torsdag den 10. november 2011

Husker du?


Kan du huske de gamle automater, der hang rundt omkring? Man kunne putte en 25-øre i og dreje på knappen. Ud kom en plasticring eller en stor tyggegummibold. Hvis du er vokset op i halvfjerdserne, som jeg selv, kender du helt sikkert de her automater.


Jeg fandt denne i Berlin. Vi måtte simpelthen prøve den. Silas puttede 20 cent i, og ud kom der en lille klat slim! Pakket ind i en pose, men altså, den var virkelig af ældre dato og blev kasseret med det samme. Sylvester puttede 10 cent i det midterste rum, og ud kom der en tyggegummikugle pakket ind i kulørt sølvpapir. Jeg advarede om, at vi ikke kunne vide, hvor mange år den havde ligget derinde, men han stak den glad og fro i munden.


Sikke en oplevelse!

14 kommentarer:

 1. Åh ja, den er legendarisk, husker tydelig de maskiner:-)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg kan godt huske dem. Med tyggegummi og små bøtter med bitte små ubrugelige ringe og dimser i. Men man kunne ikke lade være med at prøve.

  SvarSlet
 3. åh sådan en gad jeg godt have herhjemme. Vi havde en hos vores lokale købmand, sikke et eldorado det var dengang der var gået/brændt hul i "glasset" det var en fest, ja jeg ved det, det er jo tyveri men det tænke vi altså ikke på ;) vi var bare høje over der var fri adgang til plastikdimser og gratis tyggegummi.

  SvarSlet
 4. Det er ren nostalgi. Jeg kan huske dem fra min barndom, fattig som en kirkerotte, men købte dog glad og fro derfra. Tænk at sådan noget kunne være det ypperst.
  Det er dog stoppet, og derfor findes der ingen mere her :D

  Kh. Lis

  SvarSlet
 5. Aiiiii.... Dem havde jeg glemt... Eller det havde jeg jo så ikke. Nøj, der er mange minder, der blev vækket til live lige der... Tak for det, Puk :)

  Kh!

  SvarSlet
 6. Hvor er det skønt, at man stadig kan finde den slags! Det vækker minder fra barndommen :)

  Karen

  SvarSlet
 7. Ja jeg husker dem godt. Kan huske min stedfar en dag kom hjem med sådan en boks han havde fundet ude på en mark. (det var sikkert nogen lokale bøller der havde hevet den ned et sted) -men den var stadig fyldt af legesager. ;-D Tror bare de var gået efter mønterne (lidt til grin, ha ha)

  SvarSlet
 8. Oh jo, dem kan jeg godt huske; ligesom de automater der hang udenfor den lokale bager, hvor vi altid trak studenterbrød på vej hjem fra håndbold

  SvarSlet
 9. Ha ha, præcis sådan en hænger der også i vores villakvarter i Tyskland. Har dog aldrig prøvet at trække noget i den selvom den er helt fyldt op.

  SvarSlet
 10. Havde helt glemt automaterne, men der hang faktisk en hos den lokale købmand i min barndom. Efter min mening var det selvfølgelig alt for sjældent, jeg kunne trække en skat ud af den.

  Kh Shina

  SvarSlet
 11. Hvor godt! Fik total flash back. Hvad jeg dog ikke trak i de skønne automater som barn (slik, gummiarmbånd, nøgleringe og små figurer). Hvor herligt.

  SvarSlet
 12. JAAAAAAAA!!! Men vi måtte desværre aldrig prøve... måske jeg skal en tur til Berlin (for at få en klat slim og et gammelt stykke tyggegummi)!!!

  SvarSlet
 13. Jeg søger netop sådan en maskine. Hvis i kender nogen, som kender nogen, som .... så sig endelig til. Så vil jeg gerne købe den. Mit nummer er enoghalvfjerds, enoghalvfjerds, nitten, nitten. SMS eller ring endelig! På forhånd tak.

  SvarSlet
 14. Jeg søger netop sådan en maskine. Hvis i kender nogen, som kender nogen, som .... så sig endelig til. Så vil jeg gerne købe den. Mit nummer er enoghalvfjerds, enoghalvfjerds, nitten, nitten. SMS eller ring endelig! På forhånd tak.

  SvarSlet