søndag den 1. december 2013

Tanker om kreativitet (ADVARSEL: Megen tekst, men også lækre billeder)De sidste mange uger har været rigtig travle pga. forberedelser til julemarked i Roskilde. Det er nok lidt tarveligt at skrive det nu, hvor det hele er overstået, men jeg har ikke haft tid til at lave blogindlæg om alle de ting, jeg har lavet.

Nu er markedet slut, og det har været fedt, men jeg skal ærligt indrømme, at det føles som om mit liv begynder igen nu, hvor markedet er vel overstået.

Jeg talte med flere, jeg mødte på markedet, om, at det bliver rart at lave ting med sine hænder, som er eksperimenter.Ting som ikke SKAL sælges, eller ting som ikke nødvendigvis lykkes. Det er en stor del af det at være kreativ - at prøve sig frem, forsøge sig med noget, kassere, tænke nyt. Derfor kan det godt føles som et pres at skulle lave ting med salg for øje - kvaliteten skal være i top, og der skal laves flere af den samme slags. For mig, er det at være kreativ, lidt lige som at være opfinder; tænke nye idéer, prøve teknikker af, lave mærkelige og ufornuftige ting, fordi de mærkelige ting pludselig kan vise sig at være det nye, geniale.

Samtidig er det jo også skønt på et julemarked at møde en masse mennesker, der synes, det man laver, er fantastisk, og når de så køber ens ting, er det bare en dejlig fornemmelse, og man ved, man har fundet på en god idé, eller at man bare kan sit håndværk.

Håber I kan følge mig... I hvert fald er markedet overstået på bedste vis. Har mødt enormt mange søde mennesker og solgt en masse. Nogle af resterne bliver nok sat til salg på IG, så kig med, hvis du er nysgerrig.

Nåmen, jeg ville sige noget mere om at være kreativ... Gennem Instagram har jeg fået kontakt til denne her knalddygtige, italienske pige. Hun hedder Gaia Segattini, og hun har lige udgivet en bog. Sådan en bog, der sætter gang i kreativiteten, og indbyder dig til at lave fede ting af stof og garn. Noget er upcycling, andet er fine idéer til små projekter. Hun har lovet mig, at der i bogen er masser af billeder, så selvom man ikke kan italiensk, kan man godt finde ud af at lave tingene, bare ved at se på billederne.

The last few weeks have been very busy. I've been making stuff for a Christmas Fair in Roskilde. Now, when it's over, I'm happy to be able to make other things - not only salable stuff.

I think it's a part of being a creative soul - to make projects and trying things out. Testing new techniques and making stuff that might not turn out the way you thought they would.

Speaking about being creative - I met this sweet Italian girl through Instagram. Her name is Gaia Segattini, and I'm only mentioning her because she's a fun and talented person. AND she has just written a crafting book. It's in Italian, but Gaia promised me, that the abundance of pictures will guide you to make the projects even if you don't speak Italian.

Jeg synes, det ser rigtig lovende ud, og jeg omtaler hende kun fordi, jeg synes, hun er dygtig, og hun laver nogle skønne ting. Du kan købe bogen på nettet, og du kan finde hende på Instagram. Hun har også en blog.

The pictures from the book look really promising. The book can be purchased online and you can find Gaia on Instagram or on her blog.Hvad med dig?
Er du selv kreativ og laver smukke ting med dine hænder?
Laver du så meget, at du sælger ud af det?
Tør du lave ting, der ikke lykkes?

Det kunne være sjovt at høre dine tanker.

How about you?
Are you a crafty person and make lovely things with your hands?
Are you making so much stuff that you're considering selling some of it?
Do you dare to make things that does not succeed?

I would love to her your thoughts on this subject!


5 kommentarer:

 1. Af nøjagtig samme grund tage jeg sjældent mod bestillinger - og sommetider, når jeg gør så kommer jeg til at fortryde det en lille smule. Jeg er faktisk ikke god til, at lave flere af samme slags.. det bliver lidt "arbejde" og det er præcis nok til, at jeg mister inspiration og lysten til, at lave netop det. Det behøver ikke altid være nyskabende, om 1000 andre har lavet det før jamen det er der bare ikke noget at gøre ved.. for her er det lysten der driver værket. Når det så er sagt så kunne jeg nu godt tænke mig, at være med på et julemarked engang. Måske ville jeg så være nød til, at starte et år før med produktionen :D så jeg er sikker på enten at have mere end een af hver eller rigtig mange forskellige.

  SvarSlet
 2. Jeg elsker at være kreativ, og jeg tager sommetider imod bestillinger,
  Men det kan sommetider også være en kæmpe stor præstationsangts for mig ved at skulle lave ting til andre, synes de nu om det man laver til trods for, at de ved, at man bruger lang tid på det.
  Heldigvis er det ikke sket endnu, men jeg gruer da for at det en dag vil komme.

  Håber iøvrigt, at du havde et godt salg på dit marked.

  SvarSlet
 3. Glædelig juletid:-)
  Roskilde julemarked, det er så hyggeligt.
  Jeg kan godt forstå at du har haft nok om ørerne. Min datter er også kunstner og hun har svært ved at lave kreationer på bestilling, da det så ikke længere er inspirationen og de pludselige kreative energier som råder.
  Men du må se hvordan du har det med det. Det er altid dejligt positivt at der er efterspørgsel efter dig og dine evner. Nyd det:-)

  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Jeg er hverken kunstner eller kunsthåndværker, strikker bare, og det er jo lige som strømpe/ærme nummer to - når man kender resultatet på forhånd, er det bare produktion uden inspiration. Jeg strikker sjældent efter opskrift, og det sjove er jo at se, om ens ideer kan omsættes til noget brugbart. Bestillinger har jeg et noget ambivalent forhold til - modtageren skal være åben for mine ideer, ellers gider jeg ikke. Sådan en grå vest med 1000vis af vrangmasker til en modtager, der forventer et fuldstændig perfekt produkt lægger sig som en tung klam dyne over min lyst til at lave noget. Selvfølgelig er det dejligt med den anerkendelse det giver, at fremmede mennesker vil købe ens ting, men mange glemmer, hvor mange timer der lægges i det, så det må være legelysten, der driver værket,ellers bliver det da for surt :)

  SvarSlet
 5. Jeg ser egentlig ALT, hvad jeg laver, som eksperimenter.... som så modificeres på den ene eller anden måde..- derfor jeg ALDRIG laver to af samme slags.... og derfor det ikke er sikkert, at man med årene kan "supplere" mine ting, da jeg sikkert er et helt andet sted til den tid... Kun på den måde er det min fantasi og lyst til kreativitet, der råder - og jeg tror på, at man kan se det i tingene...

  Har jeg lyst til at lave en sofa i 5 forskellige farver, fordi det er farverne, jeg i det øjeblik er meget optaget af, ja så laver jeg 5 stk, som så bliver forskellige alligevel - men har jeg mere lyst til at forme en kat, selvom seancen var afsat til sofaer, bliver det til en kattedag! - sådan er der jo så meget... ;-) - sjovt nok er det ofte eksperimenterne, som ikke altid er faldet ud som forventet, som folk først falder for og finder interessante! Tror ikke, man skal være bange for også at vise de ikke helt gennemtænkte, lidt kiksede, ting.... de har bare en særlig energi både fra mig som skaber og for køberen.....fordi det er meget usikkert og dermed "sårbart"....der er ligesom noget på spil frem for ved de sikre, serieproducerede ting....

  SvarSlet