onsdag den 8. december 2010

Grantræet - en fantastisk forestilling!

Kender du ikke historien om Grantræet, som står i skoven og ikke kan vente til det vokser sig stort?


Historien - kort fortalt: Grantræet glæder sig ikke over luften, solen og duggen, eller fuglene der flyver omkring ham. Han kan ikke vente, til han vokser sig stor og bliver fældet og kørt på vognen ind til byen. Da han endelig bliver fældet, er det absolut ingen lykke, men han kommer ind i stuen og bliver pyntet. Det er heller ikke noget, han sætter pris på, mens det står på. Da han står kasseret og forladt på loftet, kommer musene til ham, og da de hører fortællingen om hans liv, siger de: "Åh, du må have været lykkelig!" Men det mener grantræet ikke, han drømmer stadig om bedre tider, som snart skal overgå ham. Desværre ender grantræet sine dage som brændsel i pejsen, uden at det nogensinde går op for ham, hvor lykkeligt et liv han havde. 
En trist historie som er meget god at få forstand af.
OG DU SKAL SE DEN! 
I den smukkeste fortolkning på Grønnegade Teater i Næstved.

Her er nogle af de talentfulde børn, der spiller med i forestillingen.

Alle skuespillerne (som jeg sneg mig til at fotografere under forestillingen)

Scenografien alene er det hele værd. Grantræet, musene, haren og fuglene er alle foldet af papir, og det hele holdes i sort og hvidt. Utrolig udtryksfuldt og æstetisk. Men også musikken gør forestillingen til en oplevelse ud over det sædvanlige. Trentemøller har ikke levet forgæves, og Emil Sebastian Bøll har lavet det fedeste og mest nytænkende lydtæppe, man kan forestille sig.

Det er bare med at komme af sted. Forestillingen spiller til d. 19. december 2010, og billetter kan bestilles her.

Jeg får ingen procenter af billetsalget:) men kan bare ikke få armene ned over den utroligt smukke fortolkning af H.C. Andersens eventyr.

4 kommentarer:

 1. Det er et rigtig godt eventyr, det er ihvertfald et af dem jeg husker...;))

  SvarSlet
 2. Det er jo et af mine absolutte yndlingseventyr, men åh, Næstved ligger vist for langt væk til en cyklist som mig. Når du nu var så vild med det, så ved jeg bare, at det var godt. Bare det fine træ på første billede giver jo lyst til at tage afsted!
  Ih, jeg må nøjes med dine billeder og med at forestille mig det. Måske kunne man folde sådan et fint træ selv? I mindre størrelse, naturligvis;)

  KH
  Lis

  SvarSlet
 3. Skønt!
  Jeg klan så lige blærer mig med at 3 ud af de 4 skønne unger i stykket har jeg haft æren af at undervise ude på deres helt fantastsike skole.
  Vil straks forsøge at erhverve billetter.

  kh Laura

  SvarSlet
 4. Maja B: Ja, det har også gjort stort indtryk på mig.

  Lis: Ja, jeg var i hvert fald tryllebundet i den time det varede. Der er en udfordring i at få foldet sådan et træ der! Men vil gerne se det, hvis du finder ud af hvordan:)

  Laura: Det var da sjovt. Er det ikke Friskolen, de kommer fra?
  Det sidste af børnene er jeg så heldig at undervise i matematik mm. Du må ind at se forestillingen. Den er alle pengene værd!

  SvarSlet