tirsdag den 6. marts 2012

Hækling alle vegne...

Jeg synes efterhånden, jeg ser hækling alle vegne, og det er rigtig dejligt! Her i en boligreportage fra Boligmagasinet - hjemme hos kunstneren Maggie Kempinska. Sikke nogle lækre puder!


Måske har det også noget at gøre med det ene af mine jobs, at jeg ser hækling alle steder... men jeg synes faktisk, der er sket rigtig meget på håndarbejdsområdet indenfor de seneste 10 år. For 14 år siden (seriøst, kan det virkelig passe???) valgte jeg håndarbejde som det ene af mine linjefag på lærerseminariet. Jeg lærte at hækle og blev hurtigt bidt af det. Dengang var det lidt "bad taste" at være vild med garn, når man var i min alder (midt i tyverne), og hvis man hæklede, mens der var andre til stede, var man sikker på at få en masse fjollede kommentarer med på vejen.


Heldigvis er der sket meget siden da - blogging har gjort sit til, at håndarbejde og kreative sysler er blevet mere udbredt. Hækling bliver bare lidt mere lækkert, når det bliver vist i flotte farver og lækre garner på smukke fotografier. En ny gruppe af kvinder, der faktisk kan noget med deres hænder, og som ikke er bange for at dele deres idéer, er heldigvis også dukket op. 


På garnområdet er der også sket en masse. Garnbranchen har det godt, og det giver flere muligheder for at vælge lækre garner til strikke- og hækleprojekterne.


Fedt er det, at det ikke længere skal være tystys, at man godt kan lide at skabe noget med en hæklenål. Faktisk får jeg sommetider både komplimenter og bestillinger på mit andet arbejde. Hækler også ind imellem i offentligheden!

8 kommentarer:

 1. Ja, det er fedt af hækling - og en masse andet håndarbejde - er blevet moderne.

  SvarSlet
 2. Hi-hi -sådan tænker jeg også, når jeg siger: "For ca. 19 år siden valgte jeg formning som linjefag på Århus Fællesseminarium". What!!?!?

  Dengang troede jeg slet ikke at jeg skulle begynde at hækle - ever!!

  SvarSlet
 3. I takt med at hæklingen er blevet genopdaget er der sket en udvikling. Jeg har undervist på læreruddannelsen i mange år, og far min egen uddannelse husker jeg de glade dage med Lis Paludan og hendes farverige univers. Så har der været meget stille omkring teknikken i en årrække og jeg har manglet bøger og inspiration, når jeg skulle undervise i det. Det har heldigvis ændret sig, yarnbombing, amigurumier og meget andet har givet hæklingen et boost igen. Hækling og humor hænger i øvrigt fint sammen !
  Holdt strikke/ hæklecafé på læreruddannelsen på Bornholm i går og hovedparten ( unge kvinder) var kommet for at lære at hækle!
  Hvilken teknik bliver den næste, der får en revival? jeg tror på broderiet.
  God hækledag!

  SvarSlet
 4. Ser helt klart den samme udvikling... det er lækkert :)
  Dog ser de stadig lidt skævt til en når man sidder og hækler på seminariet ;)

  SvarSlet
 5. Jeg lærte selv at strikke og hækle, da jeg var barn og strikkede mig gennem gymnasiet i slut 70'erne og begyndelsen af 80'erne. Langsomt gik det af mode, og jeg havde vist også fået nok for en periode. Så langsomt er der kommet nye garner, den næste generation har fået øjnene op for "håndarbejdets" lyksaligheder, og nu kører toget igen. For fuld skrue. :-) Og det er bare så fedt. Men undervejs tror jeg, at der har været mange, som har siddet og strikket og hæklet i det stille derhjemme.
  God dag med hæklenålen og det andet arbejde. :-)

  SvarSlet
 6. Fede puder (og malerier!!!). Det der med kommentarerne, de kommer nu altså stadig. Jeg sad og hæklede i mandags, da min søn var til gymnastik, i pausen spildte han appelsinsaft ned af hagen - og så var det at en af fædrene til et andet bare ikke kunne lade være med at spørge om jeg ikke lige sad og hæklede en vaskeklud (det var så en hue!!!!), og de andre fædre grinede. Bliver nu ikke fornærmet eller sur, trak bare på smilebåndet:-)

  SvarSlet
 7. Det er et rigtig godt magasin - man kan find ene masse spændende sager og en masse inspiration.

  SvarSlet
 8. Sjovt at du lige skriver om det med at være kreativ i offentligheden - jeg har samme emne på banen hos lillelyn.blogspot.com i dag.

  Mette

  SvarSlet