tirsdag den 30. august 2011

Jeg kan ikke få nok

af glas beklædt med puff stitches.

søndag den 28. august 2011

For smart til folkeskolen?

Nå ja, der bliver kigget lidt efter mig på gangene. Jeg bruger måske lidt flere farver end nogle af mine kollegaer (T-shirten er mere neonfarvet i virkeligheden). Og jeg er så glad for min nye halskæde.


Selvfølgelig er jeg ikke for smart til folkeskolen, men det var da en catchy titel til et indlæg, ikk?

lørdag den 27. august 2011

Paaaarty!






- Posted using BlogPress from my iPhone

Opmuntring

Måske er det ikke kun mig, der har brug for lidt opmuntring i dag? Det fandens l....vejr påvirker mig så meget, at jeg bliver helt trist og sur! Jeg skal ellers til fest senere, så jeg håber da, at jeg kommer lidt i stemning...
Sender et billede af en dejlig puff vase i din retning. Med ønsket om en god lørdag.


Kan du se, hvordan en pink pom pom kan gøre det hele  lidt sjovere?
Jeg tror, jeg limer en pom pom på en hårklemme og sætter dem på mine sko.
Så er der fest:)

fredag den 26. august 2011

How to crochet puff stitches

Til en lyseholder med puff stitches skal du bruge:
Garn i to farver - her har jeg brugt Kauni
Hæklenål - her nr. 3
Saks
Syltetøjsglas

Start med at slå luftmasker op. Du skal have et lige antal. 

Mål omkring dit glas. Når luftmaskerækken kan nå om glasset (og du har et lige antal), standser du. Hellere lidt for stramt end lidt for løst.

Saml luftmaskerækken med en kædemaske. Pas på at luftmaskerne vender rigtigt, så de ikke er snoede. Lav en luftmaske.

Begynd nu med puff stitches: Slå om garnet og stik igennem masken. Du har nu 3 løkker på nålen.


Slå om garnet igen og stik igennem masken. Du har nu 5 løkker på nålen. 

Slå om garnet igen og stik igennem masken. Du har nu 7 løkker på nålen.


Slå om garnet og træk igennem alle 7 løkker på én gang. 

Lav en luftmaske "ovenpå" din puff. Når du hækler den næste puff, springer du en maske over og går ned i den næste. Hele omgangen rundt går du altså ned i hver anden maske fra luftmaskerækken.

På anden omgang laver du puffs i mellemrummene mellem puffs'ene fra forrige omgang, som det ses på billedet. Mål en gang imellem på dit glas, om størrelsen passer.

Når der er ca. 1/4 af glasset, der endnu ikke er dækket, skifter du farve (hvis du har lyst).

Du skifter bare farve ved at sætte den nye farve til og hækle videre med den. Enderne hæftes til sidst.

Til sidst hæftes enderne, og det hæklede cover sættes på glasset. 

Bonusoplysning: Hvis man hækler puff stitches, som dem jeg har vist her, bliver der fine mellemrum mellem maskerne, og glassene vil egne sig godt til lyseholdere. Du kan dog også hækle puff stitches med 4 eller  5 omslag om nålen, så bliver de større og tættere. Prøv dig frem.


Håber den lille vejledning giver mening, ellers må du endelig spørge:)
God fornøjelse!

Weekend - hvad skal jeg lave?

Billede lånt herfra
Hvis du snart har weekend, og du ikke ved, hvad du skal lave - sådan i en DIY-agtig retning, så kan du jo tage et kig på mit DIY-board på Pinterest. Jeg har fundet nogle gode idéer rundt omkring (og et par stykker her fra bloggen), som jeg selv håber at få tid til at lave på et tidspunkt. Men denne weekend står på stor 50-års fødselsdag på Tåsinge og forberedelse af Sylvesters 7-års fødselsdag på mandag.


Rigtig god weekend!

onsdag den 24. august 2011

10.000 ting at huske

Med åbningen af en webshop SNART, hverdagen der kører igen og opstart på en ny og kæmpestor skole, så er det en nødvendighed med lister over, hvad jeg skal huske. Og de er lange. 


Jeg ved ikke, hvordan du har det, men jeg synes, det hjælper lidt på udsigten til at skulle i gang med de mange gøremål (ikke alle er lige sjove), at indpakningen er pæn. Så jeg har pimpet en notesbog med noget masking tape og købt en kuglepen hos Tiger. Så er det bare i gang!

tirsdag den 23. august 2011

Puff stitches - min nye favorit

Jeg er blevet totalt hooked på de her puff stitches.
Inspireret af indlægget her om puffer og puff stitches gik jeg i gang. Jeg kunne ikke helt huske, hvordan man lavede de der masker, så jeg måtte en tur omkring youtube. 

Et andet blogindlæg havde jeg vist også i tankerne, og man kan ikke få for mange glas til opbevaring af hæklenåle, smådimser eller blomster, vel?


Kan du også lide puff stitches?
Vil du lære at hækle dem?

mandag den 22. august 2011

Nogen løse ender?

I weekenden var der mange løse ender - ender der skulle hæftes på et stort, hæklet tæppe, som Camilla og jeg har lavet i fællesskab. Det krævede kaffe at blive færdig.

Og bunken voksede sig bare større og større, og til sidst var jeg færdig. Glemte helt at tage et billede af det færdige tæppe. Det må I få i morgen.


søndag den 21. august 2011

Måske mit næste projekt...?


Skamler med hæklede betræk - oldemor style. Spottet på garnmessen i Vejle.
Hvis jeg skulle hækle dem, ville jeg vælge andre farver.


Hav en dejlig søndag:)

lørdag den 20. august 2011

Tawashi - og lidt om børnearbejde

Måske læste du med hos Tusindfryd i juli, da hun skrev om de hæklede, japanske svampe, som man bruger til at vaske op og gøre rent med?


Det var pudsigt, for jeg faldt netop i de dage over en bog med opskrifter på tawashi, da jeg var i Sverige. Fandt denne sjove bog i en garnbutik i Kristianstad. Som den kvikke læser nok kan se, er svampene på forsiden strikkede, men de fleste mønstre i bogen er hæklede.


Her et opslag fra bogen. Bemærk den lille pige.


Hvis sådan nogle svampe kan få børnene til at gøre rent, så er det da bare med at komme i gang med at hækle, er det ikke?


Hvis du selv vil prøve er her et par sider til inspiration:


Crafstylish - en rund, hæklet tawashi
Abigailscraftshowto - en regnbue-tawashi
Growingfree - mange opskrifter og sjove udformninger


GOD FORNØJELSE!

fredag den 19. august 2011

Stilleben

Interiør fra Kalmar Slot. Min store dreng i baggrunden. 
Jeg hækler på noget, som jeg håber, jeg kan vise jer senere i dag.
Hav en dejlig fredag!

torsdag den 18. august 2011

^-^

Jeg kommer med billedet. Skriver du ordene?

mandag den 15. august 2011

Slaraffenland for en YARNFREAK!

Weekendens garnmesse var først og fremmest et slaraffenland for sådan nogle garnglade piger som Camilla og jeg. Vi kunne svælge i flotte farver og lækre kvaliteter, og vi talte med utrolig mange forhandlere, der ville sælge os ALT.


Uden at træde nogen over tæerne (med mine nye Adidas-sneakers med neon snørebånd) kan jeg vist også godt sige, at garnmessen generelt henvender sig til et lidt mere modent publikum. At vi så mødte flere på messen, som vi kender, og som laver sjove ting eller har fine garnbutikker, det ændrer ikke ved, at der var mange strikkede jakker i konemodel, babytæpper i acryl og skingre farver, voksduge med kattekillinger og mange mange garnnøgler i multicolour. Undskyld, men hvad er det fede ved multicolour?


Nå, Camilla og jeg havde gjort os mange tanker om sortiment inden messen, og nu var det bare at tale business! Handle stort ind. Mæske sig i garnnøgler, simpelthen! Og det gjorde vi så.


Jeg håber, du som læser med måske kan forstå min glæde ved garn - så smid gerne en kommentar. 
Mange andre forstår ikke en brik. Da jeg kom hjem til Næstved fra Vejle var der godt gang i vejfesten på vores vej. Her var det den største joke, at jeg ikke var med til spisningen, fordi jeg var til GARNMESSE! Ha ha ha!

lørdag den 13. august 2011

Garnmesse

I dag er Yarnfreak på garnmesse i Vejle. Vi skal købe ind til butikken, og det bliver bare så spændende. Camilla og jeg har allerede besluttet os for en masse dejlige farver i Kaunis sortiment, og så skal vi se, hvad der ellers er af gode sager. Må hellere huske kameraet.


Hav en dejlig dag!


Camilla and I are going to a yarn fair today to buy yarn for the shop. I'm hoping to see a lot of lovely crochet yarn and perhaps some inspiration for future crochet projects. Must bring my camera.


Have a nice day!

fredag den 12. august 2011

Elsk din nabo

Jeg mener det virkelig. Mere kærlighed i verden - det skal der til.
Sad i aftes og så dokumentarprogrammet om de frygtelige drab på Utøya og i Regeringsbygningen i Norge. Jeg stortudede igen over, at nogen kan være så ond og afstumpet.
Men i stedet for at dvæle for meget ved de ondes agenda (der er også en artikel i Politiken i dag om afsløringer af folk på ledende poster, der tilhører den yderste højrefløj), vil jeg hellere opfordre til at være kærlig, sød og givende - både overfor dine nærmeste, men i særdeleshed også overfor dem, du møder på din vej.


Billedet af blusen er lånt hos Kids of Luxury, og du kan købe den til dit barn ved at klikke på linket. Skal på ingen måde forstås som en reklame, og jeg får ingen procenter, men som skolelærer møder jeg desværre mange børn med t-shirts med påskriften "Tudefjæs", "FUCK det ene og det andet", "Ta' dog en tudekiks"og andre negative budskaber.


Så lad os dog sprede kærlighed til hinanden...

torsdag den 11. august 2011

The Puk Project fylder 3 år!



Det er ikke en gang løgn. I dag fylder min blog 3 år, og hvor er der dog sket meget på de år. Mit første indlæg så sådan ud. I dag er jeg ligeglad med at folk griner af, at jeg hækler, og jeg synes faktisk at kendskabet til hækling er blevet større i min omgangskreds siden dengang for tre år siden.


Lad os fejre det!


Men hvordan?


Med noget hækling selvfølgelig. 


Kom med et forslag til en hæklet ting, jeg kan udlodde som en fødselsdagsgave fra mig til en heldig læser. Senere, når jeg har hæklet gaven, laver jeg en giveaway.


The Puk Project turns 3 today! I will celebrate by giving something away, but what should that something be? If you have any suggestions to a nice thing, I could crochet, please let me know in a comment below. Later I'm throwing a giveaway with a chance to win, what I've crocheted.

Jeg, en gadekunstner

Garn-graffitti sat op i Berlin (af mig)
Ha, ha. Måske en lidt storladen titel på et blogindlæg, men ikke desto mindre var det sådan jeg blev præsenteret i Nyhederne på P4 København i går. Jeg blev bogstaveligt talt taget på sengen i går morges kl. 6.37, da en journalist ringede og ville interviewe mig om min holdning til garn-graffitti i gadebilledet. Anledningen var dels nogle gadeskilte, der var blevet beklædt med hækling i Københavns Nordvestkvarter og dels en ændret holdning til gadekunst hos de københavnske politikere.


Hvorfor ville de høre min mening om det, tænker du måske? Fordi jeg for tre (!) år siden lavede hæklet street art i København og blev skældt ud for det. Journalisten havde fundet min blog og havde læst, hvordan Københavns Kommune så på gadekunsten dengang


Det ser ud til, at man nu ser mere lempeligt på reglerne omkring kunst i gadebilledet i København, og det er jeg rigtig glad for. Jeg selv laver mest garn-graffitti for at gøre andre glade og tilføre byen lidt farve og humor. Desværre for det aktuelle projekt i Nordvestkvarteret var visse trafikskilte helt dækket, så man ikke kunne læse dem. Derfor vil politiet nu have dem fjernet. Jeg synes heller ikke, at hækling og strik i gadebilledet skal være til fare for nogen, men ud over det så jeg gerne meget mere garn i gaderne.


Har du selv fået blod på tanden? Eller garn på nålen? Så kan du bare gå i gang med at hækle eller strikke og finde et godt sted at sætte værket op. Helst et sted, hvor rigtig mange ser det. Garn-graffitti kan også sagtens laves som et fælles projekt. Det gjorde jeg sidste år. Læs evt. om det her.


Artiklen hvor jeg kaldes en gadekunstner, kan du læse her.


Ville du være frisk på at lave gadekunst?
Hørte du om yarn bombing i radioen i går?
Jeg hører rigtig gerne en kommentar fra dig.

mandag den 8. august 2011

En hyggelig dag i butikken




Lørdag var jeg i butikken i Århus, og det var så hyggeligt. Jeg har serveret lidt garnrester på et fad, så man altid kan gribe en hæklenål og lidt garn, hvis man skulle få lyst.



Og så hjalp min skønne dreng mig med at pynte vinduerne.

Jeg havde en dejlig dag i butikken. Fik hæklet en del på vores tæppe og hilste på en masse søde og nysgerrige mennesker, der kiggede forbi.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag den 6. august 2011

Det store hækleprojekt

Nu er der hæftet ender på alle lapperne, og snart er de klar til at blive hæklet sammen.


Store bunker af hæklede lapper. Det ser virkelig dejligt ud.
Camilla og jeg har hæklet 60 lapper hver til et større projekt, vi skal bruge i shoppen. Jeg glæder mig sådan til det bliver færdigt, så jeg kan vise det til jer.


Jeg hækler løs i butikken i dag, og du er velkommen til at kigge forbi mellem 10 og 15.


YARNFREAK
Hendrik Pontoppidansgade 2, kl. th.
8000 Århus C


Se evt. indlægget her, hvor der står lidt mere om det lille, uformelle åbent hus-arrangement.

fredag den 5. august 2011

Lykken er tre nøgler...


Det er titlen på et værk af Maja Sundblom, som går på tekstillinjens 2. år på Capellagårdens Kunsthåndværkerskole.


Jeg er tilbøjelig til at give hende ret.

Kiks og bogstaver

Jeg er ikke den eneste, der køber ting bare fordi de er pakket pænt ind. Her fandt jeg en pakke kiks i ICA i Sverige.

Illustrationerne ligner Ingela P. Arrhenius', men jeg kan ikke finde oplysninger om, at hun skulle have tegnet dem.


Opgaver på bagsiden, der inviterer til, at man leger med bogstaver. Det kan jeg godt lide. Og jeg har skrevet om det før - idéer til hvordan man kan lege skriftsprogsstimuleringen ind.


Og så en helt anden ting:
HUSK at der er åbent hus i butikken i morgen. Håber vi ses.

torsdag den 4. august 2011

Notebook

Jeg har lavet mig en notesbog. Jeg tænker, at der bliver nok af ting, der skal huskes og skrives ned i den kommende tid. Købte en spiralblok på posthuset og dekorerede den med et par kort, noget masking tape, et klistermærke og et stempel.


You like?

A great look


Hun ser fantastisk ud, synes jeg. Så lange og slanke ben får jeg aldrig, men jakken vil klæde mig, er jeg sikker på. Fra H&M-blad snuppet i Sverige. Jakken koster 299 svenske kroner, men kan den mon fåes i Danmark?


HUSK: Der er åbent hus i butikken på lørdag. Håber vi ses.

onsdag den 3. august 2011

Åbent hus for de nysgerrige

Som de fleste, der læser med her, nok ved, åbner Camilla og jeg en anderledes garnbutik på nettet om ikke så længe. Vi arbejder på højtryk for at hækle modeller til shoppen, tage billeder, finde leverandører, udvælge sortiment, tegne forsikring, skrive kontrakter og udvikle opskrifter. Plus en del andre ting... Og alt dette tager tid, men vi overholder vores deadline indtil videre.


Det er et superspændende projekt at være en del af, og så er det så fedt at være to!


Vi har fysisk til huse i en fin kælderbutik på Hendrik Pontoppidans Gade 2. Her skal vi fylde hylderne med lækkert garn og fine bøger. Her skal vi mødes med andre hækleglade mennesker og afholde workshops og arrangementer.


På lørdag er jeg i butikken fra kl. 10 til 15. Jeg skal helt klart hækle og måske også lave nogle praktiske ting. Og måske skal jeg drikke en kop kaffe med dig?
Camilla har i hvert fald inviteret på kaffe - se bare her:)


Du er mere end velkommen til at kigge ned i butikken og sige hej på lørdag. Måske har du dit garn og hæklenålen med? Eller måske har du lyst til at høre mere om vores shop? Måske er du bare nysgerrig efter at se vores flotte, nymalede stole? Vi har desværre ikke garn på hylderne endnu, men det varer ikke længe!


Jeg håber vi ses lørdag mellem 10 og 15.


YARNFREAK
Hendrik Pontoppidansgade 2, kl. th.
8000 Århus C


PS. Hvis du har din mand/kæreste/elsker med, og han ikke gider kigge på en kommende garnbutik, kan det jo være, at han vil kigge ind til vores nabo "Smag først", som sælger lækre vine.