det der personlige, men nogle gange må man lette sit herte til andre, og det er da så stort, at man kan dele så meget...

  Jeg sender dig og din far de varmeste hilsner.

  Kram Janet

  SvarSlet
 17. Jeg siger også tak fordi du deler. Og jeg forstår godt dine tanker. Vil også helst dele mine positive kreative tingf med jer. Men ind imellem fylder det negative eller det dårlige for meget, og så er det rart at komme af med det. Og dele det med andre.

  God bedring til din Far.

  SvarSlet
 18. Alle gode tanker til dig og din far !! Tak fordi du deler dette og dine kreativiteter :-)

  SvarSlet
 19. Tak for IKKE at trykke delete. Tak for et stærkt indlæg. Kreativitet bunder dybt, og det er dejligt og livgivende at høre noget om personen bag. Rigtig god bedring med din far!

  SvarSlet
 20. Synes helt sikkert det var rart at du deletede delete-knappen... Vil helt sikkert også sende dig nogle varme tanker her fra mig... Sikke nogle dage du har været igennem, hvilket kan være svært for andre at sætte sig ind i, men en idé om det ka vi ha... Det er ikke nemt! Håber din far snart er ovenpå igen efter en både dejlig og knap så dejlig operation...!
  Tanker fra Jeanette aka. Frk. Høiriis

  SvarSlet
 21. DIG* og din familie er i mine tanker.
  Knus fra mig inde ved siden af
  //Rie

  SvarSlet
 22. Takk, til deg, til din far - fordi du holder så meget av ham og den som donerte sine organer.

  SvarSlet
 23. Livet bider fra sig.
  Det gør både ondt og godt når vi bliver konfronteret med at det ikke bare bider sig fast.
  Håber og ønsker for dig at din fars operation har givet ham bedre tag i livet.

  SvarSlet