mandag den 16. august 2010

Er bøger passé?

Jeg er vild med smukke billeder. Jeg køber bøger og blade for at nyde de flotte illustrationer, en lækker styling eller interessante fotografier. Seriøst - jeg køber VIRKELIG mange blade; dameblade, modeblade, børneblade, håndarbejdsblade og boligblade. Og jeg køber mange bøger.

Men efter en oprydning i vores bogreoler, må jeg sande, at jeg ikke bruger mine bøger særlig meget. Hverken de skønlitterære, som jeg har læst én gang, eller de faglitterære som jeg kunne bruge som opslagsbøger eller til inspiration til nye projekter.


Det er i grunden ærgerligt, men måske er det den vej verden går...? Jeg læste nemlig denne artikel om det eksplosive salg af e-bøger på amazon.

Jeg har bare så mange skønne bøger, og jeg spørger mig selv om, hvorfor jeg ikke bare sætter mig til at læse i dem, nyde billederne og lade inspirationen strømme til mig?

Måske er jeg bare storforbruger af internettet og finder mange idéer, inspiration og underskønne billeder på blogs og i e-magasiner... (ja, det er jeg)

Alle de viste billeder kommer fra bogen "Like I give a frock" af Michi. Den er købt hos Urban Outfitters. I butikken i København har de mange bøger, som man ellers kun kan købe i England eller USA.

Har du også hyldemeter af bøger, der bare samler støv? Eller er du god til at få åbnet for skattene, der gemmer sig på siderne i bøgerne i reolen?

Du burde i hvert fald gøre dig selv den tjeneste, at klikke på nogle af billederne ovenover og se dem i stor størrelse. De er skønne, og det var vist derfor jeg købte bogen sidste sommer:)

10 kommentarer:

 1. Jeg elsker mine bøger, og kan på ingen måde undvære dem! men men men det er dog favoritterne der bliver åbnet for det meste (: Det er godt nok en uamindelig smuk bog på billederne - den gad jeg godt eje.

  - Kit

  SvarSlet
 2. Jeg elsker Urban Outfitters for alle deres lækre inspirerende bøger! Thomas og jeg går altid "om bord" i alle bøgerne derinde. Der er det illustrationerne der siger det hele - og ikke ordene. Du skal tage et kig på noget af det som kunstneren Jon Burgerman har lavet. Jeg har en tyk bog liggende herhjemme som jeg ofte bladrer i. Den hedder "Pens are my friends". Den ville være noget for dig :)
  Kh. Mettesofie

  SvarSlet
 3. jeg kan bestemt også bruge timevis i boghandlere og på biblioteket.. og der kommer da også en del bøger med hjem.

  der er dog nogle der ikke så tit bliver åbnet mens andre ofte er ude af reolen.

  jeg elsker bøger, har nok altid gjort det og manden i mit liv har det på samme måde, så det er efterhånden noget af en samling vi har tilsammen.

  SvarSlet
 4. Jeg elsker mine bøger , jeg nyder at betragte den ene reol efter den anden med alverdens fag og skøn litteratur , det giver en slags ro og jeg syntes at jeg er 'rig' . Nogle har jeg læst flere gange , andre bruges som opslagsværker og tages frem i ny og næh. Jeg ville ikke undvære nogle af dem !!!

  SvarSlet
 5. Ah, bøker.Hva var mitt liv uten dem?Både fagbøker og romaner får et langt og godt liv i vårt hus.Nå må vi bygge nye reoler for å huse alle sammen, for de ligger i stabler under senger og inni skap.Bøker vil aldri være passè as far as I'm concerned.

  SvarSlet
 6. Jeg elsker mine bøger og magasiner og de får ikke lov til at samle støv- særlig meget :-)
  Bøger i kød og blod ( :-) ) er et must i min verden

  SvarSlet
 7. jeg er selv stor fan af bøger, og ville slet ikke undværre dem!! så mine blir stående, på trods af de nye tendeser :)

  SvarSlet
 8. A+K=<3: Det var også det jeg filosoferede lidt over; at jeg har mange dejlige bøger, men det er kun en brøkdel af dem, jeg får kigget i...

  Ugler i posen: Bogen du nævner ser rigtig fed ud. Du har ret - den er en og for mig:) Må se efter den næste gang turen går omkring UO. Tak for tippet.

  Raccoon: Vi er også to (med børnene bliver det fire) bogelskere herhjemme:)

  Vilma: Jeg kan sagtens følge dig - føler mig også rig, hvis jeg tænker på alle de litteraturoplevelser jeg har haft med mine bøger, men må alligevel erkende at samlingen er blevet så stor at der skal ryddes lidt ud

  Andregasellen: Nej, bøger er heller ikke passé i mit univers. Der er slet ikke den samme charme i e-bøger som i rigtige papirbøger...

  Losarinas mor: Enig! Men er dog nødt til at rydde ud i alle bladstakkene ind i mellem:)

  Sarah: Jeg synes også at min bogreol rummer minder fra hele mit liv, så de fleste bliver da stående:)

  SvarSlet
 9. skønne bøger du har, og jeg ved lige hvad du mener. jeg har også bøger jeg har gemt bare fordi der var skønne billeder, sider fra blade bliver dog klippet og og sat i en mappe, så kan godt følge dig, og hos mig skal de ha lov at samle støv, for jeg sætter mig en gang i mellem og kigger alle mapper og blade igennem, bare for hyggens skyld.

  SvarSlet
 10. sikke en skøn bog - har linket til dig og lånt et foto af den - håber det er ok .)

  SvarSlet