mandag den 31. maj 2010

INVITATION!

Lad os gøre noget vildt! Lad os gøre det sammen!

Vil du være med i en blog-event, som involverer street art, hækling/strik og blogging? Hvis ja, læs endelig videre...

Lørdag d. 12. juni er der WWKiP-day, som står for World Wide Knit in Public-day. Måske kender du arrangementet, som startede i 2005 i USA. Hvis du vil læse om historien bag dagen, kan du gøre det her
For at markere dagen vil jeg invitere dig til at strikke eller hækle i offentligheden. Du bestemmer selv, hvor det sker; ved busstoppestedet, ved familiemiddagen, i køen på posthuset, på caféen med veninderne, eller hvor du nu befinder dig denne dag. Det gælder simpelthen bare om at få håndarbejdet med ud, hvor flere får øje på det.

Og for at vise offentligheden resultatet af vores strik og hækling skal vi selvfølgelig lave en street art-happening. Alt det, der strikkes eller hækles lørdag d. 12. juni skal sættes op som street art, der kan glæde vore medmennesker.

Sagt om gadekunstnerne:
"Det er mennesker, der har et overskud, som de så vælger at bruge på at lave gadekunst, hvor andre vælger at være frivillig i en fodboldklub. De laver kunst til os alle i stedet." 
Søs Uldall-Ekman - medstifter af Streetheart.dk

Hvis du vil deltage i arrangementet, skal du:
  • skrive en kommentar til dette indlæg
  • vise på din blog at du har tænkt dig at være med (brug WWKiP-logo)
  • fremvise billeder af din street art på din blog, så snart du har fået sat det op
Jeg håber mange vil være med til at sprede det glade budskab!

Mangler du inspiration? Se her eller her

Et af mine egne projekter - Dronning Louises Bro (okt. 2008)

En bænk i Århus er blevet lidt rarere at sidde på (april 2010)

En oldemorfirkant lyser op på et skilt i Berlin (maj 2010)

Hæklede æbler sat op i Århus - projekt "An apple a day" (april 2010)

Hæklede firkanter sat op i Berlin - projekt "Kvadratisch. Praktisch. Gut." (maj 2010)

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at skrive her på bloggen. HAVE FUN!

Feel free to participate in my blog-event that takes place on Saturday June the 12th on WWKiP-day. Show the world that you knit or crochet. Take your crafts outside. Place your yarn projects on the streets afterwards and show pictures on your blog. Please leave a comment here to let me know that you want to take part in this blog-event. STREET ART RULES!

søndag den 30. maj 2010

En award

Jeg har modtaget denne award fra LisBethLys. Hun skriver: "Puk fra "The Puk Project", som også inspirerer og laver sjov i gaden med street-art... Skønt, skørt og sjovt!"

Det er vel nok fint at få sådan en award fra én der selv er den sejeste hækler:) - Så tusind tak for den, Lisbeth.

For at modtage awarden skal jeg:
  • takke og linke til giveren
  • fortælle 7 ting om mig selv
  • vise awarden på bloggen
  • give awarden videre til 7 andre
Her kommer de 7 ting om mig:
  1. Hækling - min passion nummer et. En af de vigtigste grunde til at jeg lavede denne blog. Jeg har altid en lille taske eller et net fyldt med garn, hæklenåle, lidt bamsefyld og min syæske med saks, målebånd, knapper og stoppenåle med, når jeg skal ud
  2. Loppemarkeder og genbrug - jeg elsker tanken og har selv svært ved at kassere ting, der stadig fungerer. Jeg er vild med at snuse rundt på markeder og bliver glad, når jeg føler, jeg har gjort et fund til ingen penge. Jeg går også gerne i tøj fra genbrugsbutikker - har min egen stil:)
  3. Børn - både egne og andres. Jeg har to dejlige drenge med rigtig megen energi, og så er jeg lærer, så jeg er omgivet af børn altid
  4. Farver - jeg er rigtig glad for farver. Jeg har næsten altid noget farverigt tøj eller farverige detaljer, som tørklæder, briller, smykker og lign. på. Grunden til det skal bl.a. findes i en artikel, jeg læste for flere år siden, om en islandsk designer, der sagde, at det aldrig skulle være kedeligt at se sig selv i spejlet. Så selvom jeg godt kan lide sort, tænker jeg ofte på, at man altså bare bliver lidt gladere af farver
  5. Sol - jeg siger som Cirkeline: "Jeg elsker solskin!" Sådan er det bare... Af samme grund elsker jeg mit drivhus, hvor man kan nyde selv den mindste solstråle på blæsende forårsdage
  6. Kreativitet - på alle tænkelige måder... For mig er kreativitet at kunne bage gode boller, at kunne skrive en sang, at kunne tegne en skøn tegning, at kunne læse og forstå et digt, at kunne passe en have, at kunne strikke en trøje og mange mange andre ting. Jeg er selv super kreativ, og det er noget af det, der giver mig størst glæde i tilværelsen - lyder lidt storladent, jeg ved det, men jeg mener det faktisk
  7. Social - jeg er MEGET social og god til at skabe nye kontakter. Jeg kan godt lide at have mennesker omkring mig og særligt nogle, der er rare at tale med. Jeg er med i bestyrelsen i børnehaven, i en kvindeklub i byen, hvor jeg bor, et iværksætternetværk, en læsegruppe og samtidig har jeg mine venner og min familie, jeg også nyder at være sammen med
Nu kommer det svære, nemlig at sende awarden videre til 7 andre. Jeg synes jo, at jeg læser mange smukke blogs lavet af menesker, der helt sikkert fortjener at blive påskønnet med en award, men når jeg kigger rundt, har de stort set allesammen allerede fået denne. 

Så jeg håber det går, at jeg bare sender de varmeste hilsner til alle jer bloggere, der laver fede og læseværdige indlæg og som skriver dejlige og sjove kommentarer. Sammen er vi én stor og positiv bevægelse på nettet, der desværre også bruges til meget trash.

Tak, hvis du klarede at læse med så langt:)

I received an award from LisBethLys. Thank you so much.



fredag den 28. maj 2010

Street art - Berlin 2010 - garngraffitti - part 2

Kan du få øje på kunsten i gadebilledet?

Billedet er fra Berlin - hjørnet af Lychener Strasse og en anden mindre gade. På hjørnet ligger spisestedet "Frida Kahlo". Er det ikke vildt, at en læser af min blog, Anke, bor i selvsamme gade? Det er en af de fede ting ved blogging - at man får nye kontakter i hele verden - og sommetider også venskaber:)

Og så en tak til Stine, som vist startede med at bruge oldemorfirkanterne som en del af gadekunsten.

Another piece of yarn art in the streets of Berlin. I made it! The funny thing is, that Anke, one of my sweet readers, lives in this street. I didn't know that before I went to Berlin. Lucky me to make contacts with people from all over the world through blogging:)

torsdag den 27. maj 2010

Street art - Berlin 2010 - garngraffitti

Jeg vil have stemningen op - glæden tilbage - sige: "HEJA FOR HÆKLING!" 

Vil vise jer mit bidrag til gadekunsten i Berlin

I toget hæklede jeg disse små firkanter

Jeg hang tre op på Kastanien Allee

Påskriften skulle selvfølgelig være på tysk

"Quadratisch. Praktisch. Gut"

Folk kiggede noget, da jeg satte dem op:)

Jeg så faktisk ikke andre eksempler på garngraffitti i Berlin

Jeg håber, de små kvadrater har bragt smilene frem - både hos dig og hos berlinerne.

Street art made by me. Three crochet squares now hangs in Kastanien Allee in Berlin.

Tænksom...

Sidder her og er lidt tænksom... Havde gæster i går, så jeg var slet ikke på bloggen. Nu er jeg opdateret og rystet over sagerne med de stjålne billeder og identiteter. Jeg har hele tiden fokuseret mest på mine kreative projekter (deraf navnet "The Puk Project") og mindre på min familie. Men jeg har jo lagt mærke til at mange finder glæde ved at skrive om deres børn, mænd, hunde mm. Det skal man have lov til uden frygt for at andre kommer og tilraner sig adgang til et liv, som åbenbart ikke er inden for rækkevidde for dem på en naturlig måde.
Jeg vil gerne skrive min støtte til alle, der er direkte berørt af sagen, men det bliver på denne måde, og jeg håber, at alle de skønne mennesker, der heldigvis findes flest af i Blogland, vil stå sammen, blive ved med at skrive dejlige indlæg og skride hårdt ind mod dem, der forsøger at ødelægge det fede ved blogging!


Please don't steal other people's pictures without permission. If your own life is dull, don't steal other people's identities - make it a better life!

tirsdag den 25. maj 2010

Street art - Berlin 2010 - stencils

Et fortvivlet menneske... Flerfarvet stencil fra Kastanien Allee. 
Måske ved du det allerede; men der findes jo mange former for street art. På min tur til Berlin fandt jeg mange fede eksempler, og jeg vil vise nogle af dem her på bloggen. 
I dag er det stencils... 
Stencils laves ved, at man skærer mønstre ud i karton eller hårdt plastic derhjemme. Når man finder et egnet sted til at lave sin stencil, klistrer man skabelonen op på væggen, og man sprayer gennem hullerne. Stencils bliver mere komplicerede alt efter hvor mange farver de består af.

Et ansigt kigger ned på dig fra en port

Et stencil-får i friske farver

En spraydåse og en aggressiv fyr: "You talkin to me"


De sidste stencils i denne omgang... 
Og jeg gentager gerne: Jeg opfatter street art som en kunstform. Hvis du ikke er enig, er det okay med mig. Alligevel vil jeg sige, at jeg selv kun praktiserer "friendly graffitti" - mere herom senere...
DON'T TRY THIS AT HOME!

Pictures of stencil graffitti from Berlin.

mandag den 24. maj 2010

Berlin var toppen!

Jeg er tilbage igen efter en super tur til skønne Berlin

Et rigtigt Berliner-barn:)

Stemningen på en farverig café... Måtte bare indsnuse det hele og fange det meste på fotos

Vi nåede en masse og alligevel er jeg klar til at tage af sted igen i næste uge, hvis det skulle være. Elsker den by. Vender tilbage med billeder af street art - både andres og egen! So long...

Back again after a wonderful visit in Berlin - simply LOVE that city!

torsdag den 20. maj 2010

Aftenen før vi rejser...

... en rundtur i haven for at nyde, at æbletræet er sprunget ud...

... og for at se magnoliaen, der er begyndt at tabe bladene...

... for at smile over kærmindesøsterens små, blå prikker...

... for at lure på lupinerne, der på dette billede får vores have til at ligne en regnskov...

... og for at lytte til solsortens sang, mens vores kat, Bellis, holder øje med en mulig fjende (naboens store, stygge kat).

A nice evening walk in our garden before we leave for Berlin tomorrow...

onsdag den 19. maj 2010

Garnheldig!


Ja, jeg er vist det man kan kalde garnheldig. På loppemarked i Århus stødte jeg på to kvinder, der solgte billigt garn. Merceriseret bomuld, som er min favorit til små hæklerier, som f.eks. amigurumi, til 10 kr. pr. nøgle. Silkegarn i de skønneste farver til 5 kr. pr nøgle med 25 gram. Jubi!


Og så kan garnet jo også bruges til fine armbånd. Disse er en  bestillingsopgave. 

Bought a lot of yarn at the flea market in Århus. Cheap and lovely:) Two bracelets ready for delivery.

tirsdag den 18. maj 2010

Du er en vinder!

Jeg har jo rundet de 210 faste læsere, så jeg måtte igen have random.org til at hjælpe mig med at finde en vinder af den lille larve, der bor i en svamp.
Det blev kommentar nr. 33, som er skrevet af Søhesten, der blev udtrukket - så TILLYKKE til Søhesten - du er nu den heldige ejer af svampen. Skriv din adresse til mig på mail, så sender jeg gaven til dig.

Jeg proklamerede tidligere, at jeg i løbet af de næste par uger, ville bortlodde nogle gaver til jer hver gang jeg fik 10 nye faste læsere. Jeg må indrømme, at det går lidt hurtigere, end jeg lige havde regnet med, men det er jo bare skønt. 

Da jeg skal til Berlin på fredag og er "off the blog" i fire dage (!), tillader jeg mig at sige, at den næste gave først udloddes ved 230 faste læsere.
Hvis du kan leve med det, er alt du skal gøre for at være med at skrive en kommentar til dette indlæg. Og hvad kan du vinde???

Denne lille clutch, som jeg har syet efter anvisning i denne skønne bog. Du kan bruge den til hæklenåle, make up eller som en lille festtaske, hvis du er typen, der kan nøjes med mobil, nøgler og læbestift i tasken.

Måske har du lyst til at være med igen? Så skriv!

You have the chance to win this small clutch made by me. All you have to do is leave a comment. I will draw a winner when I reach 230 lovely followers (or when I get back from Berlin). Good luck:)

søndag den 16. maj 2010

Hæklet pynt

Så så man lige mig med en stor trøje og en hæklet sløjfe. Jeg ser lidt træt ud, men sådan er det:)

Superlet at lave - og jeg elsker de farver!

Something easy to crochet. You gotta love those colours!

lørdag den 15. maj 2010

Garn-graffitti!

Sidste værk for i dag


Mit eget - overfor Magasin


Street art af garn

Ikke så mange ord

Bare æbler

Street art i min fødeby


Graffitti i garn - street art rules!


Street art i Århus

Posthussmøgen


Posthussmøgen

Posthussmøgen


Busgaden


Posthussmøgen


Posthussmøgen


Hvis ikke man skulle blive inspireret af/til street art i Århus - hvor så?