tirsdag den 9. april 2013

Hovedløs hækling


Når jeg skal have et hurtigt hækletøj med i tasken, bliver det for tiden ofte et nøgle bomuldsgarn og en nål nr. 3. Så hækler jeg en lille pung i fastmasker med en mønsterhæklet klap. Jeg hækler uden opskrift, bare derudaf. Det er en virkelig god måde for mig til at få tankerne væk fra al den snak om lockout, aftalt spil og kritik af lærerstanden, der foregår lige nu. 

Og så skal der lyde en stor og varm tak for alle de søde kommentarer jeg har fået angående mit nye job - både her på bloggen, på Facebook, mail og sms. Det var helt overvældende, og nu ved alle vist, at jeg skifter job.

When I want something to crochet on the go, I pick a skein of cotton yarn and a needle size 3. I make these small purses without a pattern and without a lot of thinking. It's a good way for me to let the thoughts go.

11 kommentarer:

 1. This little purse is beautiful; the purse colour and the button-perfection.

  SvarSlet
 2. Nydelig pung du har laget! Gratulerer med ny jobb- og lykke til! :-)

  SvarSlet
 3. Ej hvor er mønsteret fint. Ved du hvor jeg kan finde en opskrift på det? For vil måske gerne have lov til at kopiere ideen til en lille taske til mig selv.
  Mvh. Janni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du mener mønsteret på klappen, så hedder det vist "fan stitches" på engelsk - altså viftemønster. Prøv at søge på det:)

   Slet
 4. Hej Puk!

  Jeg har selv hæklet pungen - den er så fin. Men jeg synes den bliver lidt "slatten" i det. Har du en idé til, hvordan man kan stive den lidt af?

  Kh Kathrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vigtigt at hækle meget fast, hvis der ingen sidesømme er. Så du skal måske hækle med en nål, der er et halvt nummer mindre end du normalt ville vælge til det garn, du har valgt.
   Men hvis du har hæklet den som ét langt stykke, kan du sy foer i den, inden du syr den sammen i siderne.

   Slet
  2. Tak for svar! Jeg har hæklet den som et langt stykke - tror jeg vil forsøge mig med foer. Den er så fin og lige nu ligger den bare - det er synd!

   Slet
 5. Sikke en fin lille pung - den kan jo bruges til mange små ting. En fin lille knap og så er den hjemme - jeg tror sørme, at det må være et projekt for mig også.....god inspiration - TAK.

  SvarSlet
 6. Hej Puk,
  Jeg synes, pungen er så fin! Jeg er selv i gang og er kommet til klappen, som indtil videre volder mig lidt problemer. Jeg har kigget på DROPS viftemønster (http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=219), men jeg mangler at vide, hvordan man vender, så det kommer til at passe ordentligt... Måske du kunne give mig et tip eller to? :-)
  Kh Katrine

  SvarSlet