fredag den 19. juli 2013

Kender du smashbooking?

Det er ikke fordi, jeg skal gøre mig klog på området. Der er sikkert mange, der ved meget mere om emnet, end jeg gør, men "smashbooking" er en slags scrapbooking - en måde at fastholde øjeblikke, minder, oplevelser mm. i ord, billeder, tegninger og fotos. Jeg er ikke til den meget amerikanske og overpyntede form for scrapbooking, og jeg køber ikke færdige tema-pakker i Panduro Hobby. Nej, når jeg arbejder med min lille notesbog, bruger jeg forskellige ting, jeg har ved hånden - masking tape, tuscher, klistermærker, udklip, fotos mm.

Jeg begyndte på en tom notesbog, da jeg besøgte min penneven i Amsterdam. Jeg ville skrive lidt ned om, hvilke steder vi så, hvilke butikker vi besøgte, og hvad vi i det hele taget oplevede. Siderne blev krydret med bon'er, visitkort, billetter og hvad jeg ellers fandt på rejsen. Hver dag skrev jeg lidt ned (det har jeg fjernet på billedet, så det ser lidt tomt ud...), og min søn syntes, det var sjovt at høre, hvad jeg havde lagt mærke til i løbet af dagen.

På mit arbejde i Dankbar (et undervisnings- og behandlingstilbud til psykisk syge og sårbare unge) bruger vi smashbooking i et kreativt forløb med de unge. Jeg kalder det smashbooking, fordi det kommer af et mærke indenfor scrapbooking, der hedder Smashbook. De laver fede bøger og en masse tilbehør, man kan bruge til at dekorere siderne med. Det er mere funky end hvad jeg ellers har set rundt omkring. 

Har du lyst til at se flere idéer til smashbooking?
Kunne du selv tænke dig at lave en personlig notesbog?

Skriv endelig inputs til mig, for en af mine kollegaer og jeg planlægger workshops i smashbooking mm. til efteråret!

Do you know about smashbooking? Not that I'm an expert, but I'm using the term in stead of scrapbooking. I don't like the very ornated kind of scrapbooking, where you buy theme packages and have to do it in a certain way. I just use a plain notebook and put tickets, pictures, cards, stickers and all kinds of things into the book. For me, it's a way to keep track of the places I've been to, the shops I've visited and the people I've met and so forth.

Smashbook is a brand - I know - and I like their books and materials for scrapbooking. At my work at Dankbar we use the Smashbooks as a way to collect drawings, photographs, words and memories. We're even planning on doing some workshops this fall.

Would you like to see more ideas for smashbooking?
Do you have a personal notebook?


4 kommentarer:

 1. I LOVE IT :) Klikkede mig ind på hjemmesiden og det er da rigtig flot det de laver, måske som du siger lidt for amerikansk :) men sådan er de jo.
  Jeg er også mere til din stil :)

  SvarSlet
 2. Får du lyst til at pynte din smashbog endnu mere, så findes der mange skønne lister, labels mm., du frit kan downloade. Søg evt. på

  smash book printable freebies

  og vælg af se billeder af søgeresultater. Det er overvældende og inspirerende, akkurat som din blog!

  Glæder mig til at se og høre mere om dine planer om workshop.

  SvarSlet
 3. Det er sådan en god ide minder lidt om de gamle fotoalbum fra min barndom hvor jeg klippede tekster ud af blade mm og postede dem ved siden af billederne ;-) Spændende med det kursus..see you ! ;-)

  SvarSlet
 4. Det er jo genialt - gid jeg dog havde set / læst mere inden ferien der kunne jeg godt have brugt det.
  Hæ hæ godt det aldrig er for sent a starte :-)

  Glæder mig til at læse mere om den spændende workshop ;-)

  SvarSlet