tirsdag den 4. september 2012

En kreaidé til dig


I mit arbejde som lærer skal jeg sommetider ryste nogle idéer til billedkunst og håndarbejde ud af ærmet, og det kan jo lige så godt komme dig som læser af min blog til gode.

Jeg arbejder i år i en klasse med unge tosprogede. De skal hele tiden opmuntres til at udtrykke sig på dansk, og i billedkunst skulle de lave en guirlande med fem ting, som viste noget, som de godt kan lide.

Jeg var inspireret af en beskrivelse på Hello Sandwich, hvor Ebony viste, hvordan man kunne lave fine breve på snor. Her satte jeg dog eleverne i gang med at tegne med sort tusch, klippe ud og lime på karton. Jeg havde en hel æske masking tape med til timen, og så boltrede de sig med den til sidst for at sætte tegningerne op på snor.

Måske kan du også bruge idéen?

In my job as a teacher I often have to think of good ideas for art and crafting lessons. This year I work with young immigrants. They need to be encouraged to speak Danish and in our last art lesson they had to make a paper garland with five drawings of things they like.

I was inspired by a blog post made by Hello Sandwich. Ebony showed how to make a string letter. My idea was to make the pupils draw with black felt pens, cut out and glue on cardboard. I brought my collection of masking tape and that gave the last touch to the nice garlands the pupils made.

Maybe it's an idea you can use?

6 kommentarer:

 1. Ej hvor er det en god ide! Gætter, at du.lærte rigtigt meget om eleverne.

  SvarSlet
 2. Fed idé :) Den kan jo bruges til børn i alle aldre

  SvarSlet
 3. Det er en virkelig fin ide og resultatet er bare smukt. Knus Heidi

  SvarSlet
 4. sikke en god ide den kan jo sagtens videreudvikles eller bruges til mindre børn. tak for din gode ide

  SvarSlet
 5. det er bare en rigtig fin idé. Jeg overvejer at sende min niece et brev som i linket. Og tusind tak for de søde ord i forrige indlæg.

  SvarSlet
 6. Ej det er en vildt sej idé! Den tror jeg, at jeg vil prøve.
  Min niece vil nok også synes rigtig godt om det. Tak for inspirationen. :-)

  Go' Onsdag.

  SvarSlet