søndag den 26. oktober 2014

Kan jeg lære at strikke? #2

Hey, nu kører det, tænkte jeg. Jeg havde både fået styr på opslagning, retmasker og vrangmasker, men så opdagede jeg, at jeg havde fået snoet det hele! Og jeg var jo lige som ikke ved at lave en Møbius, vel? Øv øv, så nu har jeg pillet det hele op og er ved at starte forfra.

Nye erfaringer:

1. Jeg har stadig ikke fundet ud af, hvordan man ved, hvor lang en rundpind er. I min opskrift stod der, at jeg skulle bruge en rundpind nr. 4 - 40 cm lang. Jeg målte snoren, og ikke pindene, på den jeg havde, og tænkte, at det nok gik, at den var 50 cm, men nej - jeg tror, jeg fik det snoet, fordi rundpinden var for lang. Da jeg så ville købe en rundpind i rette størrelse i min lokale garnbutik, gav hun mig en lillebitte rundpind og sagde den var 40 cm. Lettere fornærmet over min uvidenhed sagde hun, at man målte fra spids til spids - altså pindene med. Det gav ingen mening for mig. Den rundpind var så lille, at man ikke engang kunne have strikket en babyhat på den. "Man kalder det en ærmepind af samme grund!", sagde den sure garndame. Nå nå.

2. Hvis man er nybegynder i en teknik - eller en hvilken som helst anden ting her i livet, er det bedst med venlig og tålmodig vejledning (se ovenfor)

3. Tålmodighed er en dyd

I'm still learning how to knit. I've managed to cast on and found out how to knit both garter stitches and purl stitches. Unfortunately, I had turned my work on the needles, so I had to unravel it all. Now I'm starting all over again... Patience...

3 kommentarer:

  1. Det er også for øvede strikker en balancegang at få vendt strikketøjet korrekt på rundpinden, du har valgt en meget svær start. Du kunne vælge at strikke ribben frem og tilbage, og så sy den sammen, det kan gøre uden det ses, så har du noget at se på(holde i ) når du skal strikke rundt og kontrollere at det ikke drejer. Håber det giver mening. God fornøjelse Vh Lykke

    SvarSlet
  2. Har strikket i mange år - siden jeg var 4 - og hvis det ikke betyder noget for mønsteret, strikker jeg altid to pinde frem og tilbage, inden jeg samler til en ring, så er det meget lettere at undgå snoninger . Når du synes, du har overskud til det, så prøv at tjekke magic loop - så har det ingen betydning, om rundpinden er for lang. Held og lykke med strikkeriet - og find en mere serviceminded garnbutik :)

    SvarSlet
  3. Mange tak! Og ja, handler helst et andet sted, men når man lige står og mangler...

    SvarSlet