torsdag den 27. september 2012

Et lille bogtip




Pip Lincolnes sidste bog "Make Hey!" er sat ned til kun 50 kr. i Urban Outfitters i København. Jeg kunne ikke lade den stå...

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 26. september 2012

Tøsehygge



Tøsehygge for én. Måske nogen har lyst til at være med en dag?:)

tirsdag den 25. september 2012

Efterlysning af en fin dame



Den fine porcelænsdame fløj ud af vinduet på første sal. Det kunne hun ikke rigtig holde til. Hun er jo bare et billigt stykke nips, men hun har ligesom været med på bloggen fra starten. Se bare indlægget her som er fire år gammelt (!).
Så jeg vil høre jer, kære læsere, om én af jer skulle have en lille, fin dame magen til stående derhjemme, som I vil af med? Vi kan jo bytte med en hæklet ting? Skriv til mig, hvis du kan hjælpe!

This little lady flew out of the window on the first floor. That didn't go so well. She's nothing special, but still, she's been around since I started blogging. Check out this post from 4 years ago (!).
Do you have a porcelain lady just like her lying around at home, and do you want to donate her to me? We can swap with a thing I've crocheted, if you like. Write me a comment if you can help!

Musahar og Liebe (og lidt om hvordan det er at bo sammen med tre hankønsvæsner...)



Til lagersalg i weekenden så jeg på fine, broderede puder fra Musahar. Jeg kan så godt lide farverne og det grafiske udtryk, men jeg er altså for længst færdig med ugler, så jeg købte ingen puder...
Til gengæld købte jeg en fin frugtpose til Sylvester, der så ret skeptisk ud, da han fik den. Nu er han jo også lige fyldt 8 og er mere til monstre, teknik og stop-motion-film, end han er til nepalesisk håndbroderi. I morges skulle han pakke nogle ting, han skulle bruge til når han skulle besøge en ven efter skole, og pludselig kom han glædesstrålende ind til mig med frugtposen i hånden: "Må jeg bruge den til min iPod og oplader?", spurgte han, og en ny anvendelse for posen var fundet, og moderen med hang til nepalesisk håndbroderi, økologi og bæredygtighed var glad. 
En lyserød Liebe-kop kom også med mig hjem, og du kan se her på min mands blog, hvorfor jeg skulle have en ny tøsekop!
Liebe-ørenringene på billedet var en lille DIY-løsning. I en æske fandt jeg små keramikdimser til 10 kr. pr. stk., og selvom de ikke er helt ens, har jeg limet ørestikker bag på og bruger dem nu som et fint sæt.

mandag den 24. september 2012

Hækling for mænd

Det giver helt sikkert street credit hos drengene, når man hækler et dødningehoved! Herhjemme var jeg svært populær, da jeg var færdig med denne "dødskalle" hæklet efter opskrift i "Virkat för män", som jeg lige har købt.

Begge drenge ville gerne have et til værelset, og min mand mente, at det skulle hænge i forruden på bilen!

It gave me a lot of street credit from the boys, when I finished this skull. The pattern is from "Virkat för män" by Theo Sundh. I bought the book a couple of days ago.

Both of my sons want one for their rooms, and my husband thought it would look good in the front window of the car!

søndag den 23. september 2012

Dejlige genbrugsfund


Tusind tak for de utroligt søde kommentarer til mit indlæg i går, hvor jeg viste mig selv i fuld figur. Det var ret grænseoverskridende, så jeg blev bare så glad for jeres respons!

I dag får I lov at se et par genbrugsfund gjort her i weekenden. Den store kurv kan rumme en del af alle de blade, jeg læser. Den kostede kun 30 kr.! 
Den vævede pude med rya-effekt i kanten var for sjov til at jeg kunne lade den stå - og så til en ti'er...
Brugte køkkenting er ellers ikke noget, jeg plejer at se efter, men den smukke træslev her har jeg planer om at dekorere, så den bliver ophøjet til en kunstgenstand! Lad os nu se...

Thank you so much for all the kind words on my last post. It was a bit frightening to show myself in full figure, so it warmed my heart to read the sweet comments! 

Today I want to show you my latest thrift finds. A big basket for magazines - 30 kr.
A woven cushion was too funny-looking to let go - 10 kr.
Normally, I don't buy old kitchen utensils, but this old ladle was so beautiful. I want to upgrade to an art piece! Let's see... 

lørdag den 22. september 2012

Min stil



Jeg synes, det er så modigt af Ida, at hun tør vise sine flotte outfits frem på bloggen gang på gang. Jeg vidste ikke, om jeg selv turde... Jeg er nemlig ikke så vild med, at manden skal tage billeder af mig i fuld figur, men nu er det afprøvet. Som det ses, bor vi på en stille villavej, hvor de fleste er på arbejde fredag formiddag, hvor billedet er taget. Pyha, så var der ikke nogen af naboerne, der så os...

Trine var så sød at opfordre mig til at vise flere billeder af min stil - derfor sprang jeg ud i det! Man skal vel prøve noget nyt en gang imellem?!

Støvler fra Bullboxer fra sidste efterår
Jeans fra H&M
Strik - genbrugsfund
Frakke fra Vila
Neglelak - Holiday fra Chanel
Ørenringe fra Pilgrim

I think Ida shows a lot of courage when she's showing off her outfits on her blog. I wanted to see if I dared... I'm not very fond of my husband taking full figure pictures of me. Well, now it's done! 

Trine encouraged me to show a bit of my style on my blog - that's why I tried! I guess you have to try something new once in a while?

Træskammel med hækling



Måske er du en af dem, der kiggede med, da jeg viste en cirkel hæklet af restegarn? Jeg overvejede at lave det til en taske eller til et betræk til en skammel, jeg havde stående i kælderen. Det blev til en lille skammel, men lavet af en træstub fra skoven.
Jeg kan godt lide at kombinere hækling med naturmaterialer. Og nu står den her i stuen. Man kan smække fødderne op på den. Sætte kaffekoppen på den. Lægge bogen fra sig på den. Måske sætter en af drengene sig på den? Den pynter i hvert fald her i stuen, og så er den jo let at lave, og den koster ikke noget. 

UPDATE: Jeg skal for god ordens skyld nævne, at man ikke bare må tage træstubbe, der ligger i skoven. Jeg har fået min af en fyr, der stod og skar træer op med en motorsav.

Mere inspiration til at lave skamler af træstubbe
Mere natur og hækling

Did you see the crocheted circle I made of scrap yarn? I considered making a bag out of it or perhaps a cover for a stool. I decided to make it a cover for a tree stump I found in the woods. I like to combine crochet and nature materials. And now it's here in our living room. I can put my feet on it. Or put the coffee cup on it. Lay a book on it or maybe one of the boys will sit on it? It sure looks good; it's easy to make and it didn't cost anything.

More inspiration to make stools out of tree stumps
More nature and crochet combined

fredag den 21. september 2012

Lekture til weekenden



Åh ja, underholdende læsestof til weekenden - det er lige hvad det er! Fire dejlige håndarbejdsbøger kom med bud til mig i dag.

"Virkat för män" af Theo Sundh havde jeg kigget på lige siden den udkom, og det er lidt sjovt, at jeg nu jævnligt er i kontakt med Theo gennem hans blog.
"Virkade figurer" af Erica Laurell har også været på ønskelisten i noget tid, og nu er den her på mit bord.
"Sticka og virka med restgarn" af Sanna Vatanen så jeg første gang på finsk på en eller anden blog, og det var et rent tilfælde, at jeg så, at den nu er kommet på svensk. Den ser meget inspirerende ud ved første kig.
"Vackert med vintage" af Sania Hedengren og Susanna Sacke så jeg i et blogindlæg for nylig, og den tænkte jeg måtte være fin. Jeg har kun bladret lidt i den, og jeg er spændt på, om den bliver lidt for shabby chic til min smag...
Alle bøger er købt hos Adlibris, og jeg får desværre ikke noget ud af at nævne dem; det er blot en serviceoplysning til dig, kære læser:)

Jeg regner med at vise billeder og skrive minianmeldelser af bøgerne, når jeg får kigget mere i dem. You like?

I ordered a few crochet books the other day. They arrived today, just ready for the weekend. 

"Virkat för män" by Theo Sundh. I wanted this book from the first day I saw it, and now I read Theo's blog and communicate with him from time to time.
"Virkade figurer" by Erica Laurell has been on my wish list for some time, and now I have it here in my hands.
"Sticka og virka med restgarn" by Sanna Vatanen. I saw this book in Finnish first. By coincidence I saw the Swedish version. Much better - and it looks very inspiring.
"Vackert med vintage" by Sania Hedengren and Susanna Sacke. I saw the book on this blog recently, and I thought it would be nice. I have only seen a few pages of it, and I'm wondering if it it a little too much shabby chic for me...
I bought all the books on Adlibris - thought you might want to know:)

I might write some short reviews of the books, when I get time to read them. You like?

torsdag den 20. september 2012

Vive la fête!





Jeg har været så heldig at få fingrene i en fed bog med masser af kreative og sjove projekter, man selv kan lave. Den hedder "Vive la fête" og er hollandsk. Jeg har bare lige knipset et par billeder fra den for at vise den til jer. Jeg har kun lige nået at bladre lidt i den, for jeg fik den med posten i går. Glæder mig til at kigge mere i den og måske lave nogle af de sjove ting, der er i den.

I was lucky enough to receive this cool art/diy book yesterday. It's in Dutch and the title is "Vive la fête". Lots of party ideas and lovely styled pictures. Can't wait to take a closer look at the book and maybe create some things from it.

tirsdag den 18. september 2012

Hækling med broderi - eller: Vil du se et egern hoppe rundt på min arm?


Jeg kunne næsten ikke vente med at vise jer de her håndledsvarmere med små egern broderet på. Jeg begyndte på dem i går, og blev færdig med dem her til aften.

Arhhh, nogen gang får jeg bare en idé ind i mit hoved, og så SKAL den bare prøves af, og alt andet må vente! De her hæklede håndledsvarmere var sådan en idé...

For en uge siden pinnede jeg broderimønstret med de to egern, og jeg havde den der idé om, at de skulle broderes på et stykke hæklet med fastmasker. Det er ikke så svært, som det måske kan se ud! 

Garnet, jeg har brugt, er Drops alpaca, og det er bare så superblødt. De er hæklet med en nål nr. 2,5. Bagefter har jeg broderet med broderigarn.

I made these wristwarmers in soft alpaca wool. I pinned the squirrel embroidery pattern a week ago and I had this idea about making them on something crocheted. So, here they are!

Arbejder på noget...




Jeg har ikke engang tid til at læse det nye BoligLiv, der lige er kommet med posten.

Jeg håber, jeg kan nå at vise frem i aften, hvad jeg har gang i.

- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 17. september 2012

Giv dig tid...

Tid til at slappe af. Tag en pause. Smæk benene op.
Tid til at le. Vær glad. Lav noget sjovt.
Tid til at elske. Vær noget for nogen. Vær dig selv.

En snegl har givet sig tid til at lave graffitti på væggen. Jeg giver mig tid til at nyde det.
Har du tid?

søndag den 16. september 2012

Vil du se, hvad der var i surprise-gaven?

 Sådan en stor pakke til mig?

 Det må være en, der kender mig og min blog, og som ved, at jeg godt kan lide overskæg...

Åh, hvor lækkert! En strikket pude i fine farver. Den var til mig fra Ulla, som havde lavet en sjov giveaway, hvor man ikke vidste, hvad man kunne vinde.

Jeg var heldig at få denne flotte pude. Lækkert håndarbejde og den passer perfekt til den gamle armstol.

I was lucky enough to win this beautiful knitted cushion on Ulla's blog. She made a surprise-giveaway so I didn't know what I won until the package arrived. 

It looks good in my armchair and I love the colours. Nice work, Ulla! 

Stolthed




En af mine gamle veninder helt tilbage fra gymnasietiden var en af gæsterne til Sylvesters fødselsdag for 14 dage siden. Hun og familien blev hængende til pizza og øl efter de øvrige gæster var taget hjem.

Hun siger, at hun bliver så inspireret af at være på besøg hos mig. At hun får lyst til at lave kreative ting, når hun ser alle de ting og sager, jeg har lavet . Åh, hvor dejligt!

Så vi endte med at tage garn og hæklenåle frem, for hun ville så gerne lære at hækle. Det tog mig ikke mere end en halv time at lære hende de første basale hæklefærdigheder, og hun fik lidt garnrester med hjem til resten af weekenden.

Næste dag fik jeg et par sms'er ang. farveskift og hæftning, og det kunne klares med et par beskeder frem og tilbage.

I går sendte hun mig så dette billede. Hvor er det bare imponerende! Jeg er vanvittig stolt!

Det næste hun skal lære er at hækle rundt. Det tager vi om fjorten dage, når vi ses igen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 13. september 2012

Nye smykker og gamle koner?



Jeg har købt nye smykker - et sæt - for at være helt præcis. Min kommentar til manden var, at jeg vist er ved at blive gammel, hvis jeg tænker i sæt...?! Jeg har altid mixet tøj og smykker på kryds og tværs og på den måde skabt min egen stil, men nu fandt jeg mig selv i de her overvejelser om, at dette smykkesæt ville se godt ud til en ensfarvet kjole, jeg har hængende i skabet.
Er det lidt gammelkoneagtigt? 
Nå, jeg synes i hvert fald smykkerne er fede, og jeg skal have dem på til et bryllup om et par uger.

I've bought some new jewelry. It's a set and I feel a bit like an old lady, when I'm preferring a set instead of mixing jewels and clothes as I used to do. What do you think?
Well, I like the jewelry and I'm wearing the set to a wedding in a couple of weeks.

onsdag den 12. september 2012

Hækling af rester


En hæklet cirkel. Begyndelsen på denne taske? Eller måske et betræk til en skammel? Jeg synes pludselig, at farverne blev for fine til at putte i bunden af en hæklet taske, og så kom jeg i tanker om, at jeg har en skammel stående i kælderen, og den trænger i den grad til at blive frisket op. Nu må vi se, hvad det bliver til...
Kan du lide farverne? De er helt tilfældigt sat sammen. Rester er godt!

I've crocheted a circle. Maybe it's the beginning of this bag? Or maybe it's a cover for a stool? Suddenly I felt that the colours of the circle were too beautiful to put in the bottom of a bag, and I came to think of a stool I have in the basement. It needs to be freshened up. We'll just have to see what I'll make of it...
Do you like the colours? Randomly picked. Scrap yarns rule!

mandag den 10. september 2012

Det skulle man gøre noget mere...

...sende en hilsen og en gave af sted til et dejligt menneske, som man kun kender via bloggen. Det varmer både at give gaver og at få. Breve sendt med posten er skønne, og jeg trodser Post Danmarks sindssyge priser og sender gerne flere breve hver uge.

Hvornår har du sidst sendt et brev?
Mangler du inspiration til et smukt brev? SE HER.

I sent this greeting card and a small present to a lovely person I only know trough blogging. It felt good to give her a present. Letters in the mail are wonderful and despite the high prices on stamps in DK I send a couple of handwritten letters every week.

When was the last time you sent a letter?
Do you need inspiration to write a nice letter? LOOK HERE.

søndag den 9. september 2012

Et restegarnsprojekt


Når jeg får tid... ahem... skal jeg da hækle sådan en taske her af alle mine rester... Jeg fandt den på Pinterest, og opskriften, samt en fin vejledning med billeder, ligger her hos Attic 24

When I get the time... hmmm... I'm making one of these bags out of all my scrap yarn. I found it on Pinterest, and the pattern is here on Attic 24.

Luksus




Søndag morgen starter med luksus-morgenmad til den yngste, der sidder i sofaen og hygger under tæppet foran tv.

God søndag!

- Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag den 8. september 2012

Dejligt rod

Tømte indholdet af den lille taske ud på bordet. Jeg skal i gang med flere "petit sacs", så jeg må lige have et overblik over farverne. Jeg bruger perlegarn fra DMC. Det er min favorit.

I emptied my small bag. I'm working on new "petit sacs" and need to look at my yarn for new colour combinations. I use pearl cotton from DMC. My favourite.

torsdag den 6. september 2012

Work In Progress og Spørge-Jørgen (aka Puk)




I gang med at lege med farver... eller... har sagt til mig selv, at jeg altså SKAL bruge nogle af alle de rester jeg har liggende. Måske du kender det...?

Og så vil jeg gerne lave om på mit blogdesign, men jeg er en idiot til det der med at lave headere og knapper og alt sådan noget. Jeg tænkte: Hvorfor ikke spørge alle de kloge mennesker, der læser min blog?
Har du fået lavet dit blogdesign af en pro?
Hvem? Var det dyrt? Er du glad for det?

I'm playing with colours... or maybe just using some of my scrap yarn...

I want to change my blog design, but I'm an idiot when it comes to making headers and buttons and all that. So I thought: Why not ask my super smart readers?

Did a pro make your blog design?
Who made it? Was it expensive? Are you satisfied with it?

Gang i nye nøgler




Det føles godt at tage hul på sådan nogle nye nøgler. Og jeg kan varme mig under tæppet, mens jeg hækler på det, smart ikk'?

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 5. september 2012

Sådan arbejder jeg

Måske læste du nogle af mine overvejelser om kreativitet i går på Meraki? 
Det kan være du har lyst til at se, hvordan jeg arbejder med et mønster?
Her kom inspirationen fra en kjole i et dameblad. 

Med tusch og akvarel arbejdede jeg videre med en forenkling af mønsteret. 

Med en forsvindingspen overførte jeg mønsteret til stof. 

Broderiarbejdet er i gang. Først broderes en kontur med sort. Jeg er ikke kommet så meget videre, men når jeg bliver færdig, skal jeg nok vise det frem...

Broderer du? 
Har du vist, hvordan du arbejder, på din blog? Send mig et link - vil gerne se det!

How I work - in pictures. Found inspiration in a magazine. Made some drawings with felt pen and water colour. Drew the pattern with a fabric pen and embroidered with black thread. Need to fill out with some colour. Not done yet.

Are you embroidering?
Have you shown the progress in your creative work? Please leave me a link - would love to see it!