tirsdag den 25. marts 2014

Usynligt syg og blogtræf - hvad har det med hinanden at gøre?

Vi forsøger at skabe indbydende og kreative rammer for vores unge


Hvis du tænker efter, kender du sikkert én i din familie eller omgangskreds, der lider af en eller anden form for psykisk sygdom. Måske bliver der ikke talt så meget om det? For det er trods alt lettere at sige: “jeg har haft halsbetændelse”, når man bliver spurgt til, hvordan man har det, end at sige, at man lider angst og ikke kunne gå uden for en dør hele sidste uge.

Psykisk sygdom er utrolig mange ting, og jeg arbejder til dagligt med unge, der lider af forskellige diagnoser som autisme, depression, OCD, angst, anoreksi, skizofreni og andre lidelser.

Når man er ung og psykisk sårbar er der mange ting, der bliver sværere for én. Det kan være den sociale kontakt, det at skulle passe ind i et skema på skolen og møde til bestemte tider. Svært at man ikke kan deltage i fester med alkohol, når man får så meget medicin, der er farligt at indtage sammen med alkohol. 

Alligevel har unge med psykiske lidelser de samme drømme og håb som raske, unge mennesker. De vil gerne have en bedsteveninde og gå til fester. Finde en kæreste og blive arkitekt. Eller have en hulens masse følgere på Instagram og turde sige, hvad man vil.

Derfor prøver vi at arrangere et blogtræf i Dankbar, hvor jeg arbejder. Vi inviterer mennesker udefra, fordi vi håber, de vil komme og fortælle om, hvordan man kan bruge sin blog til mange forskellige formål. Vi vil gerne vise vores unge, at man kan bruge en blog (eller sin Instagramprofil) til at vise sider af sig selv og talenter man har, uden at udstille sig selv.

Vi håber, at dagen kan blive kreativt inspirerende for alle parter. En erfaringsudveksling bloggere og brugere af de sociale medier imellem. Vores unge har brug for inspiration og gode idéer, men de kan sagtens selv definere, hvad deres blog skal handle om, og hvad de har lyst til at fortælle om sig selv og deres interesse.

Jeg inviterer dig hermed til at komme med til et anderledes blogtræf, hvor du kan dele ud af din viden og erfaring og samtidig tage noget med dig hjem i form af gode oplevelser, interessante samtaler, miniworkshops, en lækker goodiebag og en følelse af at have givet noget videre til andre mennesker.

Sted: 
Dankbar
Trekroner Centervej 59
4000 Roskilde

Tid:
Lørdag d. 5. april 2014 kl. 10.30-16.30

Pris:
100 kr. inkl. forplejning og goodiebag

Tilmelding: 
Sker på www.zusammen.dk

Program:

10.30: Velkomst
Info om Dankbar ved Randi Tang Nielsen, der vil fortælle om Dankbar/Zusammen
Hvem er vi - vores blogs - Puk - The Puk Project og Charlotte - charl8 
(måske vil nogle af vores unge vil også fortælle lidt om deres blogs)

11.00: Vis os din blog (på storskærm) ca. 10 min. fremlæggelse pr. person 

12.30 : Frokost (forplejning står nogle af vores unge for)

13.15 : Workshops og uddeling af goodiebags

16.00 : Afrunding og tak for besøget16 kommentarer:

 1. Hej Puk.
  Lyder super spændende og vedkommende, det gad jeg godt, men kan desværre ikke den lørdag. I må have en fortryllende dag.
  Hilsen
  Karen

  SvarSlet
 2. Hej Puk,
  Det lyder super spændende. Jeg har meldt mig til. Glæder mig til at blive udfordret lidt på brugen af blogmediet og få en masse spændende input med hjem.
  /Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette. Det lyder godt. Vi glæder os til at se dig.
   Kh Puk

   Slet
 3. Jeg glæder mig rigtig meget til at deltage og er meget spændt på dagen. Forventer I, at vi har forberedt en fremlæggelse? Eller blot at vi har gjort nogle tanker inden? :)
  Kh Astrid

  SvarSlet
 4. Hej Puk - hvor er det bare et sejt initiativ! Det er nok det blogtræf jeg helst vil med til, men jeg kan desværre ikke i den weekend. Har selv et par teenage familie medlemmer som har flere af de diagnoser du beskriver. Rigtig meget held og lykke med det. Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line. Tusind tak! Ærgerligt at du ikke kan komme, men måske en anden gang:)
   Kh Puk

   Slet
 5. Åhhhh hvor er det et godt initiativ. Lider selv af anoreksi på nu 14. År, så kender skam godt til hvor svært det sommetider kan være at falde ind i dette samfundsnormer.
  Jeg ville rigtig gerne have deltaget, men desværre bliver afstanden nok lidt for lang.

  Mvh Helena
  Ps må jeg forresten godt lave en henvisning fra min blog til dit arrangement?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helena. Tak for dine ord. Nu ved jeg jo ikke, hvor du bor, men det ville vel nok være dejligt at se dig her i Trekroner.
   Selvfølgelig må du linke til dette indlæg fra din blog. Det er bare godt at sprede budskabet.
   Mange hilsner Puk

   Slet
  2. Hej Puk.
   Jeg bor i Aarhus, så der er desværre lidt langt, men jeg synes som sagt det er et super initiativ. Jeg følger skam allerede en del unge, som jeg allerede ved har rigtig meget gavn af at skrive blog omkring deres lidelser, heriblandt mig selv.

   Håber I får en helt fantastisk inspirerende dag.

   Slet
 6. Hej Puk, jeg har også fået mail fra Charlotte vedr. Jeres projekt, og hvor er det bare et fint initiativ!!! Jeg har selv en søn med flere af de nævnte diagnoser og ved hvor svært det kan være at være i verden og have en hverdag der fungerer!!! Desuden arbejder jeg selv med unge med særlige behov, så det glæder mig rigtig meget at I gør en kæmpe forskel for de unge og prøver at inspirere dem på en fin måde. Jeg ville ha elsket at deltage, men er ude at rejse på det tidspunkt. Jeg håber i får en helt igennem fantastisk dag :-) kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette. Ja, vi ville gerne have haft dig med, men det må blive en anden gang. Tak for din hilsen og hav en god rejse:)
   Kh Puk

   Slet
 7. Super fantastisk initiativ. Glæder mig vildt meget til at deltage :) :)
  Kærlig hilsen Susanne, mitkrearum.dk

  SvarSlet
 8. Ej, hvor er det et fantastisk initiativ! Jeg bliver helt glad :-)
  Jeg bor desværre også for langt væk - og kæmper selv med en del angst i forhold til at komme ud, så måske jeg heller ikke var kommet afsted alligevel ;-). Men jeg har netop rigtig meget glæde af at skrive blog - både til at vise kreative sysler, og til at skrive mine følelser ud. Og ja, bare dét at skrive i det hele taget. Så hvor bliver jeg glad for, at du vil hjælpe andre til at kunne gøre det samme :-)

  SvarSlet
 9. Fantastisk initiativ. En rigtig god idé at klæde dem rigtigt på til at begive sig ud i blogverden/IG. Er sikker på at det bliver en succes.

  SvarSlet
 10. Hej Puk,

  jeg glæder mig rigtig meget til på lørdag - må lige skynde mig ind at melde mig til.

  Jeg arbejder også med unge med ADHD & ASF, og i tilkøb kommer alle de andre diagnoser jo.
  Det er et dejligt job, men faktisk lidt nedslående nogle gange, da jeg synes det faktisk gør lidt ondt i hjertet, at se de lange svære veje de unge tager. Tit.

  Håber det bliver en skøn dag for os alle :)

  SvarSlet