fredag den 9. september 2011

Hvad farmors strikkekurv gemte #1

Min farmor er flyttet på plejehjem. Min far og hans to søstre har flyttet for hende, og der er blevet skåret kraftigt ned på mængden af ting. Da de alle tre kender til min forkærlighed for garn, mente de, at strikkekurven med indhold skulle foræres til mig.

Min farmor har interesseret sig for håndarbejde på flere planer; hun arbejdede som ung som syerske. Da hun fik børn, syede hun tøj og strikkede trøjer og strømper til dem. Da hun fik børnebørn, lærte hun dem at strikke og sy og syede bl.a. mine kjoler til afdansningsbal på danseskolen.
På kurven ligger et eksemplar af Elsa Kraghs "Hæklebogen" - en klassiker, som jeg allerede havde stående i reolen. "Sybog" af Ella Lund og den tykke bog er om beklædning i Århus.


Min farmor, der nu er 80 år gammel, åbnede i 1980'erne en garnbutik i Jægergårdsgade i Århus. Garnet er fra den tid. Jeg husker stadig hylderne med de forskellige farver og kvaliteter af garn. Bare gå rundt og nusse mellem nøgler og strikkepinde.


Og tænk, nu går jeg i hendes fodspor og åbner selv en garnbutik lige om lidt...

7 kommentarer:

 1. Sikke en dejlige gave at få.
  Dit prinsesselook på forrige indlæg er helt suverænt, en klog prinsesse, naturligvis :-)
  God fredag.

  SvarSlet
 2. Dejlig fortælling om din farmor, og at du nu går i hendes fodspor, det er da lidt hyggeligt at tænke på:)

  SvarSlet
 3. Dejlig fortælling. Og imponerende, i øvrigt, at din farmors strikkekurv ikke er større. Men den historik burde hun næsten have et helt rum. :-)

  SvarSlet
 4. Hun har helt sikkert meget mere garn end den strikkekurv, men der bliver ryddet ud i etaper;-)

  SvarSlet
 5. Sikke en arv at få. Ikke kun strikke kurven med indhold, men også alle minderne og de kreative interesser.

  SvarSlet
 6. Nej hvor lækkert med sådanne en gave at arve fra ens kære er jo altid rart især når det er noget man deler interesse med.

  hvor spændende at du er ved at åbne en garnbutik skulle jeg også men min står lidt på standby og er indtil videre kun på nettet men drømmer stadig om at åbne en fysisk butik det må jo bare være det ultimative der kan se for en garnelsker.
  ønsker dig alt mulig held og lykke med din butik, hvor starter du op henne om man må spørge :-)

  SvarSlet