Det er ved at være tid til at bage Luciaboller eller lussekatte. Vi tog forskud på glæderne i weekenden, hvor manden i huset bagte dem efter denne opskrift. De var gode, så jeg deler da gerne opskriften med jer.
Opskrift på lussekatte
½ l lunkent vand
50 g gær
1 g safran
2 spsk. vanillesukker
200 g smeltet smør
175 g sukker
1 tsk. Salt
ca. 1,1 kg hvedemel
Rosiner til pynt
Smelt smørret og afkøl det til håndtemperatur. Tilsæt vand og rør gæren ud heri.
Tilsæt safran, vanille, sukker og salt. Ælt dejen smidig med melet – tilsæt evt mere mel om nødvendigt. Lad dejen hæve i 20 minutter.
Dejen trilles til pølser på ca. 15 cm lange og 1½ cm tykke. De formes som et s, hvor enderne er lukket til. Læg en rosin i centrum på hver ende af s’et.
Efterhæver 15 minutter, og bages 12-20 minutter ved 200 grader.
It's time for making the traditional Swedish "lusekatte" - saffron buns with raisins. The recipe is in Danish, but I'm sure you can find one in English on the net, if you'd like to try them.
Nammenam. Jeg må også ha bagt en portion. Har en lækker opskrift fra Camilla plum.
SvarSletMen tak for opskrift... og lækkert billede <3
Kh. T
Ps. Jeg ligger en karamel opskrift på bloggen imorn. Pas på, for de er vanedannende ;)
Jeg elsker disse gyldne søde boller !
SvarSletburde egentlig bage dem oftere :)
MUMS hvor lækkert, og tak for opskrift :-)
SvarSletHej Puk,
SvarSletTak for opskriften - nu håber jeg at jeg kan nå at bage i aften :-)
Kh Mette alias sibhof