onsdag den 23. januar 2013

Pennevenner og et kig ind i kuverten

Måske havde du en penneven som barn eller ung? Det var ret populært, da jeg var omkring 10 år gammel. Jeg skrev med flere piger - en i Saudi-Arabien, en i Grønland, en i Højbjerg og en i Århus. Så det var en broget flok, men vi var alle piger i den samme alder, og vi havde altid noget nyt at fortælle. Lykken var, når posten havde været forbi med et brev med mit navn på kuverten. Skynde sig at åbne og læse brevet. Sommetider var der tegninger, klistermærker, et firkløver, en slikkepind eller noget andet sjovt med i kuverten.

Glæden ved at skrive og modtage breve har jeg haft lige siden. Gennem Instagram er jeg kommet i kontakt med brevskrivere over hele verden og er netop nu ved at skrive første brev til nogle af dem.

Pennevenner og det at skrive breve i hånden med et frimærke og en rigtig postkasse er igen blevet populært. Derfor giver jeg lige lidt inspiration videre til, hvad man kan sende til sin penneven.

En god ting at sende med i et brev, er et citat man godt kan lide. Det siger meget om ens personlighed, hvilket citat man vælger.

Her ser du indholdet af et brev, jeg har sendt til en pige fra Japan: Et postkort med fugle fra Flow Magazine (som jeg virkelig kan anbefale, hvis du godt kan lide papir), et lille bogmærke med et håndlavet stempel og silkebånd, et ark med to etiketter, et citat, et langt brev i kuvert og et lille hæklet hjerte. Nu håber jeg, hun bliver glad for det, og jeg glæder mig allerede til hun skriver tilbage.

Var det noget for dig at få en penneven? Eller er det for gammeldags at sidde og skrive med pen og papir?

I had several penpals when I was a little girl. I loved writing and receiving letters. Sometimes there was a lollipop, a clover, a drawing or some stickers in the envelope too. 

On Instagram I've been lucky to find other letter-loving people, and now we've started writing each other. This letter is for a girl in Japan. It contains a postcard from Flow Magazine (highly recommendable if you love paper), a bookmark with a handcarved stamp and ribbon, two stickers, a quote, a long letter and a crocheted heart.

Would you like a penpal? Or do you think it's only for old people to write with pen and paper?

29 kommentarer:

 1. Hvor er det sjovt. Jeg havde også pennevenner da jeg var en pige.
  Det er nogle fine ting du sender med og ja - jeg kunne faktisk godt forestille mig at have en penneven. Jeg skrev med én pige i Norge gennem nogle år, det var ret skægt. Irene hed hun :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var meget populært en gang - og nu igen:)

   Slet
 2. Jeg var helt vild med pennevenner da jeg var pige. Skrev med en 5 stykker. Det var så hyggeligt at åbne postkassen og se der var brev til en. Jo det er lidt gammeldags... Men på den gode måde. Kunne egentlig godt tænke mig en igen (0:

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det bare med at komme i gang:) Jeg har fundet et par stykker på Instagram.

   Slet
 3. Jeg havde også en del pennevenner da jeg var 10-15 år, men idag ville det absolut ikke være noget. Men måske fordi der er så meget andet der frarøver mig min tid...

  SvarSlet
 4. Synes det er enormt hyggeligt at du har pennevenner over hele verden :)
  Jeg skriver lidt med de venner jeg har her i landet:)
  Men det er også hyggeligt :)

  SvarSlet
 5. Jeg synes det er virkelig hyggeligt at have pennevenner rundt i verdenen. Og havde det en del da jeg var yngre.
  Dog desværre ikke længere.
  Kunne nok egentlig godt tænke mig det igen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må i gang med at søge efter nogen, så! :)

   Slet
 6. Ej hvor hyggeligt med en penneven. Det bringer dejlige barndomsminder frem :) elskede at tjekke postkassen, for at se om der var svar :D

  Det kunne egentlig være vildt hyggeligt at prøve igen. Det er alt for sjældent postkassen bliver brugt i disse dage ;)

  Er sikker på at modtageren af dit brev bliver rigtig glad for det. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig superhyggeligt at få brev! Også at skrive dem. Du må da i gang igen:)

   Slet
 7. Åhhh hvor nostalgisk jeg havde en penneven i kina da jeg var ung. Gad godt have en igen men aner ikke hvor man finder en sådan er ikke så stor bruger af instagram

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan man ikke også finde dem på nettet eller på blogs, der beskæftiger sig med brevskrivning? Prøv at søge lidt på letter writing, snail mail og penpals. God fornøjelse!

   Slet
 8. Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 9. Åh det kan da kun være vidunderligt at få sådan et brev fra dig Puk.

  Jeg synes det skønt med pennevenner som barn - fik dem bla. via rideskoleferier jeg var på :-)
  Jeg har fået mig en penpal via IG, har sendt mit første brev, har allerede gang i et nyt til hende og venter i spænding på retur svar :-)
  Jeg håber på at der kommer flere hen ad vejen :-)
  Mette alias sibhof


  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Mette! Hvor lyder det fedt, at du allerede har gang i en ny penneven. Glæder mig til at høre mere, når vi ses:)

   Slet
 10. Jeg havde også en del pennevenner som barn. En af dem er jeg nu på facebook med, efter mange års pause. Men vi sender nu bare mails og ikke rigtige breve. Det er nu en sød ide og nogle meget fine ting du sender =)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Jeg elsker i hvert fald de rigtige breve. En mail er ikke så spændende, synes jeg.

   Slet
 11. I would love to have a penpal again!

  SvarSlet
  Svar
  1. You must start searching for one, then:)

   Slet
 12. Jeg ville ikke orke at SKRIVE til en penneven (PENNE-ven...hmmm..måske betegnelsen så skulle ændres??)- men det kunne være sjovt at udvikle ideen til et lille kunstværk i kuverten i stedet for et brev. Det skulle netop være med en kreativ sjæl i Japan - fordi udtrykket er SÅ anderledes derovre. Det kunne være vildt sjovt - at udveksle et eller andet stykke kunst, tegnet, malet, hæklet i stil med ATC kort med samme person og på helt samme måde som en penneven.....hmmm....

  SvarSlet
 13. Jeg ville ELSKE at have en penneven igen........hvor skal man mon lede efter en..

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv at søge på nettet. Skriv penpals, letter writing eller snail mail. God jagt:)

   Slet
 14. Det kunne da være så hyggeligt at have et par pennevenner igen :-)
  Hvordan finder man dem over Instagram?

  SvarSlet
  Svar
  1. Klik på hashtagget "penpal", "letterwriting", "snailmail" eller lignende, og så skriv en kommentar til nogle af de personer, der kommer frem:)

   Slet
 15. Jeg tænker på hvad du mon skriver i brevet? Jeg kan huske at det altid var lidt med vind og vejr og kan du li heste for det kan jeg agtigt da jeg var barn. Men hvad skriver man når man er voksen?? :)
  Ideen er fantastisk hyggelig....

  SvarSlet
 16. Det kommer meget an på, hvem jeg skriver med, og hvor meget man har til fælles. Nogle skriver bare for at udveksle ting, de samler på - teposer, postkort eller frimærker. Jeg skriver med flere forskellige, og én af dem er en kvinde på min egen alder. Vi er begge to gift og har to sønner, og vi har nogle af de samme udfordringer i vores liv. Så skriver vi åbent til hinanden om det, og jeg er blevet så meget klogere på mit eget liv, ved sommetider at høre hendes syn på tingene eller ved at høre, hvad hun gjorde i en lignende situation.

  Det kunne man også have fået i en snak med en god veninde, men der er en dejlig fortrolighed i et brev, og man kan være åben og komme til andre erkendelser, når det sker på skrift til en person, man ikke kender så godt.

  Håber det giver mening:)

  SvarSlet
 17. Jeg har selv nogle pennevenner i Korea, Japan, Malaysia og Kina.
  Jeg bliver altid utroligt glad når jeg får et brev eller en pakke, det er simpelthen bare så hyggeligt!
  Har også sendt en stor pakke til min ven Minjeong i Korea, til hendes fødselsdag. Jeg blev også vildt glad da hun skrev en mail til mig, med hvor glad hun var.
  Jeg er kun 13 år, og jeg håber virkelig ikke at jeg mister kontakten med mine pennevenner i fremtiden :3

  SvarSlet
 18. Åh hvor skønt. Jeg havde også en del penne-venner da jeg var de der 10- 12 år og læste Penny blade, så det handlede også meget om heste. Min mand har faktisk en dejlig faster i Sverige det kunne være jeg skulle begynde at skrive til hende. Hvor er det en fantastisk ting. det ville glæde hende så meget. det vil jeg gøre. Tak for inspirationen. Og måske man også skulle sende rigtige breve til de veninder jeg fik da jeg boede i Jylland men som jeg savner nu jeg bor her på Sjælland. Uha jeg må finde papiret frem med det samme.
  Åh hvor dejligt nærværende selv om man er så langt fra hinanden.

  Knus Maria

  SvarSlet