søndag den 8. august 2010

10 år på bagen!


I morgen starter et nyt skoleår for mit og mange børn og kollegers vedkommende. Jeg er ikke helt parat, men jeg trøster mig med, at jeg har brugt min energi på de mennesker, jeg elsker i den seneste uge. Især min far haft brug for min støtte, og så måtte årsplanerne vente.

Når alle de søde børn giver mig krammere i morgen, fordi vi ikke har set hinanden i seks uger, vil jeg mindes den dag for 10 år siden, hvor jeg med rigtig mange sommerfugle i maven skulle starte på mit første job som nyuddannet lærer. Jeg var 26 år og havde en flot lærereksamen i bagagen. Men hold da op! Man finder ud af, at man ikke kan læse ret meget om børn i bøger. Det var først, når man kom ud og fik et job, at man virkelig lærte noget.

Det herlige navneskilt fik jeg af nogle piger fra den allerførste klasse, jeg var klasselærer for. De gik i 4.b. I dag er de omkring de 20 og er i gang med videregående uddannelser. Det er vildt som tiden går. Også lidt dejligt - i forhold til mit fag - for med tiden kommer erfaringen:)


En slidt nøglering fra de samme børn. Snart begynder et nyt år, med nye børn, nye udfordringer, nye bøger, nye konflikter, nye venskaber, nye fag, nye erfaringer - hvor bliver det spændende:)

5 kommentarer:

 1. all the best for a sucessfull year in the classroom

  SvarSlet
 2. Hej Puk.
  Sikke et fedt i Indlæg!
  jeg er lige kommet ind op Frederiksberg lærerseminarium og starter om 2 uger. Jeg glæder mig helt vildt, og det er dejligt at høre om nogen der stadig er glad for proffessionen 10 år efter!
  Tak for det.
  Og d
  god første dag.

  Sisse-Sofie

  SvarSlet
 3. Så gøy! Gratulere med jubileum. Er det ikke bare deilig å være lærer? Heldige de er som får lære så mye spennende hos deg. Jeg begynner på mitt 3.år som lærer. I ungdomsskolen. Og det er så gøy å ogås disse unge, fine menneskene hver dag. Og jeg lærer mer og mer for hvert år.

  Husker at du spurte tidligere om tips til hva du kan gjøre med dem. Hva med å sy luer av gamle t-skjrter? Handlenett? Vesker/gymbager? (Redesign). Decoupage skoesker? Be dem ta med, så kan de lage noe kult å oppbevare sine saker i.
  Jeg regner med du har flust med ideer, men jeg kom på dette nå. Lykke til med skolestart!

  SvarSlet
 4. Jamen, det er skønt at starte igen efter ferien.
  Min mor var Lærer på den samme skole i næsten 30 og da hun mødte børnebørnene til nogle af sine allerførste elever, DA syntes hun at hun havde været der lææænge. Gad vide om vi kommer til at opleve det ?

  SvarSlet
 5. sean the prawn: Thank you so much:)

  Sisse-Sofie: Tak for dine søde ord. Tillykke med at du er kommet ind på Danmarks bedste seminarium! - jeg ved det, for jeg har selv gået der;-) Du går fire spændende og lærerige år i møde, og du får en fed uddannelse. Glæd dig:) Vil dog lige sige, at jeg ikke altid har været glad for mit job som lærer... det kan gå op og ned, men det finder du selv ud af, når du engang er færdig.

  Rina: Tak for gode ideer! Jeg vidste ikke, at du også underviser:) Herligt. Og du har ret: Man lærer meget af de børn og unge, man tilbringer sin tid sammen med.

  Tulipaner og tomater: Uh ha, det er vildt, hvis man skulle møde børnebørnene til sine første elever! Jeg har dog allerede været på tre forskellige skoler, så jeg ved ikke om jeg kan nå at få børnebørnene med:) Men sikke tiden går!

  SvarSlet