mandag den 28. februar 2011

Yndlingsting

Kaffe, hækling, tusser og dagbog... Alle fire ting fylder en del i min hverdag.

Men mine yndlingsting kombineret med en solrig altan på Tenerife - det er toppen af lykke! Jeg glæder mig altså til at hækle i solen igen.
Ligesom dengang.

Hvad er dine yndlingsting?
Glæder du dig også til sol og sommer?

søndag den 27. februar 2011

TOKYO JAPAN LOVE ♥ LOVE-giveaway

GIVE LOVE! Jeg har en stor forkærlighed for ting og dimser, der kommer fra Japan. Jeg elsker at hækle amigurumi, og mange af de figurer, som jeg kan lide, f.eks. Hello Kitty og Penelope er enten fra Japan eller har en japansk sødme og enkelhed over sig.
Da jeg var på Tenerife på ferie, genså jeg LOST IN TRANSLATION - en af mine yndlingsfilm, og jeg blev så indfanget af den japanske stemning. Dagen efter var jeg så heldig at finde en stor butik med en masse japanske dimser, og her gik vi rundt rigtig længe og kiggede og viste hinanden sjove ting.

Og for at det ikke skal være løgn, så stod jeg der på Tenerife og tænkte på jer, der læser min blog! Så jeg købte lidt ekstra med hjem, og det skal nu udloddes i en giveaway. 

Her er hvad du kan vinde:
Lækre ugleklistermærker, der er lidt tykke i det. Fantastiske farver.

En lille notesbog med pandaer og blomster og en mobilsok med en rar kanin.

Måtte lige dvæle ved de søde mønstre på notesbogen...

En fingerring for børn eller voksne, der tør stå ved deres hang til kaniner og ting fra Japan.

En lille pose til hvad som helst. I min egen har jeg et par nøgler garn, en saks og en hæklenål. Altid beredt. Hvis man agter at dele præmien med et heldigt barn, kan posen sikkert også rumme frugt eller glaskugler...

En kuglepen med Cinnamon Angel på.

Det var det hele; klistermærker, notesbog, kuglepen, fingerring, mobiletui og stofpose.
Hvad skal du gøre???
Bare læg en kommentar herunder. Jeg trækker en heldig vinder d. 9. marts.

Hvis du linker på din egen blog (eller Facebook) er du en skat. Du må gerne låne et billede af mig.
TOKYO JAPAN LOVE LOVE

lørdag den 26. februar 2011

WIP


Bestillingsarbejde er godt. Nogen gange er det bare lidt svært at komme i gang. Jeg har fået taget hul på den første opgave. Bånd til glas som de her. Jeg har frie hænder i forhold til valg af farver. Det er noget, jeg godt kan lide:)

Og så pønser jeg på en giveaway - bare fordi. Det bliver nok i morgen, at jeg viser, hvad der er på højkant, men jeg kan afsløre, at hvis du er vild med Japan, så skal du kigge forbi søndag. 
SES VI?

fredag den 25. februar 2011

torsdag den 24. februar 2011

Dråber af ord

Alle de søde ord, som I skrev til mig forleden, gemte jeg i mit hjerte. Jeg skrev dem også ned på de her dråber og hang dem på en gren.

Nu hænger de her ved siden af mig og minder mig om alle de kvaliteter, jeg besidder. Hvis jeg bliver i tvivl om mit værd, er det bare at kigge på de mange dråber med smukke udsagn.
F.eks.
Jeg er mega-inspirerende
Jeg er unik
Jeg har stil
Jeg laver fine ting

Ideen er ikke min. Den har jeg fra bogen "Living Out Loud" af Keri Smith. Jeg har nævnt den før lige her. På siden "Transformative play" er der forskellige forslag til kreative aktiviteter, man kan lave på under en time.

Et word tree er en af aktiviteterne, og jeg har så bare lavet mine sedler om til dråber og skrevet på dem.

Tak for jeres søde og opmuntrende ord. Jeg fandt ud af, at jeg ikke var helt alene med fornemmelsen af utilstrækkelighed sommetider. Sådan et ordtræ kan anbefales. Når det er fyldt med positive og kraftfulde udsagn om dig selv, kan du altid gå hen og læse og derved få styrke til at rejse hovedet igen.

onsdag den 23. februar 2011

Så lad os da lave en fest!

Camilla siger, at hver dag er en fest! Nogle dage har man det jo ikke som en sprudlende fest, men man kan helt sikkert gøre nogle ting for at gøre hverdagen lidt festligere. 

Hæklede dyr skal f.eks. have en partyhat på!


Og børnene skal have lækre madder med i skole


Jeg har vist madderne før i det her indlæg.

Dengang havde jeg nogle forslag til at få mere fest i hverdagen, og mine dejlige læsere fandt på endnu flere; se bare her:

Put skumfiduser på madderne
Tag pailletjakken på på arbejde om tirsdagen
Drik rødvin en mandag aften
Kør noget mere på rulleskøjter
Dans til musik du hørte i folkeskolen
Sæt lagkagelys i aftensmaden
Pak madpakken ind i gavepapir
Tegn ansigt på ægget
Hop i vandpytter
Smør en vingummimad
Klæd dig ud som julemand og del slik ud til kollegaerne
Tag aftensmaden med til stranden
Tag klovnenæse på i bilen på vej til arbejde
Smil til alle du møder

Hvad starter du med i morgen?
Eller tyvstartede du og lavede en fest allerede i dag?

tirsdag den 22. februar 2011

Hvis du trænger til lidt farve på en grå dag, så kig her

Et lille lyserødt tema fra ferien på Tenerife. Hello Kitty jordbærmælk - sikke noget stads... Selvfølgelig elskede drengene det; moren var mest vild med flasken...

Kaktus i blomst. Overalt var der de mest vidunderlige farver. Foråret var rigtig i gang. Disse kaktus får også frugter - kaktusfigner - som indimellem kan fås herhjemme. De smager fantastisk.

En smuk rosa blæksprutte. Til salg i supermarkedet for 3,10 €. Det kunne jeg desværre ikke lokke drengene til at spise til aftensmad.

Blomsterflor. Jeg er lidt usikker på om den store busk er en nerie. Det er du måske også ligeglad med, men flotte var de, og det er en fryd for øjet med alle disse farver.

Vigtige redskaber - hæklenål, saks, garn, dagbog og tusser i det skønneste penalhus fra Christinas hånd. Min garnpose er en dejlig sag med neonpink kløvere fra Hollys.
Under hele vores ophold på Tenerife skrev vi (jeg) dagbog. Sylvester på 6 tegnede den fine vignet som starten på afsnittet om vores ferie. 

Et par lyserøde glimt på en grå, hvid og brun tirsdag. Og så glemte jeg endda at tage et billede af den lille dåse med vaseline, jeg købte, og uret har du nok allerede set. 
Håber du selv har fået lidt farve for øjnene i dag...?

mandag den 21. februar 2011

Jeg er taknemmelig - og mange andre ting

Mit indlæg fra i går fik mange af jer til tasterne. Tusind tak for det. Min ærlighed blev belønnet - jeg var lidt bange for at trykke "udgiv indlæg", da jeg havde skrevet hele smøren i går, men hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det. Alle de dejlige kommentarer fra jer. Flotte ord om, hvad jeg kan, og hvad der gør mig til Puk.
Jeg er taknemmelig, som sagt.
Og jeg er mange andre ting!
Jeg har skrevet en masse udsagn op fra jeres kommentarer og har en lille plan med dem. Viser jer snart, hvad det skal blive til.

Og så en lille ting... Jeg var IKKE i kreativt eksil på Tenerife. Som nogle af jer nok ved, går jeg INGEN steder uden mit hækletøj. Jeg hæklede på nogle nye ting til forårsmarkedet, og jeg havde sågar også noget broderigrej med. Om aftenen, når drengene var puttet, satte jeg en film i computeren, og så var der voksenhyggetid med hæklenålen og en kop te. (Læg forresten også mærke til billedet taget med selvudløser: Min silhuet, hvor jeg sidder i bikini på altanen med hæklenålen i gang).
Min tvivlen på mig selv var faktisk begyndt, inden jeg tog af sted (og jeg burde glemme alt om den, for jeg har gang i flere fede projekter med spændende mennesker!). Men nedturen kulminerede nok, da jeg kom hjem til kolde Danmark og den kendsgerning, at ferien var slut. Lige da jeg havde skrevet indlægget, gik jeg op til manden og lå i hans arme og tudede lidt. Syntes pludselig også at Danmark var utrolig sygt at se på. Manglen på farver, liv og smil. Hvor var palmerne, hawaiiblomsterne, mine bare tæer med røde negle i sandalerne, den blå pool, de unge mennesker på larmende knallerter, udendørscaféerne med smilende betjening og solens bagende varme? Jeg blev overvældet af følelser, og dem var I så lige i første række til at modtage. 
Tak, fordi du læser med.

Hvis du er til indlæg med følelser og fed support fra blogkvinder, kan du klikke her og læse om i sommer, hvor min far blev lungetransplanteret.

søndag den 20. februar 2011

Hudløst ærlig

Jeg er tilbage i Danmark efter en dejlig ferie med mine sønner. 
En tur rundt i Blogland giver mig desværre samme tanke nu, som inden jeg tog af sted. Jeg har mine faste blogs, jeg besøger, og jeg holder af skrivestilen hos nogle, andre tager sindssygt flotte billeder, andre igen laver fine ting eller deler min passion for hækling. Alle de kvinder (og et par mænd) jeg læser med hos har fantastiske idéer og laver fede indlæg om deres hverdag, job, inspiration, familie, håndarbejde eller interesser, og så pludselig kommer tanken til mig - jeg er slet ikke så god som dem/jer.
Jeg synes ellers ikke min selvtillid plejer at fejle noget, men på det seneste har jeg altså haft denne følelse af utilstrækkelighed... 

Mange skriver om forårsmarkedet og har de fineste idéer til, hvordan deres stand skal se ud, eller hvilke ting, de vil lave. Jeg selv har ingen idé om, hvordan Gaias og min stand skal se ud, og jeg synes, de ting jeg arbejder lidt på til markedet er intetsigende og ikke særlig specielle. 

Hvorfor har jeg det sådan? Fatter det ikke.

Der er også flere og flere, der hækler. Det er utrolig dejligt, at der er mange, der formår at nytænke hæklingen og finde på nye og sjove ting, man kan lave i garn med en nål. Og igen sidder jeg der og tænker - det kunne jeg ikke finde ud af at lave, eller - sikke en god idé; den kunne jeg ikke have fået. Jeg glæder mig på andres vegne, at de kan lave flotte ting og finde på nyt, så det er ikke misundelse, jeg føler. Bare denne dumme fornemmelse af, at jeg ikke rigtig dur til noget.

torsdag den 17. februar 2011

Sweet life




Glade unger i poolen




Cafe con leche mens drengene spiser is




Delfinshow som vi så hele to gange i går - så godt var det.

Hilsner til jer alle i DK:)

- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 15. februar 2011

En hilsen til det kolde Nord




Jeg hører, at det er bidende koldt i Danmark. Det er svært at fatte, når man sidder med bare arme og bare tæer i sandalerne og nyder solnedgangen på Tenerife. I dag har vi bare badet og hygget. I morgen har vi planer om at se en kæmpestor dyrepark i nærheden.
Vi lever livet. Ville ønske jeg kunne fjerne sne og kulde fra Danmark, men deeeet...

- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 14. februar 2011

Fagre nye verden




Wifi på Mac D hvor drengene og jeg får is og kaffe gør det muligt at vise mit vilde indkøb fra Tenerife frem.
Et neonpink digitalur til 5 euro.
Vi nyder livet i sol og varme. Prøver at sende lidt op til jer.

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 10. februar 2011

Jeg pakker bikinien!

Drengene og jeg tager snart af sted til varmere himmelstrøg. Vi glæder os bare så meget. Desværre skal manden ikke med, for han har først vinterferie i uge 8. Det bliver vildt at skulle rejse så langt som eneste voksen med to skønne og livlige drenge. Normalt har jeg jo Jesper med, og det er dejligt at rejse sammen alle fire. Nu skal jeg sørge for det hele selv, holde styr på pas, billetter, penge, solcreme, tider, afgange og ankomster, forbindelse fra lufthavn til hotel og meget meget mere. Og jeg er sikker på, at jeg klarer det fint. 
Og jeg har pakket det vigtigste: bikini og hæklenåle!
Vi ses om en uge:)

onsdag den 9. februar 2011

På vej hjem




fra et hyggeligt besøg i Kunstfabrikken. Gaia og jeg sidder i toget og drikker kaffe og laver selvfølgelig også lidt håndarbejde.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Neonpink

holder stadig i mit univers! Og der skal da lidt farve til på sådan en onsdag i februar.
Tag og klik på dette link. Det er lige til at blive glad af!
Hav en dejlig onsdag.

tirsdag den 8. februar 2011

Varer til Kunstfabrikken

Et udvalg af de ting, der skal til Kunstfabrikken i morgen. Åh, hvor jeg glæder mig til at se stedet og tale med Lis og Pernille. 

Uglenøgleringe til 69 kr.

Bogmærker med forskellige ansigtsudtryk og hatte. 70 kr.

Og lidt forskellige hårelastikker til 30 kr. pr. stk.
Alt kan snart købes i Kunstfabrikken, Kochsgade, Odense.
Tænkte at jeg ville skrive mine priser på, for måske sidder der nogen derude, der skal med på marked for første gang til maj. Jeg ved, hvor svært det kan være at prissætte sine ting. Nu kan I se, hvad jeg tager for disse småting... Kommentarer er velkomne:)

mandag den 7. februar 2011

Jeg ligger IKKE på den lade side! (indlægget med vildt mange links!)

Men det gør vores kat, Frank!
Jeg har travlt med at finde på ting til Forårsmarkedet i Odense.
Jeg er stadig i gang med oprydningen af mit syværksted.
Jeg har lige mødtes med Camilla for at drøfte fede projekter i fremtiden.
Og så er jeg i gang med at pakke ting til mit besøg i Kunstfabrikken nu på onsdag. Gaia og jeg mødes i Odense og skal snakke med Lis og Pernille om et fremtidigt samarbejde. Det vil i praksis sige, at man snart kan købe nogle af mine hæklede sager i Kunstfabrikken. Det bliver vildt spændende!
Og så er der jo lige et fuldtidsjob, den kære familie, huset, der skal gøres rent, bilen, der skal vaskes, lektier, børnefødselsdage, bordtennis, kreaklub, kollegaer, læsegruppe og alt det andet ved siden af.
Jeg elsker heldigvis det hele!

søndag den 6. februar 2011

Mænd vil ha sex - kvinder vil ha rengøring!

Måske er det noget, jeg har læst i en bog engang for længe siden - måske er det noget jeg selv fandt på i dag - i hvert fald slog det mig her i formiddags, da jeg febrilsk rendte rundt i vores store hus og forsøgte at få det til at se nogenlunde ryddeligt ud, at kvinder og mænd bare er SÅ forskellige! Surprise! Det var lidt af en bombe, jeg smed der, jeg ved det godt. 
Nå men, det jeg mener er, at mænd, de vil gerne have sex, før de gider at gøre rent (Måske vil de bare gerne have sex før alting...). Hvis de får sex først, så går alle de der huslige opgaver altså bare lidt lettere, hvorimod kvinder, i hvert fald nogle af dem, er indrettet sådan, at hvis hele huset roder og trænger til at blive støvsuget, så vil de hellere have det ordnet først, før de begynder at tænke på det frække.
Og lige præcis derfor er vi engang imellem lidt uenige herhjemme;-)
På en måde er det helt vildt åndssvagt at tænke sådan, men på den anden side, er jeg sikker på, at der sidder en hel del kvinder derude, der kan nikke genkendende til mine ord...?
Tager gerne i mod søsterlig opbakning - eller en rødstrømpeagtig modsigelse!

lørdag den 5. februar 2011

VAREHUSET - kig ind og bliv inspireret!

På Vodroffsvej 24 a, Frederiksberg ligger den mest fantastiske lille butik! Den hedder Varehuset, og jeg læste om den i Vi Forældre i januar og vidste med det samme, at jeg måtte ind at se butikken, når jeg skulle til København næste gang.

Men lad os gå indenfor og se nærmere på Leises skønne ting.

 Leise er billedkunstner og sælger sine malerier, collager og skulpturer fra butikken.

I 2003 begyndte hun på at lave håndlavede accessories, bl.a. armbånd, små tasker, ringe og brocher. Alt sammen smukt udført med masser af detaljer og lækre farver. Hun håndbroderer meget, og hendes ting tager selvfølgelig rigtig lang tid at lave.

Her har hun været i gang med hæklenålen. De hæklede ærter i bælg er bare for herlige, synes jeg!

Smukke unikaveste til børn, laver hun også. 

Dukkerne har Leise lavet ved selv at farvelægge sine smukke tegninger på stof og herefter sy dem sammen og putte fyld i. De har et flot udtryk, hvor gammelt legetøj og glansbilleder fra 1950'erne møder nutiden i et moderne børneunivers.

Lov mig at klikke på billedet her for at se det stort! De fantastisk smukke håndbroderede billeder koster fra 700 kr. og kan også købes i butikken.

Jeg fik mig en lang snak om håndarbejde og business med Leise i går, og jeg får ingen procenter eller noget for at reklamere for hendes fine butik, men jeg viser dig blot billederne, for at du kan blive fristet til at besøge Varehuset, for det er virkelig en æstetisk oplevelse at gå på opdagelse i Leises kunstneriske og legende univers.

Kender du allerede butikken?
Er du også vild med Leises smukke håndarbejde?
Ville du ikke også godt kunne sælge armbånd til 700 kr. pr. stk?