fredag den 31. januar 2014

Brug stempler på stof!


Måske har du tænkt: "Hvad skal jeg så bruge de stempler dér til?" Og et af svarene kunne være: Stempl på stof og lav dit eget, helt unikke stykke stof til at sy af.

Maybe you have considered what to do with your handcarved stamps? One of the possibilites could be to stamp on fabric and make your own unique piece of fabric to sew things from.
Jeg har stemplet et stykke hørstof og syet et lille net af det.

I stamped a piece of linen and made a small totebag of it.
Jeg har samlet inspiration til stempler på Pinterest. Der kan du kigge forbi, hvis du gerne vil i gang selv. 

I've found lots of inspiration on Pinterest. Take a look if you want to get inspired to your own stamp making.

lørdag den 25. januar 2014

Lær at lave dine egne stempler!

Der er flere muligheder for at komme til at lære at lave din egne stempler sammen med mig i den kommende tid. 
Enten lørdag d. 1. februar kl. 11-12 på Alt Om Håndarbejdes kreative messe
eller søndag d. 2. februar kl. 11-12 samme sted
eller til en workshop på mit arbejde i Dankbar mandag d. 24. februar kl. 18-20-30

På workshoppen i Dankbar er der også mulighed for at lave linoleumstryk. Læs om workshoppen herunder:

Kunne du tænke dig at lave dine egne stempler? Eller har du lyst til at prøve kræfter med linoleumstryk? På denne workshop får du mulighed for at prøve teknikkerne af.

Stempler kan nemt skæres i viskelæder, og stempler kan bruges til at dekorere alt med! Du får masser af idéer, og du kan lave dit eget stempel og nogle kort eller gavemærker, som du får med hjem.
Linoleumssnit giver mulighed for at arbejde med større flader, og du kan lave mange tryk af det samme motiv. Lige nu er grafiske tryk meget populære i boligindretningen, så hvorfor ikke lave dit helt eget?

Der er ikke tilmelding til mine workshops på AOH-messen, og det koster ikke noget at være med. I Dankbar koster det 300 kr. at være med på en workshop, og tilmelding sker ved at skrive en mail til christian@bygefuhl.dk

I'm hosting a couple of handcarved eraser stamp workshops in February. Two of them is free if you come to the AOH Crafting Fair in Copenhagen February 1st and 2nd.
The third workshop is at my work, Dankbar, in Trekroner. It costs 300 kr. to participate. 

mandag den 20. januar 2014

Kom til kreativ workshop nu på mandag!

Datoerne for forårets workshops på mit arbejde ligger nu klar. De foregår alle i Dankbars lokaler i Trekroner ved Roskilde.

Den første workshop er allerede nu på mandag d. 27. januar kl. 18-20.30, og det bliver så godt at komme i gang. På mandag skal vi i gang med Smashbooking, og denne dag kan du købe en Smashbook til 100 kr. (normalpris 200 kr.)

Smash-booking er en let og funky måde at lave en scrapbog på. Billeder fra en festlig begivenhed, en rejse, ting fra skuffen og nogle af de skatte, der hænger på køleskabet kan bruges og være med til at give scrapbogen et helt unikt og personligt udtryk.
Ved du ikke lige, hvordan du skal starte, eller vil du have nogle tips og tricks? Så kom til en hyggelig aften i Dankbar, hvor du kan doodle, klippe og klistre sammen med andre kreative.
Du er velkommen, hvad enten du vil lave kort, smash/scrap-booking eller doodle/art-journals (kunst-dagbøger). Du får masser af idéer, men der er ingen regler. Man bestemmer selv, hvad der skal i Smash-bogen, og hvilket udtryk den skal have. Hvis du føler, at du er gået lidt i stå med det kreative, kan dette være en god måde at komme i gang igen. Vi har samlet inspiration, tips, ideer og masser af materialer. Du kan også vælge at medbringe dine egne materialer, fotos mm. ellers har vi både noget du kan bruge løs af og noget til salg.
Tilmelding sker ved at skrive til christian@bygefuhl.dk
A new season of creative workshops is ahead of us. The first one is about Smashbooking and is held at my work at Dankbar in Roskilde.

søndag den 19. januar 2014

En gave fra en talentfuld spansk kvinde


Jeg har været heldig at få en gave fra en af mine pennevenner, der er vildt dygtig til at arbejde i læder og tekstil. Hun er væverske og sælger sine tasker og vævede vægdekorationer mm. på www.gebrat.com. Bag Gebrat gemmer sig Greta Serra, som jeg synes er så nytænkende og talentfuld. Du skulle kigge forbi hendes side - om ikke andet så for inspirationens skyld.

I was lucky enough to receive a gift from one of my penpals who is extremely talented. She works with leather and textile that she weaves. She sells her bag and woven wall decorations on www.gebrat.com. Behind Gebrat is Greta Serra, and I think she is so innovative and talented. You should definately check out her site - at least for the inspiration.

fredag den 17. januar 2014

Snail mail fra Filippinerne

Jeg har lyst til at dele et brev med jer. Gennem Instagram får jeg mange forespørgsler på, hvordan man får pennevenner og kommer til at skrive med mennesker fra hele verden. Dette brev er eksemplet på en pige fra Filippinerne, der spurgte mig, om jeg havde lyst til at lave en byttehandel med hende. 

I want to share a letter with you. Through Instagram I get a lot of questions about how to get a penpal and start a snail mail correspondence with people all over the world. This letter is an example of a swap I made with a girl from The Philippines.

Det siger jo sig selv, hvad en byttehandel er, men jeg vil alligevel forklare, at der normalt ligger det i det, at man ikke forpligter sig til at skrive sammen bagefter. 

I'm sure you know what a swap is, but I want to make sure you know, that you don't have to write each other afterwards, when you agreed on a swap. 

Liza, skrev til mig, om jeg ville lave et stempel til hende - ét hun havde set på Instagram. Til gengæld fik jeg tre ruller masking tape, klistermærker, smukke kort og fine prøver på masking tape.

Liza wrote me and asked if I would make a stamp for her - one she had seen on Instagram. In exchange I got three rolls of masking tape, stickers, lovely cards and some nice samples of masking tape. 


Stemplet har hun brugt på forsiden af konvolutten, og hun er blevet så glad for det. Jeg synes, det er fedt at se frimærkerne fra Filippinerne, og se lige hvor mange! 

Hvis du selv vil i gang med at skrive breve, kan du efterlyse pennevenner på Instagram eller på din blog. Du kan også søge på #penpalwanted #seekingpenpal #snailmail på Instagram og så spørge, om der er nogen, der er interesserede i at skrive sammen. Held og lykke med det. Det er så hyggeligt at skrive breve med andre.

The stamp I made for her is used on the envelope. She was very happy about it. I love seeing all the stamps from The Philippines - so many!

If you would like to have a penpal yourself, you can search Instagram. Use the hashtags #penpalwanted #seekingpenpal #snailmail and ask nicely if someone would like to be your penpal. Good luck! It's such a joy writing letters.


onsdag den 15. januar 2014

Mere info om workshops på AOH-messen

Når Alt Om Håndarbejdes kreative messe går i gang fredag d. 31. januar, bliver der simpelthen mulighed for at suge så megen inspiration til sig over hele weekenden! Især på bloggerstanden ved jeg, at der bliver livlig aktivitet med forskellige workshops, live blogging og kreativ snak.

Flere har spurgt efter tider på de forskellige workshops, og de bliver som følger:

Fredag d. 31. januar
Papirfoldning med Camilla og Anne kl. 11-12 og 14-15

Lørdag d. 1. februar
Håndlavede stempler med Puk kl. 11-12
Hækling med Karen kl. 13-14
Papirfoldning med Camilla og Anne kl. 15-16

Søndag d. 2. februar

Håndlavede stempler med Puk kl. 11-12
Hækling med Karen kl. 13-14
Papirfoldning med Camilla og Anne kl. 15-16

Der er ikke tilmelding til workshops'ene, og der er kun plads til et begrænset antal deltagere. Kig ind på de andre blogs, for at få flere oplysninger om deres workshops.

Til min workshop skal du ikke medbringe materialer selv. Vi er så heldige, at vi får sponsoreret materialer af Panduro Hobby.
Vi glæder os til at se jer!

I'm participating in a big Crafting Fair in Copenhagen January 31st and February 1st and 2nd. Me and some great bloggers will be meeting up and hosting some nice workshops throughout the weekend. If you are in the Copenhagen area that weekend feel free to join us. More info here: Alt Om Håndarbejde.

tirsdag den 14. januar 2014

Vindere af messebilletter

Tak til alle, der havde lyst til at være med i konkurrencen om billetter til Alt Om Håndarbejdes messe. Jeg har fundet de fem vindere - de kommer her:

Gitte
Kamilla
Rikke (mail, der starter med klaaby)
Connie Hentrich
Tina

Et stort tillykke til jer! Jeg glæder mig til at se jer på messen. Skriv SÅ HURTIGT SOM MULIGT en mail til mig med jeres navn og adresse, så billetten kan blive sendt af sted til jer. Min mail står i højre side af bloggen.

Announcing the winners of tickets to The Crafting Fair in Copenhagen!

søndag den 12. januar 2014

Håndskårne stempler

Her er nogle af de nyeste stempler jeg har lavet. Jeg skærer dem selv i ganske almindeligt viskelæder. Du kan f.eks. købe tre stk. for 10 kr. i Tiger.

På AOH messen d. 31. januar, og d. 1.- 2. februar kan du kigge hen på bloggerstanden og møde mig og en masse andre bloggere. Jeg vil lave små workshops, hvor du kan prøve at lave dit eget stempel. (Desværre kan jeg kun deltage lørdag og søndag, så hvis du kommer for at lave stempler og sige hej til mig, skal du vælge én af de dage).

Du kan stadig nå at vinde billetter til messen, så skynd dig at skrive en kommentar på dette indlæg.

Håber vi ses!

These are some of the latest stamps I've made. I carve them in plain erasers. At the upcoming Crafting Fair in Copenhagen January 31st and February 1st and 2nd I will be hosting short workshops where you can try to carve your own stamp. I will only be there on Saturday and Sunday, but maybe I'll see you there?!

torsdag den 9. januar 2014

En gave lavet med hjertet


Jeg er så heldig at kende en del kreative mennesker, og til jul fik jeg nogle hjemmelavede gaver, der virkelig varmede mit hjerte.
Denne broche med hækling og broderi var én af dem. Det er min penneven, Giova, der har lavet den. Den sad på et fint kort, hvor der stod "Coffee time is always a good time". Helt enig - og jeg håber vi kommer til at ses igen i 2014.

I'm lucky enough to know some really creative people, and this Christmas I received some handmade gifts that warmed my heart so much.
This brooch made with crochet and embroidery was one of them. It was made by my penpal, Giova. It was pinned to a nice card saying: "Coffee time is always a good time". I couldn't agree more, and I hope we will be seeing each other again in 2014.

tirsdag den 7. januar 2014

Uventet post fra Taiwan


Nogle gange sker der det, at jeg får et helt uventet brev med posten. Sådan ét var det her fra CC fra Taipei, Taiwan. Nyd lige de frimærker!

Sometimes I receive completely unexpected mail like this from CC from Taipei, Taiwan. Take a look at those stamps!


Tre smukke ruller masking tape, som jeg ikke har set i Danmark.

Three lovely rolls of masking tape. Haven't seen anything like them in Denmark.

Et fint brev var der selvfølgelig også. CC har fundet mig på Instagram. Hvis du vil kigge med er der et link i højre side af bloggen. @ccdays

A nice letter was in the envelope too. CC found me on Instagram. If you want a look for yourself there's a link in the right sidebar. @ccdays

mandag den 6. januar 2014

Start året med masser af inspiration på kreativ messe! Og VIND billetter!


Allerede i slutningen af januar kan vi komme af sted på årets første kreative messe. Jeg skal med som deltager på bloggerstanden, hvor der kommer til at være masser af aktivitet i form af inspiration, snak om blogging, workshops og andre kreative indslag. På standen vil du kunne møde Anne - Krittewitt, Christina - Smuttiis krearier, Karen - Karen Klarbæks Verden, Camilla - My:minMy, Christina - Rappedikke, Louise - Garn og Gammelt og jeg selv.

Hvis du kigger på nogle af de fantastiske blogs nævnt her, vil du hurtigt finde ud af, at der på bloggerstanden vil være inspiration til både strik og hækling, lækre syprojekter, serigrafi og origami måske. Kvinderne bag alle disse blogs har i hvert fald mange forskellige indgangsvinkler til kreative projekter, og de mestrer både ældgamle håndarbejdsteknikker og forstår at tænke dem ind i nye sammenhænge.

Jeg selv vil koncentrere mig om at lave håndskårne stempler på messen. Jeg tager knive, viskelædre og stempelpuder med, så du kan prøve at lave dit eget stempel. Jeg og de andre piger skal lige koordinere programmet i forhold til workshops, og så skal jeg nok skrive noget mere her på bloggen om, hvornår du kan møde mig og de andre.

Hvordan kommer du med? Enten køber du en billet ved at følge linket til AOH's hjemmeside, eller også skriver du en kommentar her! Jeg har nemlig fået lov at udlodde 5 billetter til messen. Alt du skal gøre er at skrive en kommentar på blogindlægget her, og så trækker jeg lod tirsdag d. 14. januar. Husk at skrive din mailadresse, hvis du ikke har en blog.

Håber vi ses!

On January 31st and February 1st and 2nd there's a chance to get inspired on this year's first Craft Fair. It's in Rødovre near Copenhagen and I'm participating on the blogger stand with a lot of fine blogging women - please see the links above. We will try to give some inspiration to how you can crochet, knit, sew, make stamps, origami and even a few tips about how we blog and where we get our inspiration from.

If you're in Copenhagen that particular weekend you should definately go to the fair. A lot of crafting shops, yarn shops and other small businesses are selling crafting supplies and there are workshops everywhere.

søndag den 5. januar 2014

Godt nytår! (Et retrospektivt indlæg)

Du ønskes et rigtig godt nytår! Tusind tak for det gamle. Hvis du er én af dem, der ofte læser med her, vil du vide, at året 2013 og min blog har ført mange sjove og spændende ting med sig. 

F.eks. i februar hvor jeg var gæst i "Go' Morgen Danmark" for at tale om det at have pennevenner og sende breve med posten. 

Eller i april, hvor jeg søgte nyt job og fik det ved hjælp af min blog, som på mange måder er et vindue ind til noget af min kreativitet. 

Så var der juni, hvor jeg besøgte min penneven, Giova, i Amsterdam. Hende har jeg lært at kende gennem vores blogs, og hvis du ikke kender One Bunting Away, skulle du virkelig tage et kig på den - så mange fine idéer til at lave ting i papir, stof og garn. 

I august var jeg med i Hendes Verdens nye tillæg Sallys med en (omend noget kort) artikel om, hvorfor jeg blogger, og hvem jeg inspireres af. 

Det blev efterår, og jeg afholdt en hel del workshops på mit nye job - Dankbar - og flere af deltagerne havde fund vej dertil, fordi de læste med her - så dejligt! Og jeg kan glæde jer med, at vi snart annoncerer forårets workshops...

I december blev jeg ringet op af Christina, som skriver på bloggen Rappedikke. Hun ville have mig med til AOH messe i Rødovre i den første weekend af februar, som en af flere bloggere, der skal være med på en stand, der skal vise nye/andre/anderledes sider af det håndarbejde, der laves i dag. Det glæder jeg mig meget til, og jeg skriver mere om det her på bloggen en af de nærmeste dage.

Så tak for året der er gået. Det har været begivenhedsrigt, kreativt og udviklende på mange måder. Lad os håbe det samme for 2014!

A very happy new year to you! Thank you so much for the year that has gone. If you are a regular reader of my blog you will know that my blog led to many exciting and fun things in 2013. Let me share some of them with you:

In February I visited the Danish television show "Go' Morgen Danmark" and spoke about having penpals and writing snail mail.

In April I applied for a new job and got it thanks to my blog.

In June I visited my sweet penpal, Giova, in Amsterdam. We met through our blogs, and you should check her blog One Bunting Away out if you don't know it already. So much lovely paper stuff, embroideries and crochet.

In August I was featured in a Danish magazine in a (very short, unfortunately) article about why I blog and who I am inspired by.

This fall I hosted a lot of workshops at my new job - Dankbar - and some of the participants found their way to the workshops through my blog - that makes me very happy and thankful. 

In December Christina (with the blog Rappedikke) called me and asked me if I wanted to come to The Crafting Fair in Copenhagen in February 2014. I accepted and I'm looking forward to meeting some of my readers and the other bloggers that will be on our stand. I will write more about The Crafting Fair very soon.

So thank you very much for the past year. It has been filled with great experiences and it has been truly creative and developing. Let's hope 2014 will turn out just as great!