Jeg laver boller på slump og er stolt af det! Engang kunne jeg ikke finde ud af det, men efter at have øvet mig, er jeg blevet ret god til det, hvis jeg skal sige det selv.
Jeg starter med de samme grundelementer hver gang, og så er det nemt at variere det øvrige indhold.
Her får du en billedopskrift:
Smelt 50 g smør
Hæld 1/2 liter mælk i kasserollen. Lad hele væsken blive lillefingervarm.
Rør 50 g gær ud i
Tilsæt 4 tsk sukker
og 1,5 tsk salt
Tilsæt lidt af hvert - f.eks. havregryn, hvedeklid, hørfrø, græskarkerner eller andet. Rør sammen til en våd blanding.
Herefter tilsættes hvedemel og dejen æltes.
Sættes til hævning i 1 time.
Rulles til boller. Jeg får ca. 18 boller ud af denne opskrift. Pensles med æg eller andet vådt, hvis du ikke har æg.
GODE BOLLER! Enjoy:)
LÆKKER LÆKKER..
SvarSletMums, nu blev jeg helt sulten :)
SvarSletGod søndag.
T
De ser gode ud...må prøves. Jeg har ikke lært, at bage noget som helst på slump og har endnu ikke fundet den rigtige gode bolleopskrift. Så jeg må i gang..
SvarSletNå ja, men så må jeg da vist lige tilføje, at jeg bager dem ved 200 grader varmluft i ca. 10 min. eller til de er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden af dem.
SvarSletGod fornøjelse:)
Ahhh, de ser gode ud. Ligner lidt mine rodsammen-af-hvad-der-nu-er-i-skabet, men smørret har jeg ikke haft med. Må prøve. Mon ikke de også duer som langtidshævede?
SvarSletGod dag! :-)