mandag den 10. juni 2013

Snyder du også familien for dine feriebilleder?
Familiebillederne. Feriebillederne. Min dårlige samvittighed.

Dengang jeg lige havde fået mit første barn, var jeg sådan én, der tog billeder, fik dem fremkaldt på fotopapir, satte dem i album og skrev tekst til. Det er ved at være 11 år siden, at jeg var sådan... Faktisk elsker mine børn og jeg selv at kigge i de albums, der efterhånden er så mange år gamle, at der ikke er nogen billeder fra det hus, vi flyttede ind i for syv år siden, eller nogen billeder af vores kat, som har boet hos os i to år nu. 

Hvis du læser min blog, er der mulighed for, at du er sådan én, der selv har en blog, som du tager masser af billeder til. Måske tager du bare en masse dejlige billeder af din familie, dine børn, din hund eller din have. Billeder der fortjener at komme ud af computeren og frem i lyset. Og jeg har afprøvet en metode, der nemt gør det muligt. Af firmaet Pixum blev jeg spurgt, om jeg havde lyst til at afprøve deres software til at lave fotobøger og skrive lidt om det på bloggen. Til gengæld fik jeg så en fotobog i hånden med mine egne billeder.

Ud af mine tusindvis (!) af billeder, der ligger i min computer (og på en ekstern harddisk) vidste jeg, at jeg måtte vælge mig et tema. Det kunne jo være "mine drenge gennem tiden", eller "mine seneste hækleprojekter", men det jeg har sjoflet mest i de mange år, jeg har taget digitale billeder, er nok feriebillederne, og det er synd, for jeg tager, hvis jeg selv skal sige det, nogle ganske gode billeder på de skønne ferier vi er på hver sommer.

Valget faldt på vores tur til Öland for snart to år siden. Jeg valgte billeder ud og lagde dem i en separat mappe for at danne mig et overblik over antal og motiver. Nogle billeder egner sig godt til at blive blæst op i størrelse og fylde en hel side, andre kan fint være mindre og sættes sammen i en serie.

pixum.dk downloadede jeg softwaren til at lave fotobogen. Det var nemt nok. Herefter kommer mange valg som størrelse på bogen, format og skabeloner. Jeg har valgt at have hvide baggrunde, og så skifter jeg mellem, hvor mange billeder, der er på hver side. Jeg synes, programmet drillede mig lidt i starten, men efter at have redigeret et par sider, kørte det bare. På hjemmesiden kan man også lave kalendere, krus og alle de der ting, som jeg ved, at mine forældre elsker at få til jul.

Nu, hvor jeg har modtaget fotobogen med vores feriebilleder fra Öland, har vi alle fire kigget i den mange gange, og den ligger fremme på bordet, fordi jeg nyder at se på den. Så mangler jeg bare at få lavet bøger med billeder fra de 17 andre ferier...

5 kommentarer:

 1. Sikke en god ide, tak :)
  Kh. T

  SvarSlet
 2. Hvor der den fin! - hvad koster det at få den lavet (den udgave, du har?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener, der er 36 sider i min. Den er kvadratisk og med blødt omslag. Den kostede ca. 240 kr. inkl. porto. Du kan også se priserne på hjemmesiden:)

   Slet
 3. Så flink du har vore! :) Både å lage fotobok, og ikkje minst å ha tatt mange flotte bilde :)
  Ein gong når eg òg får litt tid skal eg òg gjere det same.. :) Eg skal ikkje halde pusten medan eg ventar, for å seie det slik ;)

  SvarSlet