onsdag den 13. juni 2012

Sådan hækler jeg tæpper sammen #2

I et tidligere indlæg viste jeg, hvordan jeg hækler tæpper sammen. Mange har skrevet til mig, at de godt kunne bruge min lille billed-guide til, hvordan jeg gør, men det affødte også et par nye spørgsmål. Dem vil jeg prøve at svare på her. 


På billedet ovenfor har jeg hæklet alle lapper sammen på den korte led af tæppet. Mit tæppe måler 9X12 lapper. Nu er jeg i gang med at hækle lapperne sammen på den lange led også. Herved forsvinder de huller, man kunne se i tæppet i det sidste indlæg.

Jeg hækler lapperne sammen med fastmasker i den bagerste maskelænke. Når jeg kommer til en samling mellem to lapper, hækler jeg bare hen over, som det ses på billedet nedenunder.

Her er der hæklet hen over en samling.

Og så et lille tip: Sommetider sker det, at man har flere masker tilbage på den ene lap end på den anden. Som du kan se på billedet, markerer de grønne pile, at der mangler at blive hæklet igennem 2 masker på den ene lap. Den røde pil viser, at der kun er 1 maske tilbage på den anden lap. Her gør jeg det, at jeg går 2 gange ind i masken ved den røde pil og sørger for at komme ind i hver maske ved de grønne pile. På den måde undgår man, at der er masker, der ikke er hæklet igennem (det giver små huller).

Det har jeg gjort her. Håber det er til at forstå, ellers må man jo spørge igen:)


Trying to explain a bit more about joining crocheted squares. I've written about it before.

3 kommentarer:

 1. Tak for fin guide! Kunne du ikke også lægge en opskrift på de fine lapper ud?
  Kh Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Nej, det kan jeg ikke, da den er til salg hos yarnfreak.dk
   VH Puk

   Slet
 2. Hejsa,

  Havde af ukendte årsager misset den første guide, men nu forstår jeg det da ihvertfald :-)

  Tak! Og hvor er det bare fint!

  SvarSlet