søndag den 27. juni 2010

Lektier - Nej tak!

Sommerferien er her - jubi! Lige inden ferien lavede mine 4. klasser og jeg et fedt projekt i billedkunst, som jeg gerne vil dele med jer. Vi lavede street art, som skulle sættes op på skolen.

Først viste jeg et power point-show med en masse billeder og info om teknikkker og forskellige måder at lave graffitti og street art på.

Bagefter brainstormede vi over, hvilke budskaber man kan sende. Børnene kredsede meget om antirygning, toiletter der lugter ulækkert, antiøldrikning, venner og lektier.

Man måtte kun bruge sort tusch på hvidt papir og én enkelt farve til effekt. Tykke og tynde streger skulle bruges bevidst, og der skulle være en tyk konturstreg rundt om hele motivet.

Placeringen var også vigtig. Denne sticker blev placeret i indskolingshuset, for det er vigtigt at starte skoleforløbet med gode venner, mente eleverne. "Åbn øjnene op for dine venner".

De stickers, der havde budskaber om øl og rygning, blev placeret på udskolingsgangen, hvilket nogle af de store elever blev lidt provokeret af.

Stickers med budskabet om at holde toiletterne rene, skulle selvfølgelig hænge på toiletdørene, og det første billede i dette indlæg, hvor en grædende pige siger: "Lektier, nej tak!", skulle hænge lige uden for lærerværelset.

Det var et superfedt projekt, som eleverne var glade for. Mange lærere syntes også det var forfriskende med kommentarer til børn og voksne på skolen. At der var nogle af de ældste elever, der følte sig ramt, må man tage med. Jeg fortalte eleverne fra 4. klasse, at god kunst kan provokere, sætte tanker i gang og skabe debat:)

A street art project made with 4th grade. We talked about the messages we wanted to send and where to put the stickers up. "NO to homework!" is hanging outside the teacher's room.

14 kommentarer:

 1. Urolig kult!
  Er selv facinert av stedet art. Heldige elever som får gjøre dette. Tøft! Ble inspirert her.

  SvarSlet
 2. Hvilken genial idé - og det må da være fedt for eleverne at finde ud af, at de faktisk kan få nogen til at komme med en reaktion på det, som de har lavet.....

  SvarSlet
 3. Hej Puk.
  Fantastisk projekt du har involveret dine elever i.
  Jeg har netop afsluttet læreruddannelsen med en billedkunsteksamen, der handlede om Street Art i folkeskolen. Det er dejligt at se, hvilke fantastiske ting, der kan komme ud af det i praksis.

  SvarSlet
 4. FEDT FEDT FEDT.

  Og ja, kunst kan provokere. Utrolig sundt at få den debat.

  Jeg ville elske at gå i din klasse :).

  SvarSlet
 5. Fedt projekt! Der her med at sætte stramme dogmer op kommer der som regel noget rigtigt fedt ud af. Seje unger.

  SvarSlet
 6. Hvor er I bare søde allesammen! Fedt at I kan lide det. Jeg er også selv glad for projektet - både processen og produktet.

  SvarSlet
 7. Så flott bevisstgjøring og så bra resultat. Jeg er imponert over tegningene :)

  SvarSlet
 8. Super sejt af de 4. klasser!! :) God oplevelse at give dem

  SvarSlet
 9. Fedt projekt som jeg med det samme vil videregive til billedkunstlærerne på min arbejdsplads.

  SvarSlet
 10. Morsomt prosjekt som alle kan være med på. Liker de enkle tegningene i bare svart.

  SvarSlet
 11. Bliver så stolt over at kende dig........utrolig "streg" børn har - det er et super udtryk!
  Næste step er at finde en "reklamemand" og få det lavet i foliefilm til "opklæb" - send ide til kræftens bekæmpelse - lav en SToP RYGNING kampagne for dem - børn taler til børn!! -det virker tror jeg:-)
  KH Lykke

  SvarSlet
 12. Supersejt projekt - både tanken/ideen og udførelsen. Fedt at læse om og blive inspireret af!

  SvarSlet
 13. I almost never leave comments, but i did some searching and
  wound up here "Lektier - Nej tak!". And I do have some questions for you if
  it's allright. Could it be simply me or does it appear like a few of the responses appear like they are coming from brain dead people? :-P And, if you are posting on other sites, I would like to keep up with anything new you have to post. Could you make a list of the complete urls of all your shared pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?
  My site ; how to download movies

  SvarSlet