fredag den 30. november 2012

Kom og sig hej!

I morgen går det løs. Jeg skal tidligt op og køre til Roskilde, hvor der afholdes julemarked i Musicon. Lørdag og søndag fra 10 til 17. Hvis du kommer forbi, må du endelig sige hej - også hvis du kun kender mig fra bloggen. Det er altid hyggeligt at hilse på nye mennesker.

Lis og jeg sælger alt muligt godt. Jeg har allerede spammet Instagram med mine ting. Kaktusserne her kommer også med.

To travle dage forude. Glæder mig. Håber vi ses!

tirsdag den 27. november 2012

Konnerup & Puk were here...

Væk var den. Den lille plade hvid chokolade med lemonsmag fra Konnerup & Co. Hvis du er til hvid chokolade (ligesom jeg), kan denne variant anbefales. Frisk og blød på samme tid. Og ja, det var måske lidt dumt at sige ja til at prøvesmage chokolade og andre lækkerier fra Konnerup, for det kræver vist liiige et par ekstra løbeture...!

I've tasted this white chocolate with lemon taste from Konnerup & Co. I really like white chocolate and this piece had a freshness and a softness that made it very delicious. Perhaps not the best idea to agree to tasting some chocolate and writing about it on my blog... I think I need some extra runs after eating these goodies...!

søndag den 25. november 2012

Fra én hækler til en anden





Selvom jeg hækler meget, er det yderst sjældent, at jeg hækler noget til mig selv. Men jeg elsker hæklede ting, og jeg støtter gerne andre kunstnere og kunsthåndværkere, så jeg har flottet mig og købt et par Wrist Worms lavet af Sandra Juto. Jeg kan sagtens selv lave et par magen til, men glæden er alligevel større, når en anden laver noget til én, pakker det fint ind og sender det med posten...

Eventhough I crochet a lot, I rarely make something for myself. But I love crocheted things, and I like to support artists and crafters - that's why I ordered a pair of Wrist Worms made by Sandra Juto. I could easily make a pair just like them, but the joy is even bigger when someone else makes you something, wraps it up nicely and send it to you...

lørdag den 24. november 2012

Statusopdatering og et hækletip



Som det ses, har jeg ikke meget tid til at blogge - hverken at få lavet indlæg på min egen blog, eller at få kigget med hos jer andre. På en måde savner jeg det (især de dejlige kommentarer fra mine læsere), og på en måde er det fint nok med mere tid til det helt nære - familien, og tid til det kreative - mit håndarbejde. 

Jeg har travlt for at nå deadline, der hedder lørdag d. 1.12., for der skal Lis og jeg en tur på Roskilde Julemarked og sælge ud af vores gode sager. Så skulle der bare også gerne være nok af de gode sager, ikke?

I går havde jeg en skøn aften med syv kollegaer, der kom hjem til mig og spiste og hyggede. Jeg var alene med begge drenge og havde bare så travlt hele dagen. Jeg følte mig som en dårlig mor, da jeg sendte dem i Fakta efter frysepizza og Faxe Kondi, men efterrationaliserede og besluttede mig for, at det er et godt led i opdragelsen at finde ud af, at man selv kan handle i Fakta og på den måde sikre sig artens overlevelse - selvom det var på en flad pizza med peperoni...

Hele ugen har været hektisk, og det var sidste uge også, og og... du kender det sikkert... Men torsdag blev jeg ekstra opmærksom på, at de sidste par uger har været lidt for meget 110 i timen uden at nå at mærke efter, for jeg skulle i Blodbanken til min 24. tapning. Sygeplejersken måtte stoppe tapningen, fordi min blodprocent var for lav, og hun spurgte venligt, om jeg havde lidt for meget om ørerne for tiden. Årh mand, jeg glemmer stadig at lytte til mig selv engang imellem, og jeg var virkelig ved at falde om af træthed. Så skal man have en helt udenforstående til at sige det til én, før man fatter det...

Nå, sorry. Det blev en lidt lang opdatering. Hvis du er med endnu, ville jeg egentlig give dig et lille hækletip. Jeg sætter vinterens hyacinter i gamle geléglas med hæklede bånd omkring, og jeg har for længe siden lavet en DIY på dem, så måske har du lyst til at lave et par stykker til dit eget hjem? Ellers er de også gode som værtindegaver til alle julens sammenkomster. Klik her for opskrift.

Hav det rart derude! Og tak fordi du læser med:)

A hectic week. A deadline hanging over my head. Christmas Fair in Roskilde coming up next weekend. I love to work but right now I'm so busy, that I sometimes forget to rest...

Would you like to make some nice crochet to wrap around small jars for flowers or candles? It would make a lovely gift for your friends, and it's easy to make. I made this DIY a long time ago and it's written in Danish, but with lots of pictures, I'm sure you will understand it anyway.

Have a nice weekend! And thank you for reading and commenting:)

søndag den 18. november 2012

Juleforberedelser


Jeg har stadig travlt med forberedelserne til Julemarked i Roskilde d. 1. og 2. december. Desværre gik det meste af sidste uge med møder på skolen, og jeg havde ikke meget tid til at sy eller hækle. Jeg håber den kommende uge bliver bedre. Juletræerne her skal med, men inden da skal de lige have en hæklet kugle i toppen.

I'm still busy with the preparations for the Christmas Fair in Roskilde the 1st and 2nd of December. Unfortunately last week was packed with meetings at work so there was not much time for crocheting or sewing. I hope next week will be better. These happy christmas trees are coming to the fair, but they need a crocheted ball on top before they're ready.

mandag den 12. november 2012

Post fra Seventytree



En rigtig fin kuvert med spændende afsender landede i min postkasse forleden. Når posten kommer fra Seventytree, så kan indholdet kun være noget godt... Og det var det! Kerry havde set "Knitty Kitty" her på min blog i dette indlæg, og så sendte hun den til mig. Så sød en tanke! Nu skal jeg finde en pæn ramme og et fint sted til min nye kat.

Hvis du også gerne vil eje et "Knitty Kitty"-print, kan du bestille det i Kerrys webshop

A really nice envelope from an exciting sender was in my mailbox the other day. When the mail is from Seventytree the content must be good... And it was! Kerry saw her own print "Knitty Kitty" on my blog in this post, and she sent it to me. She's so sweet! Thank you, Kerry! Now I have to find a nice frame for my new cat and the right place to hang it. 

If you want a "Knitty Kitty" print yourself, you can order it from Kerry's webshop.

lørdag den 10. november 2012

Vinderen af min giveaway

Mit internet driller, så jeg må skrive fra telefonen.
Tusind tak for den overvældende interesse, I har vist for mine yndlingsting. Det er da ikke sidste gang jeg giver sådan en bunke klistermærker, hæklede dimser og papir væk.

Vinderen af alle lækkerierne blev pspgirl - Lis - sorry, men kan ikke linke her fra telefonen.

Tillykke til dig. Vil du sende din adresse til mig på mail?

Og endnu en gang tak til alle jer, der var med. Ville ønske jeg kunne have givet jer alle en gave:)

fredag den 9. november 2012

Splitfigurer



En ræv og et egern. På tysk hedder de "Stabfiguren" - har  vi et ord for det på dansk? De er samlet med sådan nogle splitter, som man lukker kuverter med. Vi kan jo også bare kalde dem "splitfigurer".

Jeg har fået mange kommentarer for dem på Instagram og her på bloggen. Den ene kan vindes i min giveaway, som jeg finder vinderen af i morgen. Den anden er sendt af sted til Giova i Holland. Jeg synes, de er søde, og Sylvester og jeg har været i gang med at lave vores egne. Dem viser jeg måske også frem:)

A fox and a squirrel. In German they are called "Stabfiguren". I don't know the name for them in Danish or in English. Do you?

A lot of people commented on the animals, both on Instagram and here on the blog. You can win the squirrel in my giveaway. The fox is now living with Giova. My son, Sylvester, and I made our own animals, that can move. I might show them to you later:)

torsdag den 8. november 2012

En god giveaway

Hold da op! Jeg er helt overvældet over interessen for min giveaway med nogle af mine yndlingsting. Det er jo bare dejligt, at så mange af jer, kan lide nogle af de samme ting som mig.
Hvis du ikke allerede er med, så klik her og deltag. Vinderen trækkes på lørdag.

I'm totally overwhelmed by the interest for my giveaway with some of my favourite things. If you didn't enter already, click here, and join. The winner will be announced on Saturday.

onsdag den 7. november 2012

Hæklede sløjfer




Hæklede sløjfer. Nogle med elastik, andre med brochenål. De skal med på Roskilde Julemarked.

Crocheted bows. Some are hair elastics, others are brooches. They are going to Roskilde Julemarked.

tirsdag den 6. november 2012

Rene, grafiske linjer

stempel indkøbt i Idee i Berlin

stempel fra Yonkel Ork

biker-stempel magen til det, du kan vinde i min giveaway og to håndlavede stempler

taleboblen har jeg også selv skåret
Det skal ikke alt sammen være retro. For dem med hang til rene, grafiske linjer med et strejf af neon har jeg lavet til og fra-kort af manilamærker med stempler og klistermærker. Sælges også på Roskilde Julemarked.

I showed some retro gift cards the other day. If you prefer simple, graphic design with a touch of neon, I've made these cards for you. They will be sold at Roskilde Julemarked.

mandag den 5. november 2012

Efterårshækling for hyggens skyld



Ideen er fra Pinterest. Jeg havde ikke engang set, at der var en opskrift, men det er der. Den finder du på bloggen ingthings

Autumn crochet. I got the idea from Pinterest. I realized there is a free pattern, but made mine up as I went along. The pattern is here on the ingthings blog

søndag den 4. november 2012

Retro på den lækre måde





Nu er der lige en måned til, at Lis og jeg skal dele en stand på Roskilde Julemarked. Jeg glæder mig, og håber at jeg måske møder nogle kendte ansigter - f.eks. nogle af jer, der læser min blog - så må I endelig komme hen og sige hej! Markedet er lørdag d. 1. og søndag d. 2. december fra kl. 10-17.

Måske skal du bruge fine til-og-fra-kort til julegaverne? Dem har både Lis og jeg lavet mange søde og seje versioner af. Se med her på bloggen eller på Instagram. Jeg skal nok vise flere af de ting, der vil være i Lis' og min bod.

In a month's time Lis and I are selling some of our handmade stuff on Roskilde Julemarked. If you happen to be in Denmark on the 1st and 2nd of December, please stop by and say hello!

I made these gift cards from an old memory game. Check out my blog later for more pictures and info about what I'm selling.

lørdag den 3. november 2012

Giveaway med yndlingsting

her er alt det, du kan vinde

neonstickers, hæklet dukke, andre klistermærker, elastik med hæklet sløjfe (lavet af mig)

mini-tegnemaskine, hjemmelavet kort med stempeltryk

brevpapir, stempel, til-og-fra-kort til inspiration

japansk notesbog, masking tape, et egern, der kan bevæge halen
Som lovet i går sætter jeg nu gang i en giveaway, hvor du kan vinde nogle af alle mine yndlingsting. Se bare på billederne - så ved du, hvad jeg elsker at have liggende på mit arbejdsbord.

Reglerne er:
1 lod for fast læser
1 lod for en kommentar - skriv hvor mange lodder du deltager med
1 lod for at dele link til min giveaway på Facebook, Instagram (#thepukproject) eller egen blog

Vinderen trækkes lørdag d. 10. november.
HELD OG LYKKE!

As promised yesterday I'm giving some of my favourite stuff away. Look at the pictures, and you'll see what I like to use when I'm crafting, writing letters or making small gifts for my friends.

Here are the rules:
1 ticket if you're a follower of my blog
1 ticket if you leave a message - write how many tickets you have in total
1 ticket if you link to my blog via Facebook, Instagram (#thepukproject) or on your own blog

The winner will be announced on Saturday the 11th of November.
GOOD LUCK! 

fredag den 2. november 2012

Jeg pønser på en giveaway...

Jeg læste sådan et godt citat for noget tid siden. Det er min ven fra Holland, Giova, der havde vist det på sin Facebook-side. Det lyder sådan her:

"Greatness is measured by your gifts, not your possessions"

Jeg har tænkt meget over det, og derfor skal jeg selvfølgelig give noget af min overflod til jer, der læser med her på bloggen. Giveaway coming up:)
PS. Og hvis du ikke kan vente, har Giova gang i en rigtig fin giveaway lige nu, hvor du kan vinde et Uppercase magasin.

I read a really good quote a while ago. It is my friend from Holland, Giova, who showed it on her Facebook page. This is how it goes:

"Greatness is measured by your gifts, not your possessions"

I've thought a lot about the words, and I've come to that conclusion that I'm giving some of my  abundance to you. A giveaway is coming up:)
PS. If you can't wait, Giova has a really nice giveaway on her blog right now. You have the chance to win an Uppercase magazine.

torsdag den 1. november 2012

Måske mit næste hækleprojekt?

Da jeg lavede den lille kanin færdig i tirsdags, kom jeg pludselig i tanker om, hvor hyggeligt og sjovt det er at hækle amigurumi. At skabe små dyr med deres helt eget udtryk.

Opskriften til denne kat fandt jeg via Pinterest, og du kan downloade den hos Cut Out And Keep. Er den ikke bare sød?

When I finished the small bunny a couple of days ago, I suddenly remembered how fun and cosy it is to make amigurumi. To create small animals with their own unique expression.

I found this cat via Pinterest, and you can download the pattern on Cut Out And Keep. Isn't it cute?