onsdag den 6. januar 2010

Amigurumi

Hvis du selv hækler, kender du sikkert den japanske hækleform; amigurumi. Jeg har lavet flere indlæg om amigurumi, men siden jeg har fået så mange ny læsere, tænkte jeg, at I lige skulle se blæksprutten her igen.
Hvis der er et par stykker, der ikke kender til amigurumi, er det - kort fortalt - en japansk kunstart, hvor man hækler små søde dyr. De hækles af alle slags garn, men helst med en lille hæklenål, så resultatet bliver tæt. Der må ikke være store huller, hvor fyldet kan titte ud af. Som oftest hækler man i omgange, og et amigurumi-dyr har som regel et stort hoved og en mindre krop.
Blæksprutten har jeg hæklet uden opskrift.

Klik her, hvis du vil se andre af mine amigurumi-dyr.

Jeg har købt hæklebøger i udlandet for at blive inspireret, da amigurumi ikke har fået sin egen danske hæklebog - endnu!

6 kommentarer:

 1. Ahhh måske var det noget der kunne komme ind i dine fremtidsplaner? Sådan en dansk hæklebog til glæde for alle os der er bedst til opskrifter :)

  SvarSlet
 2. Men den skriver du da, gør du ikke?
  Jeg ville købe den!

  SvarSlet
 3. Du kan regne med en køber i mig også!

  SvarSlet
 4. Der er helt sikkert også en køber i mig... fantastiske dyr :)

  SvarSlet
 5. Den laver du da, den amigurumi bog på dansk ikke?
  Eller måske et hækle-blog-træf på Sjælland a la det vi skal have i Odense, men med A.dyr i stedet? Jeg har jo ikke patent på at invitere til den slags arrangement. Og jeg tror faktisk vi ramte et "hul", for rigtig mange vil gerne lære det, og det er jo lidt sjovere at hækle med andre end bare sidde alene med en bog eller et link på nettet. I hvert fald har der været stor interesse for kurset i Odense.

  SvarSlet
 6. Altså, der var da ikke noget, jeg hellere ville end at skrive en hæklebog med mine egne projekter! Men tiden... Jeg arbejder dog løbende på det, så en dag...

  Karen: Hæklekursus - det kan da godt være. Forstår bare ikke, hvordan du kan have 36 på et hold? Kan de hækle i forvejen?

  SvarSlet