søndag den 31. januar 2010

Giv en idé!

Har du en idé til, hvad der skal med i min hæklebog? Skriv det i kommentarfeltet og så vil jeg trække lod blandt alle de indkomne idéer lørdag d. 6. februar.
Du kan enten finde på noget selv, eller kigge på nogle af mine gamle indlæg. Den heldige vinder modtager det strikkede pandebånd med hæklede kugler, som er vist på billedet.

Har ryddet lidt op i mit garn. Det er meget mere inspirerende, når man kan se, hvilke farver man har.

Og der er jo nok at gå i gang med, så jeg håber på nogle gode forslag til, hvad jeg kan have med i den hæklebog, som jeg til stadighed arbejder på.

lørdag den 30. januar 2010

Strik kontra hækling

Denne bog er så FED, og jeg er en stor beundrer af Donna Wilson. Hvis jeg skulle gøre en indsats for at lære at strikke ville det være på grund af mønstrene i bogen her! Men hækling er og bliver min store passion, og jeg føler, jeg er god til det, så jeg tror bare, jeg ønsker mig bogen til inspiration og håber på, at der engang er en venlig sjæl, der strikker mig sådan et væsen fra bogen:)

fredag den 29. januar 2010

Brunch

Min brunch, der skal give mig kræfter og energi, for jeg har lovet kvindeklubben at lære dem at hækle i aften.

torsdag den 28. januar 2010

DIY - lygte med hæklet bånd

Hvorfor ikke lave en lille lygte i søde forårsfarver?, tænkte jeg. Havde et indlæg og et billede fra Losarinas mor i tankerne. Nu skal det komme jer til gode, hvis I får lyst til at lave en lygte magen til min, for her kommer en lille opskrift med billeder:

Jeg går ind for genbrug, så jeg fandt et syltetøjsglas i kassen med tomme glas

Slog luftmasker op, så det passede til omkredsen af glasset

Hæklede en række med fastmasker. Vendte med 2 luftmasker og hæklede en række med skiftevis 1 stangmaske og 1 luftmaske

Skiftede til lilla og hæklede igen en række med skiftevis 1 stangmaske, 1 luftmaske hele rækken hen. Stangmaskerne hækles i mellemrummene fra sidste række

Skiftede til gult garn og gentog sidste række

Med rosa (glimmer-)garn hæklede jeg en række som de øvrige med skiftevis 1 stangmaske og 1 luftmaske. Sluttede af med en række fastmasker. Bryd garnet med en lang ende, som skal bruges til at sy det hæklede bånd sammen med

Hæft ender og sy sammen. VOILA! Klar til at lyse op i mørket, selvom dagen allerede er blevet 1 time og et kvarter længere:)

mandag den 25. januar 2010

Et glimt af min mandag...

Sidder her med katten på skødet, chai te og rosiner og nødder.

Jeg skulle jo videre med disse her... (læseprøver - for de uindviede)

Men måtte lige vise jer denne skønne notesbog, som Karen Marie har lavet

Hårbøjlen er også hendes værk. Vi har lavet et håndarbejdsbytte. Det er en ret dejlig ting. Jeg håber virkelig hun også bliver glad for de ting, jeg har sendt til hende...

Og så går mandage bare lidt lettere, når man har kærlige børn:)

fredag den 22. januar 2010

Hækling gør glad!

Sommetider hækler jeg noget, der gør mig så glad, at jeg sidder og smiler, når jeg kigger på det færdige resultat. Denne fødselsdagsabe er et eksempel på hækling, der gør mig glad!

Og så var jeg så heldig at komme hjem til kaffe og nybagte fastelavnsboller i dag. En skøn start på weekenden. En rigtig god weekend ønsker jeg jer alle!

tirsdag den 19. januar 2010

Tak for hjælpen!

Det var noget med en ugle... Jeg bad jer om hjælp til at nå op på de 100 faste læsere. Jeg har haft en hektisk dag, så først her til aften fik jeg tjekket bloggen og kunne se, at jeg nu har 105 (!) faste læsere. Hvor er det bare dejligt, at så mange har lyst til at se, hvad jeg går og laver - især hvad angår hækling og andet håndarbejde.

Temmelig mange lodder blev skrevet op og gjort klar til trækning.

Og vinderen blev: Ugler i posen. Tillykke til Mette Sofie, som jeg lige har stiftet bekendtskab med her i Blogland. Send din adresse til mig, så skal jeg fluks sende uglenøgleringen til dig.

Allerhelst ville jeg give en gave til jer alle, for hver dag glædes jeg over jeres søde kommentarer, sjove input og opmuntrende meldinger her på bloggen. I skal vide, at jeg er utrolig taknemmelig for de ord, I skriver til mig, og jeg er meget meget glad for, at I nu er 105 derude, der følger med hos mig. Så tak for hjælpen - og tak til alle der ville være med i kampen om uglen:)

mandag den 18. januar 2010

Endnu et bogmærke

En gris med kasket blev det til forleden

Den kan jo fint holde styr på, hvor langt man er nået i bogen

For de af jer, der har læst "Berlinerpoplerne", er det indlysende, hvorfor grisebogmærket skulle fotograferes i netop denne bog;-) Den kan varmt anbefales, hvis du ikke har læst den endnu. Hav en dejlig mandag - eller hvad der er tilbage af den.

Og husk: Du kan stadig nå at være med i min giveaway. Klik på billedet til højre

søndag den 17. januar 2010

Fra mig til dig

Det er for længe siden, jeg har givet noget væk! Altså, jeg har byttet nogle ting med kreative kvinder, og der kommer forhåbentlig flere af den slags "design exchanges", som jeg kalder dem.

Men nu til det væsentlige:
1 lod for en kommentar herunder
2 lodder for kommentar og fast læser-status (også hvis man allerede er det)
3 lodder for kommentar, fast læser og link til min blog på din egen blog

Skriv venligst i kommentaren, hvor mange lodder du deltager med.

Jeg skal op på de magiske 100 faste læsere! Så hjælp mig på vej:)

Til den heldige vinder, er der en ugle-nøglering, jeg selv har syet. En sød kollega købte en af mig lige inden jul, og hun går med den i en lædersnor om halsen - uden nøgler vel at mærke - så den kan bruges på flere måder.

lørdag den 16. januar 2010

Burde, skulle, kunne, ville, måtte

Burde rette matematikopgaver... Skulle måske lege med børnene... Kunne have vasket gulv i køkkenet... Ville hellere læse blogs og lave et nyt indlæg til jer... Måtte bare...

Seneste armbånd. Har kun det nederste tilbage.

Synes Sylvester med de kloge ord og kreative indfald skulle med i dag. Han klipper figurer for tiden - her et dobbelt dragehoved - som du nok kan se!

fredag den 15. januar 2010

Jeg vil også ha et bogmærke!

Faldt jo over den fineste hækleblog i går, og jeg bliver så glad, når andre har den samme PASSION, som jeg selv; nemlig HÆKLING. Annika fra Stockholm har bloggen Virkverket, og her så jeg de sjove hæklede bogmærker.

Annika skriver på bloggen, at hun ikke sælger sine ting, så jeg måtte selv i gang med at hækle min version af et bogmærke. Det blev klaret til gårsdagens episode af "Sagen genåbnet".
Bogen "Lykkelige Alfons Åberg" er valgt, fordi vi har læst den flere gange i juledagene, og nu går Sylvester og spørger: "Keder du dig?" Hvis man svarer ja, siger han: "Det er godt, for så sker der snart noget spændende!" Og det er vist en meget god indstilling at have:)
I øvrigt synes jeg aldrig, jeg keder mig - gør du?

onsdag den 13. januar 2010

80'er lækkert pandebånd

Søde Gunn fra Norge gav mig idéen til at lave et pandebånd, der kunne varme ørerne her i vinterkulden. Jeg fik min rare mor til at strikke pandebåndet, og så var det jo bare at hækle tre kugler i nogle skrappe kulører og sy dem på.

Sådan ser jeg ud med pandebåndet på. Det er da lidt 80'er lækkert ikk? Håber Gunn bliver glad for det. Hermed er idéen til et anderledes og nemt pandebånd givet videre...

tirsdag den 12. januar 2010

Mit bidrag til en lille hæklebog

Er beæret over at måtte bidrage med denne lille amigurumi-hund til en hæklebog, hvor de øvrige opskrifter laves af Sidsel. Håber virkelig at opskriften er til at forstå (det er min første). Bogen/hæftet udkommer en gang i foråret. Nærmere detaljer, når jeg ved mere. Er så glad!

søndag den 10. januar 2010

En dejlig dag hos gode venner

Hele min lørdag blev tilbragt på Islands Brygge hos min gode veninde Annika. Hendes skønne datter, Zoe, var meget interesseret i min syæske, hæklenåle og garn

Her er hun med et armbånd, jeg hæklede til hende

"De er så søde, sådan nogle små hænder", sagde Sylvester, da han så billedet. Han var ikke med i går, men hyggede med far og storesøster i bio.

Annika kommer fra Estland og for mig er det meget eksotisk:) Jeg har kendt hende siden vi begge var på barsel med vores ældste drenge. Vi boede rigtig tæt på hinanden, og dagene gik med børn, kaffe, babysvømning, cafébesøg og snak, snak, snak. Nu bor vi langt væk fra hinanden og ses ikke så tit, som vi gerne ville. Sådan er det nogen gange, ikk´?
Billedet er en dvd med estisk børnefjernsyn fra da Annika var barn...

fredag den 8. januar 2010

Så heldig man er...

at have en mor, der syr små søde nålepuder til én... Den glade mand er lavet ud fra en tegning, Sylvester har lavet.

at ens drenge gerne vil lege med knapper. Kan huske at jeg selv som barn stod på hovedet i min mormors æske med knapper. Dem kunne jeg bruge lang tid på at studere, sortere og lægge i mønstre. Disse har min mor fundet til mig på loppis:)

at kende søde bloggere, der støtter, opmuntrer og altid kommer med rare kommentarer. Dette armbånd er til en dejlig blogger, som jeg kun kender gennem Blogland. Det skal være en overraskelse, så jeg kan desværre ikke afsløre, hvem det er til...

onsdag den 6. januar 2010

Amigurumi

Hvis du selv hækler, kender du sikkert den japanske hækleform; amigurumi. Jeg har lavet flere indlæg om amigurumi, men siden jeg har fået så mange ny læsere, tænkte jeg, at I lige skulle se blæksprutten her igen.
Hvis der er et par stykker, der ikke kender til amigurumi, er det - kort fortalt - en japansk kunstart, hvor man hækler små søde dyr. De hækles af alle slags garn, men helst med en lille hæklenål, så resultatet bliver tæt. Der må ikke være store huller, hvor fyldet kan titte ud af. Som oftest hækler man i omgange, og et amigurumi-dyr har som regel et stort hoved og en mindre krop.
Blæksprutten har jeg hæklet uden opskrift.

Klik her, hvis du vil se andre af mine amigurumi-dyr.

Jeg har købt hæklebøger i udlandet for at blive inspireret, da amigurumi ikke har fået sin egen danske hæklebog - endnu!

tirsdag den 5. januar 2010

Vinter-blues

Det var mørkt, da jeg tog af sted med drengene i morges. Det var næsten mørkt igen, da vi kom hjem. Umuligt at nå at tage billeder af skønne ting i dag. Har jo også et arbejde, der skal passes... Men nu får I en "gammel" bamse i dag, og så vil jeg sætte mig hen i sofaen om lidt og hækle på nye projekter. Hav det rart:)

mandag den 4. januar 2010

Hæklede armbånd

Lidt inspiration til dig, hvis du skal i gang med at hækle armbånd. Tre af disse var en bestilling til levering før jul, og de vakte glæde, hvor de kom hen.
Jeg kan godt lide at kombinere det hæklede og noget retrostof. Knapperne er jeg sommetider heldig at finde i genbrugsbutikker, eller min mor er så sød at købe nogen til mig på loppemarked:)

søndag den 3. januar 2010

Genbrugsfund

Lige før nytår var jeg i et par genbrugsbutikker - en af mine yndlingsbeskæftigelser - ud over at hækle selvfølgelig. Her er hvad jeg fandt:

Broderet pude - 10 kr.

Lee skjorte til min far - 20 kr.

To farvestrålende håndklæder - 5 kr./stk.

Fin broderet holder til juleposten 2010 - 5 kr.

Dynebetræk der giver mindelser om min barndom i 70'erne - 20 kr.

En fin bog - 10 kr.

Opslag fra bogen - søde dyr

Et stykke stof - 10 kr. Tænkte straks på Gunn. Måske hun kan lave fine ørenringe af dette stykke... Skal alligevel sende hende nogle hæklede sager:)