lørdag den 10. september 2011

Er du bange for de små nåle?

På et tidspunkt syntes jeg, at en hæklenål nr. 3 var utrolig lille. Når man hæklede med den, tog alting så lang tid at få færdigt. Garnet var jo tilsvarende tyndt for at det passede til nålen, og jeg husker særlig en bluse, jeg forsøgte at hækle i lyselilla, merceriseret bomuldsgarn. Uh ha, ikke et kønt syn, og den blev aldrig færdig. Det var faktisk dengang jeg skulle lave mit afsluttende eksamensprojekt i håndarbejde på seminariet. Jeg havde selv forsøgt at beregne, hvor mange masker, der skulle slåes op ud fra en lille hækleprøve, jeg havde lavet. Det gik bare slet ikke. Forstykket blev alt for bredt, og raglanærmerne tog sig ikke godt ud i det stive, merceriserede garn.


Hold op, hvor er der sket noget siden da! 

 1. Jeg er blevet hurtigere til at hækle
 2. Jeg hækler gerne med en nål nr. 3 nu
 3. Jeg er for længst blevet uddannet håndarbejdslærer
 4. Jeg ved en del mere om garn nu
 5. Nu hækler jeg endda på en nål nr. 2 (ret ofte!)
 6. Og jeg kunne aldrig finde på at hækle en bluse i lyselilla, merceriseret bomuldsgarn igen!
Hvis det jeg hækler skal være rigtig tæt og fast, som f.eks. bolde, mobil-etuier, amigurumi eller små punge, så bruger jeg helst en nål nr. 2 til den almindelig tykkelse bomuldsgarn.

Hvad siger du?
Er du bange for de små nåle? 

6 kommentarer:

 1. Jeg er hverken bange for de små nåle eller pinde.

  Det er rigtigt at visse steder med mange masker/lange rækker kan føles som en ørkenvandring. Men strikker ogte på p. 3, da det giver det produkt jeg ønsker.

  SvarSlet
 2. De eneste nåle jeg er bange for er dem til at tage blodprøver med.
  Efter mange år ,hvor jeg ikke har hæklet er jeg næsten færdig med et sjal/tørklæde til min datter med en masse tunger på. Det ligner næsten fiskeskæl. Det har taget mig tre måneder at nå til den sidste række som jeg er i gang med nu.
  Så jeg glæder mig til at være færdig med den nål :-)

  SvarSlet
 3. Jeg er heller ikke bange for de små nåle, men derimod lidt for bomuldsgarn. Det var i hvert fald ved at skræmme livet af mig, da jeg skulle lære at hækle på seminariet (ja, det skete altså først der). Det er ikke nødvendigvis et hit for en nybegynder.
  Nu hækler jeg gerne med bomuldsgarn og også på de små nåle. Men efter at have hæklet fire tørklæder de seneste uger på en nål 3,5, har jeg planer om at kaste mig over en halsedisse, som skal hækles i dejligt tykt garn og med en stooor nål, så det kan gå lidt hurtigt :)

  SvarSlet
 4. Nej overhovedet ikke ;0)
  Gør som du ofter på mindre nåle hvis det skal være tæt.
  Ha' en dejlig lørdag

  SvarSlet
 5. Næææ min yngling er en 2½ og så alm bomuldsgarn, synes det både bliver fast og blødt på en gang.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. Jeg er helt med i koret der ikke r bange for de små søde - men efter at ha' strikket en hel del uldne sokker på p 2 1/2 er jeg dog blevet en smule 'vig bort i sataner*... De er altså lige i underkanten - men til et par sokker kan de dog lige gå an.
  Forstår ikke helt modstanden på at hækle med bomuldsgarn???
  Og forstår altså heller ikke aversionen mod en hæklet, lyslilla bluse, selvom den er merceriseret.. ELSKER merceriseret bomuld!

  SvarSlet